Ovako, nadam se da je neko imao iskustva sa ovim sto mene vec izjeda 4 meseca....
Da krenem, posle Nove godine odvezem auto kod majstora, zameni dihtung i zameni glavu motora (skinuta sa stranca). Odradi se to, ja da upalim auto, on trokira i gasi se. Kaze majstor, gorivo. Ok, dosipam i ono opet. Ispostavi se da je prilikom pranja nakvasen monopoint. Ok, uzmemo neki sa otpada, ide super, ne trokira, ali trosi katastrofalno puno. Posle nekog vremena i trosi i pocinje da trokira. Posvadjam se sa majstorom, naravno. Odvezem auto u Bosch servis u blizini i oni mi predloze da kupim ponovo monopoint. Ja kupim u Krusevcu i covek mi od 15 monopointa da jedan, kaze mora da bude isti broj kao i na tom njegovom kompu. Uzgred promenim svecice i filtere. Prvih 200 km je isao extra, a posle toga pocinje ponovo da trokira, kao da gubi snagu, lepo radi na leru, ali uzbrdo se muci i kad se menja iz druge u trecu brzinu.
Sa 16 litara goriva sa presao 125km okruglo i nestalo mi je gorivo.
Sta da radim?
Ne mogu vise da se nerviram jer me je servis bas skupo kostao, dva kupljena monoipointa, glava, zamena dihtunga i ko zna koliko para na testiranje potrosnje goriva.
Da li je uopste moguce da se otkloni ovaj kvar ili da se auto jednostavno zbog nestrucnosti i neodgovornosti "majstora" baci?!