Autor Tema: Pad napona MK4  (Pročitano 2492 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže markomiha

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Pad napona MK4
« poslato: April 16, 2012, 08:38:04 posle podne »
Veceras sam primjetio kad sam se parkirao i pritisnuo dugme za zatvaranje stakla da gubi napon dok to radim!! Dakle auto je upaljeno, upaljena svijetla i kada pritisnem dugme za stakla vidim na objektu preko puta da za nijansu padne jacina svjetlosti... auto inace pali normalno, ne bih rekao da je los akumulator ili alternator.. Da li je to normalno da gubi snagu pri obicnom zatvaranju prozora??

Van mreže regrut

• VW Početnik
  • Auto: Passat b6 2.0 tdi
Odg: Pad napona MK4
« Odgovor #1 poslato: April 16, 2012, 08:51:00 posle podne »
I kod mene se za delic sekunde vidi pad napona kad krene da spusta prozor....vidjao sam to kod mnogih drugih kola, mozda i nije normalno ali ne primecujem nikakve posledice sem te blege promene intenziteta svetla....

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: April 17, 2012, 01:51:04 pre podne »
Sad sam bio na fudbal i bas provjerio desavanje... dakle sve  je normalno kada se spusta i kada se dize... prozor... ne osjeca se pad napona ali kada je prozor vec podignut do kraja i kada pritisnem dugme, kao ono da potvrdim da je zatvoren e tek onda osjetim da farovi malo popuste ali vrlo malo... sumnjam da je to neki veliki problem onda...

Van mreže Cobrica

• VW Početnik
  • Auto: Golf IV TDI
« Odgovor #3 poslato: April 17, 2012, 08:58:37 pre podne »
Mislim da je to sve normalno 

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #4 poslato: April 17, 2012, 09:55:08 pre podne »
Da li je to normalno da gubi snagu pri obicnom zatvaranju prozora??
Nije u pitanju gubitak snage već pad napona alternatora usled uključenja potrošača. Možeš imati i auto od 300 konja a da mu svetla začkilje kada podižeš stakla ako mu je alternator slab ili preopterećen. Pri uključenju svakog novog potrošača napon malo padne, i u principu to se vrlo malo vidi. Ako sumnjaš da je napon previše pao izmeri instrumentom napon na klemama akumulatora, ne bi smeo da bude ispod 13.8V sa svim uključenim potrošačima. Problem na alternatoru (recimo dotrajale četkice) ili preveliki prelazni otpor na nekom potrošaču može izazvati veći pad napona od dozvoljenog.

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: April 17, 2012, 03:14:13 posle podne »
Pa kazem, kad se spusta i dize sve je OK, samo osjetim da farovi malo oslabe ako je prozor vec zatvoren do kraja a ti mu jos drzis dugme, dakle  kada je napor na motoru za prozor jer bi da okrene a ne moze od zatvorenog prozora.. tu pane napon ali veoma neznatno.. dakle vjerujem da je to OK onda..

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #6 poslato: April 17, 2012, 03:18:53 posle podne »
Sasvim normalno jer motor ne okrene do kraja pa su cetkice zaglavljene u mestu i povuku jaku struju. To je sve kako treba samo ne preteruj sa kliktanjem kad je prozor dignut iako ga relej odmah izbaci.

Van mreže markomiha

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: April 17, 2012, 07:19:49 posle podne »
OK, hvala na savjetima, volim kad je sve kao iz fabrike  clap