Autor Tema: Ciscenje rashlanog sistema  (Pročitano 6230 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemanja_nish

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Audi a4 b7
Ciscenje rashlanog sistema
« poslato: April 09, 2012, 02:21:08 posle podne »
Zanimaju me vasa iskustva u vezi ciscenje hladnjaka i ostalih creva, jer se nakupi razna prljavstina, biger, kamenac i ostale zabokrecine, pa me zanima kako da to odradim ako je moguce bez skidanja velikog hladnjaka i malog hladnjaka (koji sluzi za grejanje).....  wacko

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
Odg: Ciscenje rashlanog sistema
« Odgovor #1 poslato: April 09, 2012, 07:19:51 posle podne »
ima sredstvo za to ja mislim,sipa se u sistem
ali ti nebi preporucio da radis to,moguce da ako je krpljeno negde nesto tu procuri
  champ1

Van mreže nemanja_nish

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi a4 b7
« Odgovor #2 poslato: April 11, 2012, 08:19:41 pre podne »
Pa pazi ovako, kupio sam novi veliki hladnjak i novi mali, e sad kad sam pre koji dan ispustao antifriz iz sistema nije vise bio plave boje nego braon o trunju necu ni da pricam koliko je ispalo, skoro kad sam bio kod jenog automehanicara on mi je rekao LIMONTUS da sipam u sistem i to ce sve otkloniti ali tako nesto mi se cini kao teska glupost pa sam zato pitao mozda je ko cistio na starijim automobilima....

Van mreže Vasko-Mk

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: April 12, 2012, 04:13:43 posle podne »
Zdravo. Cuo sam da se praktkuje soda bikarbona, jedna supena kasika u sistem, ali pre toga treba ispustiti antifriz i sipati vodu, posto
nastaje hemiska reakcija. Medjutim dopunski savet od automehanicara je bio da se to radi pod uslovom da je sistem poptpuno zdrav.
Ovo sam cuo, ali sigurno postoje efikasnija sredstva bas za tu namenu.
Pozdrav
Golf - 4  1,9 tdi

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #4 poslato: April 12, 2012, 04:27:40 posle podne »
Pa pazi ovako, kupio sam novi veliki hladnjak i novi mali, e sad kad sam pre koji dan ispustao antifriz iz sistema nije vise bio plave boje nego braon o trunju necu ni da pricam koliko je ispalo, skoro kad sam bio kod jenog automehanicara on mi je rekao LIMONTUS da sipam u sistem i to ce sve otkloniti ali tako nesto mi se cini kao teska glupost pa sam zato pitao mozda je ko cistio na starijim automobilima....

A kako moze da izlazi prljavstina i trunje iz novog hladnjaka. . . Ako pricas o polovnom bilo koje od tih sredstava za ciscenje sistema koje stavis 99% ce ti probiti hladnjak. . . Ja da sam na tvom mjestu ne bih to radio nego, nego fino ne bih bio lijen pa bih nekoliko puta isprao sistem obicnom vodom, znaci ispustio staru, stavio crijevo sa cesme i pustio da toci nekoliko minuta, zatvorio sistem, vozio auto ili pustio u mjestu da radi da bi otvorio termostat, taj postupak ponovio nekoliko puta sve dok nebi izlazila cistija voda. . . Ovo ti je jeftinije rjesenje nego da ti procuri hladnjak . .

Van mreže goranikolic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: April 16, 2012, 10:21:05 posle podne »
uzmi Wurt-ovo sredstvo za ciscenje,provereno.pozz

Van mreže milan wv.le

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: April 17, 2012, 11:40:00 posle podne »
Ne sipaj sodu bikarbonu ili limontus, ja sam pre par godina sredio tako vodenu pumpu...