Autor Tema: Problem oko struje  (Pročitano 3759 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Problem oko struje
« poslato: Novembar 26, 2008, 09:12:43 posle podne »
Pre neki dan sam ugradio muziku i do juce mi je normalno palio auto i malopre krenem da zaverglam i  on nece ni da makne tj ni da krene da vergla, uzmem od caleta i njegov aku ispraznim :) i na kraju uzmem na kablove jedva upalim.Bio sam kod nekog elektircara i rekao mi je da moj alternator puni 55 amera (fabricki), Jel moze neko da mi izracuna koliko sve sto imam mi trosi struju (pojacalo magnat rx-44. woof neki od 200 wati, elipse standardne, svetla, grejanje) koliko izlazi to ampera? Imam boshov aku 70 ah ( il kako se pise) kupljen prosle god, sta mislite sta bi trebao da uradim da mogu komotno da slusam muziku i da mi se ne isprazni aku? Koji alternator il sta da stavim? I jel moze da se iskombinuje nesto da ne menjam nista tj samo da popravim nesto ako mi se pokvarilo. Nisam bas lepo objasnio al nadam se da mi necete zameriti :)
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2008, 10:35:52 posle podne od strane MC Dule »

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: Problem oko struje
« Odgovor #1 poslato: Novembar 26, 2008, 11:13:32 posle podne »
A da ti negde ne vuce struju?
Ako neradi muzika kad je ugasen auto mislim da ti je taj acu dovoljan i da alternator moze da ga dopuni ako je ispravan.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #2 poslato: Novembar 27, 2008, 01:30:21 pre podne »
Ne treba nista da menjas...

Samo nemoj paliti muziku kada je ugasen auto,znaci pojacalo mora biti ugaseno kada je auto ugasen.
Koliko Volti puni alternator?

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 27, 2008, 08:23:43 pre podne »
ma ni jednu jedinu sekundu nisam slusao muziku sa ugasenim autom, a ne znam da li mi vuce struju jer ne mogu da proverim imam alarm (mislim kad skinem klemu + klemu i pipnem na + od acu ono malo al bas malo pecne) danas idem kod "elektricara" da vidim sta ce da mi kaze.
Rogi jel mislis ako mi manje volti puni da mi je zbog toga problem? Zar nije bitno koliko ampera puni?

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Novembar 27, 2008, 12:37:37 posle podne »
najverovatnije je do slabijeg punjenja, bitno je i punjenje i amperaza

Van mreže balaz

• VW Početnik
  • Auto: Mk3 ABF
« Odgovor #5 poslato: Novembar 27, 2008, 01:33:46 posle podne »
Kad ugasis HU,jel Ti se gasi i pojacalo?

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 27, 2008, 02:49:47 posle podne »
Kad ugasis HU,jel Ti se gasi i pojacalo?
to mi je zasebno stavio sam na dugme. ali iskljucim prvo pojacalo pa onda muziku.
Bio sam kod majstora i gledali smo voltazu i bilo je oko 14 i kad sam ukljucio i muziku spadalo je na 12 i onda je lik dotegao kais i bilo je 13, (13 i nesto ne secam se). rekao mi je ako mi se isprazni opet da donesem samo akumulator da vidi kakav je....i ako valja akumulator onda cu staviti neki alternator od 100 ampera od audija 100
Edit: Da ovih dana (dok jos nisam ugradio muziku) uvek po ovom malo hladnijem vremenu kad krenem da upalim auto (ladan) anlaser mi okrene 3-4 puta pa upali, a jutros kad sam napunio akumulator ni jednom nije zaverglao tj odma je upalio, jel to ima neke veze sto mi je bio pun acu?
« Poslednja izmena: Novembar 27, 2008, 03:00:32 posle podne od strane MC Dule »

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #7 poslato: Decembar 10, 2008, 09:58:21 posle podne »
normalno da ima veze jer kad je pun aku moze lepo i da zavergla---a pogotovo sto zimi anlaseru treba bas jaka struja da bi lepo palio.e sad i mene zanima to kad merim punjenje akumulatora na voltazi pokaze mi 14V a sa ukljucenim farovima,zadnjim grejacem stakla i muzikom pokazuje 12,9V-da li je to normalno?kad merim sa samo svetlima pokaze recimo oko 13,3V i sve tako znaci kako palim potrosace tako mi na voltmetru pokazuje sve slabije punjenje---jel to normalno ili mora da se intervenise
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Decembar 10, 2008, 10:01:38 posle podne »
ne znam sto se meri voltaza al trebalo bi da se meri amperaza..... jer tebi trosi ampere pojacalo,svetlo itd....jel moze neko ovo da mi pojasni: sto mere elektricari voltazu kad je meni bitna amperaza?  lollol

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #9 poslato: Decembar 11, 2008, 09:50:02 pre podne »
bitno ti je i jedno i drugo. ako nema voltaze opadne i amperaza. A amper casove ne mozes tek tako da meris. Postoje viljuske pomocu kojih se meri snaga akumulatora ali ih malo majstora ima. Od voltaze ti direktno zavisi snaga pojacala a naravno bitan je i alternator .tj njegova potpuna ispravnost. Svaki izgubljeni volt je dosta vati na pojacalu.

Van mreže s.radonjic

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Decembar 13, 2008, 04:06:20 pre podne »
Momci,punjenje ne sme ni u kom slucaju da padne ispod 12.8 volti kada su ukljuceni potrosaci.Pod potrosacima mislim na farove,grejanje kabine,muziku...Ako je punjenje slabije,proverite u kakvom stanju je regler na alternatoru posto hoce da napravi problem.Meni je prosle godine regler praznio akumulator od 72Ah za nepunih pola sata.Izmedju ostalog,jako pojacalo izvlaci mnogo struje,tako da bih svima preporucio ugradnju kondenzatora.