Drugar ja imam isti problem ujutru na benzin, loše radi dok ne prebacim na plin (trokira, dimi crno, secka..) Posle radi normalno i uvek normalno pali.
Taj problem imam od kad sam ugradio plin 2005. godine, išao sam posle toga kod 10-20 majstora, svi su čačkali ponešto a niko nije namestio.
Sekli neku žicu od kompa da se resetuje kad se ugasi auto, da obriše greške - nije pomoglo, čačkali oko monopointa, probavali druge dizne, druge potenciometre od gasa - ništa..
Jednom sam uzeo drugu pumpu sa otpada (onu od ispod što ide) i isto je radio. Menjao filter na pumi... I komp drugi probao - isto.
Sve te delove sam vratio al nije mi vratio pare pa sam uzimao tako neke gluposti kad mi zatreba, ćelave gume, sirenu od renoa, sajlu gasa za pežo 405 itd..
Posle sam se baš nameračio da ga namestim pa sam negde nabavio pola ajšprica, nije bio kompetan falili neki delovi pa sam prebacio sa mog nešto i opet je bilo isto.
Jedan mi je čak nudio da ubaci karburator i mehaničku pumpu za gorivo na blok al nisam hteo.
Jedan stručnjak mi je rekao da skinem klemu sa akumulatora i da stisnem kočnicu tri puta da povuče struju i izbriše greške al opet isto.
A najviše me nerviralo kad odem kod nekog onaj ga prebaci na benzin i turura ko motornu testeru.
Kod elekrtičara dobrog sam bio, gledao greške preko lap topa nešto čačkao al opet je isto radio, za to vreme neki čiča mi stalno govorio mi da to ne može nikad da se namesti. =)
A klasične dijagnoze su bile: Svećice, kablovi, pumpe, dizne, ne voziš ga na benzin itd. Jedan me ubeđivao da mi je auto gti jer ima dve pumpe.
Jedno vreme sam tripovao da je zbog katalizatora pa sam i njega izvadio al opet isto.
E onda je auto počeo loše da ide na plin. Sve slabije vukao i na kraju samo radio u leru na plinu, gas nije primao uopšte. Išli drugar i ja u Zrenjanin kad se to desilo.
U povratku sam morao da ga vozim na benzin i radio je malo bolje. Odem do nekog karburatordžije ovde u Vršcu i on mi predloži da promenimo ceo monopoint, doneće mi on iz Italije ceo za 50 evra.
Ajde reko ja menjaj. Došao sutra po auto, auto radi. Dao čoveku lovu i vozio ga na benzinu jer plin nije radio. Išao auto ko mutav, škripale gume i u treću kad prešaltam.
(Tako je išao i kad sam ga kupio, imao neke uske zimske gume 155, potpisivao ko blesav i prvom i drugom, samo pritisneš gas)
Tad kad sam ga kupio birao sam između njega i jedne trojke 1.8 isto monopoint al nije mi se svidela jer je išla malo slabije valjda zbog težine i nerviralo me što je bela i imala ABS.
I tako kupim ja opet Golfa dvojku treću po redu. No pričaću drugi put o tome, nije sad bitno =)
E onda sam posle nekog vremena krenuo u Čačak da mi tamo nameste plin jer su ga tamo i ugradili, vozio sam ga autoputem na benzin koliko god je mogao a nije mogao više od 180.
Tamo ustanove da se zbog onih metalnih opiljaka u filteru plina zapušila cevka koja dovodi gas od boce do tog filtera/elektro ventila. Promeniše cevku i eto proradi auto na plin.
Radio tako na plin i benzin par dana i posle toga opet isto. Reče neko da treba lambda kontroler kod mene al Čačani me ubediše da nije potrebno jer auto radi na plin ekstra i bez toga.
I tako je ostalo. Sad kad ga malo duže vozim na benzin proradi i može normalno da se vozi. Ima jedno vreme knedlu koja je sve manja što ga duže vozim na benzin i onda radi posle.
Do sledećeg paljenja ujutru.
Najbolje rešenje nam je da se kandidujemo sad u za ove Martovske izbore, pobedimo i poravnamo cene goriva sam Amerikancima, pobacamo plinove u Dunav i vozimo se ko ljudi.