Autor Tema: izbija ulje na filter uljni  (Pročitano 3006 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže almir

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
izbija ulje na filter uljni
« poslato: Novembar 18, 2008, 12:55:51 pre podne »
problem je sljedeci,auto je golf 2 1.6D

sjedem u auto jedno jutro i da upalim,nece.Verglam,verglam,nista.
Izadem dignem haubu kad motor sav mastan,malo bolje pogledam i vidim uljni filter se razdvoio i vidi se da je tu izaslo ulje
Odem na pumpu kupim novi,psujem proizvodzaca starog,skinem ga(presao oko 45000 km) i stavim novi,dolijem ulje,zaverglam on upali odma.
Vozio sam nekoliko dana,da ne duzim,ista stvar mi se ponovi danas.

Znaci filter je nov!
Na onom spoju gdje se spaja onaj crni dio filtera sa sivim limenim djelom na kojem je navoj za navrtanje-na tom mjestu su se oba filtera razdvoila(na tom spoju) i izbija ulje naravno dok verglam
U tom periodu sam primjetio kao da se malo vise trese u leru nego obicno,ponasanjepri paljenju i u voznji je bilo kao da se nista nije ni desilo ali nisam obraco paznju,kontam starost,diesel.......... blabla

Kontaktiro sam majstora,kaze da je moguce da je zaribao klip na uljnoj pumpi

Ako neko zna o cemu je rijec neka kaze,volio bih cuti vasa misljenja prije nego ga odslepam u servis!
od viska glava ne boli

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
Odg: izbija ulje na filter uljni
« Odgovor #1 poslato: Novembar 18, 2008, 09:28:39 pre podne »
prevelik pritisak ulja. zaglavio ventil na uljnoj pumpi. zameni je i reseno.
Say no to spark plugs!

Van mreže Zvezdan

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Novembar 18, 2008, 09:08:05 posle podne »
prilikom zamene ulja i svih filtera primetio sam da je filter za vazduh vlazan od ulja.rec je o golfu IV 1.4.Majstor je rekao da je poceo da duva.ima li veze sto je do sada sipano ulje koje izgleda nije bilo orginalno pa je i potrosnja bila veca.molim za misljenje,hvala unapred

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #3 poslato: Novembar 18, 2008, 09:45:02 posle podne »
najverovatnije je ulje zeznulo stvar, jednostavno to je potrosno i svi se tako ponasaju.
svi proizvodjaci su rigorozni sto se vrste ulja tice, samo smo mi pametni pa eksperimentisemo
kao drugo moze da bude da je taj motor dosta presao, za pocetak probaj sa sipanjem kvalitetnijeg ulja, i to sa normom VW 500 00, VW 502 00, ili VW 501 01 za taj motor (1390cm3, 55kw).

Van mreže Zvezdan

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Novembar 19, 2008, 11:59:52 pre podne »
Auto sam kupio od druga,on je sipao mobil polusinteticko medjutim kada sam malo bolje pogledao ambalazu to je bio neki turski.On kupio korsu i nastavio sa tim uljem potrosnja je enormna a raniji vlasnik kaze da nije trosila.Zamenio ulje i sve filtere videcemo odsada.Kilometraza je 105ooo na satu naravno.