Kao novi na forumu, koristim priliku da vas sve pozdravim.
Često čitam ovaj forum i mnogo mi pomaže s obzirom da vozim GOLF I 1,6 dizel...a oko njega u poslednje vreme moram uvek nešto čačkati.
Poslednjih dana imao sam problema jer mi se nakon desetak minuta vožnje u leru i pri manjem broju obrtaja palila crvena lampica za ulje.
Čitao sam nešto ovde, pa kapiram...verovatno su ležajevi radilice, s obzirom da sam uljnu pumpu prošle godine kupio.
I tako...majstor mi zameni komplet ležeće i leteće ležajeve, kupim i novi davač pritiska na glavi, novi filter za ulje i sipam novo ulje.
I šta se dogadja...Autom pali kao mina, vozam se pola sat-sat, ne pali se lampica u leru i pri manjem broju obrtaja kao ranije...rekao bih sve je skroz u redu...kad taman sto metara od kuće, pri nešto jačem gasu, upali se lampica za ulje i poče nešto da zviždi ispod haube.
Ništa, udjem u dvorište...ugasim motor, posle 10 minuta opet ga upalim...u lerui sasvim normalno radi, ali čim dam malo jači gas, pali se lampica i nešto zviždi...
Pogledam ispod haube...vidim zviždi kod one vakum pumpe koju pokreće uljna pumpa:

Stegnem malo šrafove na ovom gore poklopcu ili šta je već...i zviždanje prestane, ugasi se lampica.
Ukapiram da je tu kvar...i pokušam da skinem s poklopca ovo crevo što ide u servo...i tu malo jače trgnem, pukne crevo...i skroz zabrljam stvar

Ali nema veze...Mene interesuje u kakvoj vezi je ta vakum pumpa sa pritiskom ulja. Zbog čega mi se palila lampica za ulje?
Unapred hvala na odgovoru.