Imam problem sa mojim vw polo 1.4 16v 101ks, 1996. god., a ne znam kako da ga resim pa bih zamolio ako je neko imao slican problem da mi objasni o cemu je riec...
Problem mi se javlja s vremena na vreme i evo vec godinu dana ne mogu da resim. :S
Dakle ovako, problem mi je pri paljenju kad je hladan, kada stoji duze od 12h, tesko pali ili ne pali nikako. Nekad pali odlicno i na -20 a nekad nece ni na +30c.
Kada ga palim prvi put, verglam i po 15 sec i izgleda kao da "kaslje", kao i upalio bi i nebi nesto kao podrhtava, toliko mu malo fali ali opet nista..
Prvi put kad sam ga terao kod majstora, na dijagnostici je prikazivao klapnu gasa, kupio sam novu klapnu. i bilo je ok nekih dva meseca pa se opet isto desilo.
Drugi put sam otisao kod drugog majstora, posto ocigleno prvi nije resio problem, on mi je rekao da su dizne zapusene zbog loseg goriva i da treba da ga "produvam" 50-60km na 6 hiljada obrtaja, dok ne izbaci crni dim. Tako sam i uradio i bilo je ok dva meseca dok nije opet problem poceo da se javlja.
Prvo, verglanje 3-4 sec pa se upali, pa posle nekih 10ak dana 5-6sec vergla i opet upali, pa na 10ak sec i tako dok ne dodje u situaciju da verglam i po 30sec i bas malo fali ali nema sanse.
Evo vec tri dana pokusavam da ga upalim, ali slaba vajda..
Da naglasim da je akumulator dobar, svecice kupio pre mesec dana.
Ovo mi strasno ide na zivce, godinu dana ne mogu da resim problem. Pre nego sto ga odslepam kod majstora, zamolio bih nekog ko je imao slican problem da me posavetuje, mozda nije ozbiljna stvar, sto bih mogao i sam da odradim..
Poz