Da ja podelim svoje iskustvo, iako se nije pisalo dugo o ovoj temi.
Naime policija me je zaustavila 04.09.2017. i tada su mi pisali kaznu zato sto nisam imao dozvolu B kategorije, kazna je bila 60.000rsd i 8 meseci zabrane voznje. Jos tada sam se pitao kako zabrana voznje kad nemam dozvolu, a ustvari sam mislio da imam zabranu polaganja od 8 meseci, i tako ja nisam bio u Srbiji, mislim proslo je tih 8 meseci, polozim vozacki(konacno) 09.10.(prekjuce) i odem po probnu vozacku, a oni meni uruce obavestenje o zabrani upravljanju motornim vozilom B kategorije u iznosu od 8 meseci. Takodje su mi rekli da sam dosao u aprilu 2020. da bi zastareo slucaj, ovako kamere su me snimile i ja budala potpisao urucenje. Rekli su mi da mi je sudija izreko sudsku kaznu, a sprovodjenje kazne zabrane odlucuje iskljucivo policija. Ne znam da li postoji neka mogucnost da se zalim, da li neko ima bilo kakvih iskustva?
Znaci do 06.2020. imam zabranu(iako su mi rekli da dodjem po probnu vozacku da je uzmem jer mi nisu pisali kaznene poene, u suprotnom oduzeli bi mi odmah cim bih dobio probnu) i od juna cekam jos 14 meseci na stalnu vozacku. Dosle su izgleda neke stvari na naplatu, pre ili kasnije svakako dodju...