Autor Tema: koji fakultet?  (Pročitano 17173 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vladairon

• Pure German style
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • GERMAN CARS
  • Auto: Scirocco MK2 & Corrado 2.9 VR6
Odg: koji fakultet?
« Odgovor #40 poslato: Februar 20, 2012, 08:22:53 posle podne »
Aahahha to za profe je tacno  lollol!Al mozda je covek po starom?
Call me a relic,
Call me what you will,
Say I'm old fashion,
Say I'm over the hill,
Today's music ain't got the same soul,
I like that old time Rock and Roll!

Van mreže tuki789

• VW Početnik
  • Auto: vw passat b5
« Odgovor #41 poslato: Februar 20, 2012, 08:38:47 posle podne »
Master nije ni u ludilu isto sto i magistarske studije.
Nenad Turtureja
dipl.ing.prehrambene tehnologije

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #42 poslato: Februar 20, 2012, 08:40:39 posle podne »
Ljudi ne mesajte smerove ,postoji master ,magistratura je nesto sasvim drugacije.
Upisi FAX OBAVEZNO!.

Van mreže outlaw

• German Cult
  • Hero Member
  • diesel power
    • E-Frag
  • Auto: Golf MK3 2.0 16v
« Odgovor #43 poslato: Februar 20, 2012, 08:45:59 posle podne »
pa dobro može li meni neko onda objasniti razliku pošto mene onda lažu već dve godine na faksu kako je to jedno te isto.
[MY MK3] :: [MY MK2]

A STA JE TO GTI? JEL TO JACE OD TDI?

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #44 poslato: Februar 20, 2012, 08:55:39 posle podne »
po srpskom je bilo ing, dipl ing, magistar, doktor nauka
po bolonji je bachelor, master, doctoral
bachelor je 180-240 ects poena sto je 3-4 godine..
master je dodatnih 90-120 poena znaci 1-2 godine
doctoral je direktni ekvivalent doktrou nauka ja mislim znaci nema poena nego rad tj doktorat

tako da moze i faks od 4 godine da bude bachelor.. glavna razlika je sto za master moras da imas "usmerene" studije na neku oblast... sto je kod nas slucaj sa svim fakultetima koji mi padaju na pamet
lollol

Van mreže lexa

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.6
« Odgovor #45 poslato: Februar 20, 2012, 09:29:13 posle podne »
Druze ja sam imao slican problem do skora, i odlucio sam da idem na arhitekturu. E sad ako ne upadnem ovde na budzet, a nadam se da hocu, onda pravac Austrija, podnosim zahteve za upis tamo na fax. Ako planiras da ides nesto, veruj mi, gradjevina, medicina, IT, ekologija i jos neke manji poznati smerovi su ti fakulteti sa kojim mozes i naci nesto. Ovih dana sam se bas interesovao za Austriju, tamo ti je semestar na tehnickom univerzitetu 380 evra, e sad jedino je jebeno sto moras da trazis smestaj u domu, ali kad zavrsis tamo, onda znas da si nesto u zivotu uradio. Na primer, meni je u Novom Sadu godina arhitekture 1000e, jeste da zivim sa svojima, ali kad pogledas izadje te skoro isto. Meni je isprva to bilo nemoguce. Gde sad da se odvajam od drustva, roditelja..Strana zemlja, strani ljudi, jezik. Al sta da radim, moram nesto. I postoji mogucnost da se tamo uskoro ukinu skolarine, tako da ce mi to biti mozda prva opcija.
E sad ako bas imas zelju da ostanes ovde, onda moras da znas da ces se gurati preko svega da bi nesto uspeo u zivotu. Ko sto su ti rekli svi, a i sam znas, bez veze nista. Sto se tice uciteljskog faksa, predlazem ti sledece. Idi nesto drugo, i skoro uvek ces moci to da predajes u srednjim skolama. E sad em sto predajes u skoli, em sto to mozes da radis i privatno. Znam X primera u mojoj skoli gde su zavrsili gradjevnu/arhitekturu i rade u skoli + privatno. A danas to i nije bas mala para. Ja racunam bar 800+.
Srecno.  beer

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #46 poslato: Februar 20, 2012, 09:32:09 posle podne »
Bogoslovija, tu ne možeš da propadneš.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže nemanja2468

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI, Golf 2 1.3
« Odgovor #47 poslato: Februar 20, 2012, 09:47:26 posle podne »
mislim da nema vise razlike dal imas diplomu nekog fakulteta ili ne, samo je pitanje kako se snadjes u zivotu. studiram gradjevinu, a ovde u nisu su gradjevinski i masinski faks u istoj zgradi i jedan rodjak me pita da mu se raspitam za atest za varenje. da ne duzim pricu, treba da izvaris dve ploce i da platis 100 eura i dobijes atest. to je poso koji se svuda trazi, tezak i trujes se od isparenja ali zarada zarantovana. bolje da odes da uzis negde taj zanat i da postanes dobar varioc nego da se mlatis po fakultetima. jedan veliki procenat ljudi koje ja znam da su imucni nema ni srednju skolu, a fakultet ima njih 10 posto mozda. trgovina i neki zanat su ti najbolji posovi.

Van mreže Bulat

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Lupo
« Odgovor #48 poslato: Februar 21, 2012, 12:12:03 posle podne »
Kao prvo nemoj da upisuješ ako ne misliš ozbiljno da sedneš da radiš (ne računam singiduduk, sega mega, braću K i ostale idiotske ustanove koje imaju greškom prefiks fakultet), tehničkih obrazovanih lica ima generalno malo (akcenat ne dajem na diplomu, već da zna svoj posao, radio sam u Minelu, sad radim u Energoprojektu gde generalno ima dosta inženjera), usavršavanjem sebe otvaraš vrata za inostranstvo ali tek kada budeš imao iskustva da stojiš iza toga što radiš, jer ćeš tako za 2-3 godine zaraditi više nego da odeš odmah nakon faksa. Jeste da ćeš u pučetku možda imati manju platu nego ovi na trafici, ali je to gospodski posao bez stresa, hladnoće i imaš vremena kako za sebe tako i za ljude oko tebe. Jeste tačno da u inostranstvu možeš da imaš 5-10 puta veću platu, ali zapitaj se da li živiš da bi radio i radiš da bi normalno, sa velikom mogućnošću lepo živeo nakon stečenog iskustva.
I obavezno završi master, realno obrazovanje nam je otišlo u majčinu, i master nemože da prismrdi što je nekada bila magistratura, ali jbg.
Ako upisuješ faks ozbiljno to shvati i završi ga za 5 godina jer je to sada stvarno realno, zbog sve nižih kriterijuma

Van mreže kubanac

• .:: Vozim Biciklu ::.
  • Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
  • Auto: VW Golf MK2 Syncro
« Odgovor #49 poslato: Februar 21, 2012, 02:32:20 posle podne »
Ajde i ja da se oglasim.
Sta mislite za zanimanje MEHATRONIČAR?
Završavam srednju Tehničar Mehatronike i u planu mi je da upišem smer Mehatronike u Čačku na Tehničkom, pa me zanimaju vaši stavovi o ovom zanimanju...

Specijalni, ajde glavu malo pod haubu poceo si da ispoljavas svoje godine

Van mreže Bulat

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Lupo
« Odgovor #50 poslato: Februar 21, 2012, 02:53:53 posle podne »
Odlična i jako primenljiva nauka, samo moraš da poseduješ mnogo dobro znanje struje i mehanike da bi uspeo u tome

Van mreže kubanac

• .:: Vozim Biciklu ::.
  • Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
  • Auto: VW Golf MK2 Syncro
« Odgovor #51 poslato: Februar 21, 2012, 03:59:25 posle podne »
Meni je mehatronika bas onako potpuna oblast, nekako mi odgovara. Ima svacega po malo, tako da se razume i struja i mehanika. Slicno je kao npr. upravljanje sistemima, ali ima mnogo vece polje primene i mnogo vece mogucnosti nalazenja posla...
Kakva je perspektiva mehatronike u Srbiji, znam da je u inostranstvu ovo zanimanje trazno i placeno.

Specijalni, ajde glavu malo pod haubu poceo si da ispoljavas svoje godine

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #52 poslato: Februar 21, 2012, 05:01:24 posle podne »
Moj savet,obavezno neki tehnicki, evo ja sam na Masinskom super je i zanima me, i ako se vec spominje bezanje odavde sa ovim to mozes, msm to je moje misljenje a ti vidi etf ili masinac  biggrin
P.S Posto je neko spomenuo bolonju i masinac,da bolonja je zestoko unistila masinac i to bas bas, evo druga sam godina i onako nije lose ide + me zanima izgurace se,ali ono sto je bitno a to je znanje nije isto kao pre tj ono sto dobijes i sto ti se trazi, mozda i gresim ali bolonja je sranje ...Znaci ima i ovde kolega masinaca,a pitanje za njih je neko hoce/ide na hidroenergetiku ?   clap biggrin
« Poslednja izmena: Februar 21, 2012, 05:15:04 posle podne od strane Miok »
VW

Van mreže MarkoMirijevo

• Sr. Member
« Odgovor #53 poslato: Februar 21, 2012, 05:22:48 posle podne »
potpuno se slazem,generalno ljudi moraju da umiru,radjaju,venchavaju i tebi je posao garantovan jedino je smor sto morash da furash bradu i onaj mantil al jbg-a  lollol

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #54 poslato: Februar 21, 2012, 05:34:58 posle podne »
Ma ljudi, ja potpisujem da je masinac dobar izuzetno dobar,koristite autobuse,automobile,energetski sektori su takodje deo masinstva,zeleznice,zar je to sve malo ? neko je spomenuo da masinstvo propada ili sta vec,nije istina,masinstvo nece propasti nikada,ako je kod nas tako kako je ne mora da znaci da nesto propada ili sta vec
VW

Van mreže dhoward12

• Full Member
  • Auto: golf mk4 1.9 sdi
« Odgovor #55 poslato: Februar 22, 2012, 12:55:06 pre podne »
potpuno se slazem,generalno ljudi moraju da umiru,radjaju,venchavaju i tebi je posao garantovan jedino je smor sto morash da furash bradu i onaj mantil al jbg-a  lollol

a dobro msm ja jesam vernik,ali mislim da bi to trebalo da upise i da radi neko ko to voli i ko ce to da radi s ljubavlju,a samo zbog para ne bih to radio...msm jesam vernik kao sto sam vec rekao,ali nije da me to sad nesto jaaako posebno zanima,nije to za mene :) nadam se da razumete sta hocu da kazem :)

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #56 poslato: Februar 22, 2012, 12:55:37 pre podne »
Jos na masincu mozes lakse na budzet jer nije previse popularan, slicno je npr sa rgf ;)

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #57 poslato: Februar 22, 2012, 12:59:08 pre podne »
Pazi bogoslovija buraz... ovi novi popovi vise i ne furaju bradu i brkove, gledam jednog zavrsava "posao" izlazi iz crkve, crni x5 sve kulturica, stakla i to .. gas i cao zdravo, pravac straje baje, ludilo i to :)  a zaradjuju bolje nego pola ljudi u Srbiji :)

Van mreže dhoward12

• Full Member
  • Auto: golf mk4 1.9 sdi
« Odgovor #58 poslato: Februar 22, 2012, 01:03:43 pre podne »
a nznm,nekako se ne bih osecao prijatno da sam pop i da furam x5 i slicno :D msm kad neko kaze pop,jel pomislite na nekog coveka sa bradom,kao sto ste rekli, koji vodi skroman zivot,ili na tipa koji vozi x5? :D

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #59 poslato: Februar 22, 2012, 09:26:11 pre podne »
Nemojte da banalizujete stvari što se tiče crkve i sveštenih lica, neko ko završi Bogoslovski fakultet  prvo ne mora da bude po zvanju pop, a ružno je da se stvari genralizuju, i daj mi info molim te  u kojoj to pomesnoj crkvi pop vozi bmw x5 odmah ću da odem u Jehovine svedoke...
Земунчанин