Tehnički fakulteti. Mašinstvo je izumiruća struka, to bi ti preporučio jer kad pomre ova generacija mašinaca, metalostrugara i sličnog kova iz stare juge ljudi neće imati kod koga više da rade veće popravke. Lično znam koliko je jebeno naći dobrog majstora da ti sklopi valjanu mašinu ili da je remontuje, napravi dobru remenicu, obradi osovinu itd. Dobar mašinac zlata vredi i uvek će moći da obrne paru, dajem glavu za to. Pod 'dobar' ne mislim na svakog mašinca sa diplomom mašinskog fakulteta koji zna šta je strug, nego na onog koji zna posao... tu diploma ne znači mnogo jer je to suvi zanat i znanje.
Ja sam treća godina Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu na inžinjerstvu materijala, i prezadovoljan sam. Ima dosta ekipe iz Zrenjanina ovde. Preporučio bi ti Tehnološki jer sam video da možeš da imaš dobre pare sa akademskom karijerom vani , a i ovde ako to želiš, samo ako budeš hteo da učiš. Ako imaš volju da učiš i postigneš nešto, ti ćeš naći posao u struci... A fakultet nije težak niti je bubatorski, ali treba zapeti dobro. Svi oni koji završe osnovne studije sa ocenom preko 8,5 mogu bez problema da dobiju stipendiju i master studije u Evropi ili Americi jer je to vani izuzetno tražena struka. Konkretno moj smer šalju bez frke u Ameriku na dve godine postdiplomskih , ili ti master, studija na oblastima polimernih materijala, jer je jedan profa odavde dekan na američkom fakultetu pa on poteže naše studente. ,, Vaše je da odlučite da li želite da idete u Ameriku preko agencije i radite kao konobar, ili preko Univerziteta i radite kao naučnik.'', to mi se nekako urezalo u glavu s njegovih predavanja.