Pozdav svima. Zovem se Dragan,živim u Beogradu,Čukarička padina, imam 41 godina,srećno ozenjen i imam sina od 18.
Auto je crveni 3 vrata Golf 3 1.9d 1994.godište. Kupljen skoro od prijatelja i kolege.
Uvežen je 2004.godine iz Nemačke sa 232k sa servisnom knjižicom.Sada ima 275k . Prešao sam sa njim 5k bez ijednog problema.
Motor nije otvaran, suv, pomalo troškari ulje, kvačilo novo, nove sajtne, nove sve kočnice, ispravan šiber.
Treba da zamenim zadnje amotrizere,pregledam zadnje ležajeve,svetlo u pepeljari,prekidač ventilacije,filtere vazduha.Klasika.Ništa hitno.
Stavljene sređene alu felne 14 od Seata (starijeg).
Održavan je extra do sada,a sin i ja se trudimo da tako bude i nadalje.
Zadovoljni smo obojica.
Vozio sam nekada prvo Zastavu 101 pa Citroena GSX i poslednji auto je bio Opel Kadet E.
U Kadeta sam uvek sipao Opelovo ulje i bio sam prezadovoljan skoro 10 godina.
Sa Golfom nisam znao šta da radim i počeo sam da sipam LUKOIL AVANTGARDE mineral 15w40.
Računam nema falša a imam jako dobra iskustva sa ruskim avio-uljima.Zasada je OK.
Uvek sam bežao od Golfa a pogotovo dizela.Kad sam bio mlađi,sećam se da su ih uvek zimi šlepali da upale a leti su ih obijali i krali.
Sada sam morao da uzmem ovako kilav auto (64 KS) zbog sina da nauči da vozi prvo sporije a posle....neka kupi sebi šta hoće.
Vozimo ga do 3000 obrtaja pa menjamo brzinu. Ide kao brod.Navilkli smo.Laž je da dizeli troše 4,5-5-5,5 litara.Možda samo nizbrdo.Ili ovi najnoviji.
Realna potrošnja je 6,5-7 litara u kombinaciji.Mada može da se uštedi nešto na auto-putu sa 90-100 km/h.
Pročitao sam sve teme i zadovoljan sam. Može mnogo da se nauči o VW.
Ima na forumu dosta stručnjaka i majstora, to je lepo.
Znam ruski odlično tako da mi je dokumentacija koju sam našao na ruskom za VW idealna.
Ako treba nekom pomoć oko ruskog prevoda dokumentacije za VW, tu sam.
Sledeći auto? Golf 4 1.9 TDI 90 KS