e moram da pitam nesto, posto ja msm da me zeza akumulator, evo ovako da ispricam ukratko istoriju akumulatora:
auto kupljen prosle god u dec, otvorili smo aku cisto da vidimo kakvo je stanje, posto nije imao nikakve oznake na sebi, nije se videlo koja je marka, kada smo ga skinuli videli smo da je black horse, izgubio je vodu u skoro svim celijama (cudili smo se kako radi i dalje i pali u sred zime.. skoro).. i dodali vode naravno, medjutim posle januara, ja otvorim aku opet, on opet izgubio dosta vode, opet dodamo i od tad (aprila) do sad bilo ok, i sad ja pogledam opet on izgubio skoro svu vodu u samo jednoj celiji, u ostalima ima vode do vrha skoro..
e sad, altenator nije od golfa al vrsi svoj posao tako mi rece majstor..
i od pre par dana sam primetio da je pocela da se hvata skrama na +u.
e to je stanje akumulatora.
e sad, evo vec ovih dana bilo malo hladnije do 10-15stepeni, palio sam ga evo danas... i ako se i juce palio, ja danas krenuo da ga upalim, sacekam grejac da ugasi lapmicu i da cakne osigurac i okrenem kljuc i upali.. kao i uvek, ali kad se upalio, ona lapmica za ulje se ugasila, a crvena lampica za akumulator ostala da svetli jos par sekundi 5-6 i ugasila se, znam da pre nikada nije svetlela dok auto radi, posle sam provalio dok auto radi na leru i ne vuce nigde struju, sve ugaseno, povucena rucna, skilji ta ista lampica, nije da gori ali se vidi u mraku onako kako skilji.. sta mislite jel ovde problem akumulator?
dajte mozda par predloga koji staviti..? altenator isto moram da promenim..
i jos jedna veoma bitna stvar, jel mi moze neko dati sliku ili reci ako zna pouzdano 100%, je li na golfu 2 + klema kad se stavi aku treba da bude desno (ka desnom krilu kad se stane ispred haube i gleda ili ka levom krilu? i jel treba da bude sa ove moje polovine akumulatora gde sam ja ili blize soferci,, posto msm da mu okrenut naopacke (ako me neko razume), (ili je kupljen pogresan aku), najbolje da izbacim sliku da vidite kako je kod mene i neko da mi posalje sliku isto od akumulatora, pa da uporedim... nemam pojma.