Autor Tema: Problem sa Grejanjem VW Sharan  (Pročitano 15326 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Ђука
  • Auto: VW Sharan T(DI)
Problem sa Grejanjem VW Sharan
« poslato: Februar 08, 2012, 08:00:12 posle podne »
  Pozdrav svima ,

Posto sam novi korisnik VW grupe vozila  hteo bih sve da prvo pozdravim i ujedno zamolim za pomoc u resavanju problema koji imam sa mojim VW Sharanom.Naime o cemu se radi.
 od skora sam primetio da temperatura motora nemoze da predje 70 stepeni.Naravno prvo sam posumnjao na termostrat i odmah ga zamenio,ali to nije resilo problem.
 kada vozilo radi na mestu nemoze ni da predje 50 stepeni dok tokom voznje temperatura ne prelazi 70  stepeni.To mi ,tokom ovog zimskog perioda stvara velike probleme jer maltene u kolima i da nema grejanja.
 Zamolio bih sve one koji bi mogli da mi pomognu postave svoja misljenja i savete u cilju resavanja ovog za mene veoma vaznog problema .
  Unapred hvala svima

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
Odg: Problem sa Grejanjem VW Sharan
« Odgovor #1 poslato: Februar 08, 2012, 08:59:28 posle podne »
1,9 tdi vrlo sporo dize temperaturu potrebno je puno voznje da digne 90. Meni kada je ovako hladno 15tak kilometara na otvorenom.a ako pada temperatura posto dostigne 90 u radu onda je termostat,moze se desiti i da nov nevalja. I meni je sve to bilo cudno kada sam ga kupio ali on malo trosi goriva i sve ide na snagu i nema za rasipanje a samim tim i za grijanje. mahac
« Poslednja izmena: Februar 08, 2012, 09:04:34 posle podne od strane miki978 »
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Februar 08, 2012, 09:14:43 posle podne »
Djuka, koje ti je godiste Sharan? Vrlo je moguce da ti ne radi dodatno grejanje Webasto ili ti je iskljuceno. Ako imas na tabli od klime ovako kao kod mene mora da ti pokaze na displeju da i desno radi grejanje i ventilator.

Boban-Rus

Van mreže Vasko

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2012, 10:25:13 posle podne »
  Pozdrav svima ,

Posto sam novi korisnik VW grupe vozila  hteo bih sve da prvo pozdravim i ujedno zamolim za pomoc u resavanju problema koji imam sa mojim VW Sharanom.Naime o cemu se radi.
 od skora sam primetio da temperatura motora nemoze da predje 70 stepeni.Naravno prvo sam posumnjao na termostrat i odmah ga zamenio,ali to nije resilo problem.
 kada vozilo radi na mestu nemoze ni da predje 50 stepeni dok tokom voznje temperatura ne prelazi 70  stepeni.To mi ,tokom ovog zimskog perioda stvara velike probleme jer maltene u kolima i da nema grejanja.
 Zamolio bih sve one koji bi mogli da mi pomognu postave svoja misljenja i savete u cilju resavanja ovog za mene veoma vaznog problema .
  Unapred hvala svima

mozda opet termostat ne valja ili si ga okrenuo u pogresan polozaj, lako ces utvrditi jeli do termostata vidi jel jednako grije oba crijeva koja idu od motora na hladnjak ili samo jedno crijevo je vruco ako su oba istovremeno opet je do termostata
sto ljudi 100, cudi
sto zena 200, sisa

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #4 poslato: Februar 11, 2012, 06:20:18 posle podne »
Nevezano imao dodatno grejanje ili ne on u nekom momentu mora da dodje na radnu temp. od 90 stepeni. Webasto je tu samo da ubrza proces. ako si menjao termostat i siguran si da je on ispravan proveri da li ti radi pumpa za vodu, tako sto ces skinuti prelivno ( povratno) crevo za antifriz na ekspanzionom susu nakon desetak min i pogledaj da li ide tecnost. neka ti nako pomogne tako sto ce da ga drzi na oko 2000 obrataja dok ti budes gledao. Obavezni drzi ekspanzioni sud otvoren i crevo upereno da prska unutra. ako vraca tecnost pumpa je ok. sledeca stavka za proveru je dihtung glave, ali za to ti treba co2 tecnost. za to bi trebao da posetis nekog majstora. nadam se da ce ti ovo pomoci.
Say no to spark plugs!

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
« Odgovor #5 poslato: Februar 14, 2012, 10:32:40 posle podne »
Drugari hvala svima na odgovorima.Do sada sam probao 4 termostata i situacija se nije mnogo promenila.Veceras smo izmerili procenat antifriza i otkrili da je vise nego "gusci" pa sam ispustio jedan deo i dolio vodu .
 Mada ono sto  je skrenulo moju paznju jeste  to sto kada sam hteo da otvorim bocu sa tecnoscu nisam osetio nikakav pritisak pa cu sutra da probam da promenim cep na boci i vidim sta se desava.
 Iskreno se nadam da je to konacno resenje.
 Isprobao sam i  ono sa prelivnim crevom i pumpa baca tecnost  tako da ona radi ali videcemo sta ce se sutra desiti .
 Obavestici vas o rezultau .
 pozdrav

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
« Odgovor #6 poslato: Februar 16, 2012, 11:05:34 posle podne »
Jedno veliko ISTO
ipored zamene vodene pumpe rezultat je isti.
 Stvarno neznam vise sta bih mogao da uradim
 UPOMOCccccc wacko

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Februar 16, 2012, 11:10:03 posle podne »
 Stvarno neznam vise sta bih mogao da uradim

za pocetak promijeni majstora

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
« Odgovor #8 poslato: Februar 17, 2012, 09:22:10 pre podne »
Ono sto je najgore u celoj ovoj prici je cinjenica da "kvar " nisu mogli da otklone cak ni u ovlascenom VW Porsche servisu
 :angry:

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
« Odgovor #9 poslato: Februar 17, 2012, 01:17:04 posle podne »
Ja i dalje mislim da je sve uredu sa grejanjem jer je i kod mene ista stvar.
I ja sam menjao termostat iz tog razloga jer ,mi je ovo prvi vw ,i nisam znao kako je kod njih
nateraj ga uz neko brdo pa da vidis kako dize na 90.

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
« Odgovor #10 poslato: Februar 17, 2012, 05:20:38 posle podne »
Probao sam sva 4 termostata i mogu vam reci da SVAKI otvara tacno na 87 stepeni ,naravno u posudi sa vodom i na toj temperaturi svaki od njih je otvarao .
 Sto se tice teranja auta uzbrdo to nije problem on dize temperaturu na 90 ali problem je u tome da kada ukljucim grejanje temperatura pada, pa tako onda kada je bilo poprilicno hladno padne i do 50 stepeni sto je priznacete vise hladjenje nego grejanje.
 Eto to  je moj problem jer kada se grejanje ukljuci temperatura padne i samim tim grejanja vise nema.
  Neznam dali je ko imao slican problem ali bih zamolio sve one koji su ikada imali ovakvih problema da mi posalju svoja iskustva...

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #11 poslato: Februar 17, 2012, 09:12:44 posle podne »
Temperatura hoce da padne ako se vozi na otvorenom putu uz male obrtaje a grejanje ukljuci na malo vise od 22 stepena, i pojaca ventilator, a na ulici - 15 i vise. To nemoj da te buni. Priprzi ga negde i probaj na 22 stepena i videces da ce biti normalno. mahac
Boban-Rus

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
« Odgovor #12 poslato: Februar 17, 2012, 09:35:54 posle podne »
To sto kaze boban mislim da je logicno,radijator od grijanja je ispred termostata i kad je on zatvoren auto dobija grijanje i ono u odredjenom slucaju moze da ohladi auto,i to kad ides na malim obrtajima,on nepostize da proizvede toplote za grijanje.

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
« Odgovor #13 poslato: Februar 17, 2012, 10:00:29 posle podne »
  Manje vise to se i meni desava ali me najvise buni to sto kada ga vozim na malim obratjima temperatura naglo pada i onda od grejanje nema skoro nista .
  Najvise me je zabrinulo to sto na prethodnom vozilu koje sam imao to nije bio slucaj jer je ono imalo grejanje i kada radi na leru  :huh: sto sa ovim nije slucaj nazalost
 Moram vam reci da sam se zabrino i "smrzo" tokom ovih hladnoca  prethodnih nedelja.
 Po svemu sto sam gore mogao da vidim  najoptimalnije bi bilo da se temperatura podesi na 22 stepena i onda bi trebalo grejanje da radi bolje sto ja nisam znao .
 Moram vam reci da sam ovim neprijatno iznenadjen jer sam se od ovog vozila mnogo vise nadao...

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
« Odgovor #14 poslato: Februar 17, 2012, 10:48:58 posle podne »
E da ga je..s ,meni na otvorenom trosi od 4,8 do 5,3 l/100km i tu nema mnogo za grijanje
a vozio sam mercedesa benzinca 2,3 koji je trosio 10-11l plina na otvorenom i kod njega je zacas bilo grijanja
jednostavno navikni se na to.
« Poslednja izmena: Februar 17, 2012, 10:50:44 posle podne od strane miki978 »

Van mreže Vasko

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #15 poslato: Februar 19, 2012, 01:06:37 posle podne »
cao, nesto sam se sjetio 1,9 motor bi trebao da ima dodatne grijace 4 komada na crijevu vode negde oko glave ako su otisli vrlo je moguce da ti je grijanje zbog toga slabo,jer sam pricao i sa nekim kolegama koji su misljenja da je na 1.9 motore ugradjivani dodatni grijaci da se poboljsa grijanje pozz.  mahac
sto ljudi 100, cudi
sto zena 200, sisa

Van mreže VW-TECH

• Full Member
« Odgovor #16 poslato: Februar 21, 2012, 03:19:38 posle podne »
  Manje vise to se i meni desava ali me najvise buni to sto kada ga vozim na malim obratjima temperatura naglo pada i onda od grejanje nema skoro nista .
  Najvise me je zabrinulo to sto na prethodnom vozilu koje sam imao to nije bio slucaj jer je ono imalo grejanje i kada radi na leru  :huh: sto sa ovim nije slucaj nazalost
 Moram vam reci da sam se zabrino i "smrzo" tokom ovih hladnoca  prethodnih nedelja.
 Po svemu sto sam gore mogao da vidim  najoptimalnije bi bilo da se temperatura podesi na 22 stepena i onda bi trebalo grejanje da radi bolje sto ja nisam znao .
 Moram vam reci da sam ovim neprijatno iznenadjen jer sam se od ovog vozila mnogo vise nadao...

Pazi ja ove automobile radim vec 15 god i vozim samo njih. nikada nisam video da se tako ponasaju. mora da postoji neki problemcic. odakle si ti?
Say no to spark plugs!

Van mreže Djuka1975

• Sr. Member
  • Ђука
« Odgovor #17 poslato: Februar 22, 2012, 02:15:15 posle podne »
   Ja sam iz Pristine i trenutno stanuje  u Gracanici. Nazalost ovde nema majstora za novija vozila tako da sam u problemu sto se odrzavanja tice.
  Ja sam nesto sam onako laicki pokusaovao  i nesto na osnovu iskustava ljudi sa foruma.
 Zadnje sto sam postigao je to da sam ustanovio da mi neka mala elektricna pumpica koja sluzi za recirkulaciju tople vode , a koja se nalazi iza kantice  za vodu ne radi, tako da cekam da nabavim drugu pa da vidim kakva ce situacija biti .
  Iskreno govoreci mnogo sam se vise nadao od ovog vozila ,mada je ovo prvi put da vozim VW.
 Verujem da su ovo kvalitetna  ali nazalost na osnovu dosadasnjeg iskustva ,barem sto se grejanja tice,nemogu to da potvrdim.
 nadam se da ce i ovaj moj problemcic sa grejanjem biti resen a ono ako nista vise leto dolazi pa mi barem grejanje nece biti potrebno...  biggrin

Van mreže VW-TECH

• Full Member
« Odgovor #18 poslato: Februar 23, 2012, 01:26:50 posle podne »
pa nije to do auta vec do majstora i odrzavanja. jbg sve se kvari.... a posto si ga skoro kupio nemoj odma da krivis auto:). pitanje je kad je to crklo i da li je iko provalio ili pokusao da popravi....
Say no to spark plugs!

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #19 poslato: Februar 25, 2012, 12:22:10 pre podne »
Upravo tako !!!
Boban-Rus