Autor Tema: pasat b5 1.9 TDI  (Pročitano 1621 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dane grusic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw pasat b5
pasat b5 1.9 TDI
« poslato: Februar 05, 2012, 11:11:26 posle podne »
Cao drustvo,nov sam na forumu i imam jedno pitanje pa ako mi neko od vas moze pomoci?
naime auto koji vozim( pasat b5 1.9 tdi 116ks,2000 god)ima nekih "malih" problema inace auto je kod mene vec 6 meseci,pa ovako:
sve je bilo ok do pre nekih mesec dana kada mi je motor jednostavno u voznji pri brzini od nekih 120 km/h izgubio gas i prestao da vuce,ukrajcim se ,ugasim motor,ponovo ga upalim i od tada nisam vise imao problema sa tim,ali javio se drugi problem.Pri prvom paljenju motor se stresa nekih 3-4 sek i onda krece plavi dim na auspuh,dok motor radi na leru ok,ali cim gas preko 1500 obrtaja i vise to se ponavlja konstatno sve dok ne postigne radnu temperaturu pa me zanima sta bi to moglo biti.Hvala unapred..  alealeee

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
Odg: pasat b5 1.9 TDI
« Odgovor #1 poslato: Februar 05, 2012, 11:26:10 posle podne »
ovo prvo je turbina,to se i meni desavalo i danas nekad oce da se desi ali dok nisam servisirao turbinu,promenio vakum creva sva,ventile sredio i ocistio granu desavalo mi se stalno,dodje na 120km/h i tu zakuca,ubaci u SAFE MODE i kad ga ugasis i upalis ponovo on normalno radi
najskuplja varijanta ti je tu remont turbine da radis,oko 250-300e ali nemoj da se zaleces odma,prvo uzmi promeni vakum creva sva i ventile ispitaj,pa onda na turbinu ako nije do toga
mene su izradili majstori i odma mi rekli da je turbina a ja se tad nisam razumeo i servisirao turbinu,pa nije bilo do toga,opet isto se desava,pa ventile menjao,ispitao i nije ni do toga bilo i zezalo me godinu dana to,a sve majstori naucnici bili,puko 400e bezveze i na kraju komsija do mene,mehanicar,nema covek ni dijagnostiku uzme promeni mi sva vakum creva i od tad se vise ne desava,za ovih 4meseca,TAKO DA KRENI JEFTINIJOM VARIJANTOM
i idi na dijagnostiku da pogledas
a ovo drugo mi lici na diznu,neka falsira,mislim da je to
« Poslednja izmena: Februar 05, 2012, 11:28:15 posle podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže dane grusic

• VW Početnik
  • Auto: vw pasat b5
« Odgovor #2 poslato: Februar 06, 2012, 09:58:49 pre podne »
To si u pravu,jeftinija varijanta prvo pa cemo za dalje videti.
Zaboravio sam reci da sam radio dijagnostiku posle tog prvog kvara i pokazao mi je citiram (smetnja-crijevo od turbo punjaca)znaci da su u pitanju vakum creva-verovatno- a sto se tice dizni i njih sam prestelovao,druga je malo odstupala,to je zavrseno ali se i dalje stresa i plavi dim koji me najvise iritira i zabrinjava :huh: Kompresija je dobra,ulje ne trosi znaci da motor ne bi trebao da je los,EGR ventil suv tako da ne znam do cega je??

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #3 poslato: Februar 07, 2012, 02:09:31 pre podne »
Pre nego sto postavis novu temu malo se koristi pretragom po forumu u vezi svojih problema!!! Kao sto ti je Acca opiso svoj identican problem!!! PRETRGA !!! mahac
Boban-Rus