Autor Tema: prekidac za paljenje svetla u kabini  (Pročitano 5416 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milorad

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b5,5 TDI
prekidac za paljenje svetla u kabini
« poslato: Februar 05, 2012, 04:35:56 posle podne »
pozz.Interesuje me gde se tacnu u vozacevim vratima passata b 5.5 nalazi prekic sto pali svetlo u kabini i signalnu lampicu na tabli kad se vrata otvore.posto kod mene izgleda da je crko ili zaledio.

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: prekidac za paljenje svetla u kabini
« Odgovor #1 poslato: Februar 05, 2012, 04:41:06 posle podne »
Mikroprekidac ti je na samoj bravi unutar vrata.
Boban-Rus

Van mreže milorad

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Februar 05, 2012, 04:50:29 posle podne »
pa jel onda mora da se skida komplet tapacirung s vrata da bi se doslo do mikroprekidaca?

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #3 poslato: Februar 05, 2012, 04:52:38 posle podne »
Patnja ti je da dođeš do njega. Ako je isti sistem kao u b5, moraš skidati tapacir i staklo od prozora, paziti da ne počupaš one hepeke i žabice. Ako imaš dosta vremena i strpljenja da čačkaš oko toga,onda samo napred, ja sam na svom ostao celo prepodne dok sam vozačeva vrata rasklopio (šarafi koji drže bravu mi proklizali pa sam morao kontra burgijom da ih izblačim) . Meni je to isto otišlo ali eto do sada nisam nikada kupio druge mikroprekidače da ih izmenjam... Ja sam radio po nekom engleskom Do it yourself vodiču, ne mogu sada da ga nađem, pa ti savetujem da i ti nađeš tako nešto. Samo strpljivo i bez krkanluka pa neće biti frke thumbup

Van mreže milorad

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Februar 05, 2012, 05:13:04 posle podne »
Hvala ti prijatelju na ovako detaljnom i opsirnom odgovoru,ali iskreno nije mi dobro kad sam sve ovo procitao i video sta sve treba da se uradi,da bi se doslo do tog mikroprekidaca,mislim da ce ovo ipak sacekati prolece ili neke toplije dane da se sredi.mada me iritira to sto nije trenutno u funkciji.

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
« Odgovor #5 poslato: Februar 05, 2012, 05:25:20 posle podne »
Ni meni ne radi, ali može se bez njega... Ja sam se napatio jer sam nekako uspeo da zeznem komplet mehanizam u bravi i kada sam vratio nazad sve, nije htela da zaključa vrata. Pa rastavi, sastavi... ne znam ni sam kako sam uspeo da vratim sve kako je bilo. Ja isto kontam to da radim nekada kada dođu topliji dani jer sad nemam tople prostorije gde bi uterao kola.
Iskreno, nije težak ni naporan posao. Pustiš sebi muziku na radio ili nagovori nekog pajtaša da ti pravi društvo, navučeš šta ti treba od alata i navali polako da rasklapaš. Bez dobrog seta torx ključeva, nemoj džaba ni da počinješ biggrin.

Van mreže milorad

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Februar 05, 2012, 05:50:07 posle podne »
sto se tice alata imam sve ali nije mi bas svejedno da se upustim u taj posao.pogledacu da mi to srede negde u nekom servisu kod nas mada mislim da ni oni nisu sto se tice toga nesto kompetentniji od mene ali videcemo.a interesuje me koliko kosta odprilike taj mikroprekidac?

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
« Odgovor #7 poslato: Februar 05, 2012, 06:23:20 posle podne »
Ne znam to, nisam ni tražio gde ima jer sve i da kupim nemam kad da ga ubacujem. I mene to interesuje biggrin

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #8 poslato: Februar 05, 2012, 09:30:17 posle podne »
mikroprekidaca nema identicnih da se kupe... ima slicnih... ja sam kupio u kelku, radio klubu, neshto smeshno koshta ispod 100 din, ali je problem to zameniti, i nabudziti da radi... postoji elegantnije reshenje stavi se prekidac na stubu kao kod golfa 2, i to najbolje od audija jaje da se uzmu prekidaci, al to mora elektricar da radi...

Btw, nije pametno da vam to ne radi, jer onda alarm gubi svaki smisao... jbg...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže fiki

• VW Početnik
  • ne jasi konja komu lici nego kuj ga ima
« Odgovor #9 poslato: Februar 06, 2012, 09:55:30 pre podne »
i meni je otisla desna strana na autu,treba obratiti paznju kad se otkljuca auto i otvore vrata na koja ne radi senzor za otvorena vrata ka se opet ista zatvore a pritom,nedaj boze se ostave neke kese a sa njima neplanirano i kljuc od auta,auto se posle 30sekundi===== zakljucca====

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Februar 06, 2012, 10:02:10 pre podne »
taj alarm ionako nema nikakvu funkciju, dovoljno da lomilicom otkljucaju vozacevu bravu i taj kobajagi alarm je apsolutno deaktiviran

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #11 poslato: Februar 06, 2012, 02:09:50 posle podne »
I ja sam kupovao ne fabricke mikro prekidace i zamenio.Nije problem rasturiti vrata,samo strpljenja,za 10ak minuta ''pocupas'' sve napolje

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #12 poslato: Februar 06, 2012, 02:14:55 posle podne »
taj alarm ionako nema nikakvu funkciju, dovoljno da lomilicom otkljucaju vozacevu bravu i taj kobajagi alarm je apsolutno deaktiviran
To za fabricki alarm.... Koliko se secam ortodox09 ima dodatno ugradjenu kobru, a ona se ne gasi lomilicom... Tj koji god alarm da ima naknadno ugradjen 99% alarm majstora signal za vrata skida ili sa svetla ili sa signalizacije za otvorena vrata na boardu... ako ne rade mikroprekidaci ne radi ni to cudo... toliko ja znam....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
« Odgovor #13 poslato: Februar 06, 2012, 06:14:50 posle podne »
I ja sam kupovao ne fabricke mikro prekidace i zamenio.Nije problem rasturiti vrata,samo strpljenja,za 10ak minuta ''pocupas'' sve napolje
Gde si kupovao i koliko su te koštali? Pitam da ne moram obilaziti ceo grad kad skupim vremena da ga rasturam biggrin