1.9 TDI ARL 1896 cc 110 kW (150 PS; 148 hp) @ 4000 rpm 320 N·m (240 lb·ft) @ 1900 rpm
1.8 T AGU/ARZ/AUM 1781 cc 110 kW (150 PS; 148 hp) @ 5700 rpm 210 N·m (150 lb·ft) @ 1750–4600 rpm
E sad koji bolje ide mozes da vidish malo i iz ovih podataka ako se razumesh koliko toliko... konjaza im je ista, ali nije isti obrtni moment motora, to ti je ono shto lepi za sedishte... dakle u medju ubrzanjima, tipa od 60-100, 80-120, bi bar teoretski dizel trebao da ostavlja benzinca, ne mnogo, jer to zavisi mnooogo i od vozaca a ne samo od motora. Ono shto sigurno znam, vishe Nm "lepshe ide uzbrdo". ZNaci namerno kazem lepshe... subejtivni osecaj kad krenes 2,3 na uzbrdici sa dizelom imash osecaj da ce da poleti... subejtivan osecaj... ta prednost dizela se gubi na duzim relacijama...
Ja trkac nisam, 1.8T nikada vozio nisam, tako da ne znam kako ide. Verujem ljudima da je dobar motor... Ovo shto sam ti napisao ti je manje vishe kako bi u teoriji trebalo... Licno meni je taj osecaj "lepljenja za sedishte" lepshi u dizelu. Dizel motor je sam po sebi bucniji, ali to je neki njegov karakteristicni zvuk na koji su mnogi navikli... i tako, shta god da uzmesh, neces se pokajati, gledaj shta ti je u boljem stanju. A shto se cene voznje tice, i dizel i benzin/plin ima da ti posrcu sve shto im sipash to sigurno...
Ja kad sam uzimao g4 znao sam da hocu zelim 1.9tdi. Nisam neshto puno uzimao u razmatranje benzince. Licno nisam imao pojma da postoji 1.9tdi od 150ks. Slagacu te, ali u to vreme mozda sam samo "nacuo" za 1.8t i nishta preko toga...
Ima ovde zilion tema tako da lagano kad imash vremena iscitaj, pa ce ti mnogo stvari biti jasnije... pisali smo bash dosta...