Rešio sam da se upustim u projekat pravljena konzole za dodatne VDO instrumente: voltmetar, merač pritiska ulja i merač temperature ulja.
Našao sam na otpadu jednog Audija 80 ,,jaje", žali Bože što se rastura, ali kada je već tako, imao sam sreće da ovo niko nije uzeo pre mene. Skinuo sam instrumente sa blendom, nosačem, istalacijom, dokle je moglo i davače za temperaturu i pritisak ulja.
Bile su dve varijante, da kupim nosač za tri instrumenta koji bi išao na vozačev A stub, što mi se nije svidelo, a lakša je varijanta ili da sam pravim konzolu, teža, ali za moj ukus, lepša varijanta. Takođe sam našao drugu centalnu konzolu, kakvu vec imam, koju ću da prepravim. Skoro je gotova i ako projekat uspe, biće posebna tema o tome.
Sve sam probao na stolu, odlično radi i lepo izgleda, još samo da se namesti na auto i gotov posao, to je sve što treba da se uradi.

Problem je sa druge strane, što na kućistu filtera za ulje ima samo jedan davač i naravno jedno mesto. Meni bi trebao adapter, koji ću tu da ušrafim i u njega 3 davača, fabrički passatov za lampicu ulja, za temperaturu i za pritisak(mada taj koji sam sa audija 80 skinuo, ima dve buksne, jedna za instrument, druga za lampicu, ali ja bi fabrički passatov ipak ostavio, ne bi da prepravljam džek ili pravim neki prelaz). Strugari neće da prave, nekoliko sam ih pitao.
Našao sam cev za davače za ulje od 2.5 TDI, koji bi morao malo da prepravim, što će biti, ako ne nađem adapter i poslužiće svrsi.
Pošto su crni instrumenti, osvetljenje će biti plavo, kao kontrolna tabla u passatu i mislim da će se uklopiti. Da sam našao bele instrumente kao iz S2 ili S4, moglo bi i crveno osvetljenje.
Nastavljam da dorađujem konzolu i montiram, pa kada se završi, otvaram temu.