Meni nije jasno poreklo ove mrznje prema glavnom gradu i njihovim ziteljima. Ja kada popizdim u saobracaju i kada bi nekome sve po spisku setim se da taj neko moze da mi bude komsija i da je on neciji brat, sin, otac, prijatelj. Da se sretnemo npr u Grckoj da bi mi bilo drago da sretnem zemljaka. Na to dodam laganu italijansku muziku i krenem od sebe sta mogu bolje da uradim u nekoj situaciji, a ovaj savet sam dobio od prijatelja te sam ga prihvatio. I deluje. Nema svrhe urusavati licno i tudje zdravlje oko saobracaja i drugih nebitnih stvari. Ovaj iz Aleksandrovca mi deluje uplaseno u prenaseljenom mestu, pa mu je takva i reakcija. Naravno da je pokazao i nivo licne kulture. Jednostavno mu nije prirodno takvo okruzenje. Panslavenska ideja tj ujedinjenje svih Slavena je po meni jedino trajno resenje Slavena u Evropi, a ovde imamo situaciju da ljudi u jednoj maloj Srbiji uspevaju da se mrze po stranama sveta. Mrznja i strah je sredstvo manipulacije jer tada ljudski mozak iskljucuje ceoni deo zaduzen za logiku i aktivira zivotinjski nagon za prezivljavanje.
Ivane ne znam odakle, taj novac koji ti pominjes se zove investicija. Ne mislim da svi trebaju da okusaju srecu u Beogradu samo sam koristio matematiku i logiku na primedbu Nenada da se u Beogradu 3-5x vise zaradjuje. Prethodno sam pisao da ljudi mogu sami da pokusaju nesto lokalno da rade. Ne znam da bi uspelo, ali definitivno ne bih trosio vreme na kuknjavu. Ti i dalje mislis da fakultet, visa skola ili doktorat garant za visinu plate. Nije.
Travele dobro dosao nazad u raspravu. Ti i ja nismo kompatibilni za raspravu, meni se stalno cini da ja tebe ne razumem sustinski. Nekad pomislim da sam budala sto pisem ovakve stvari ovde po forumu umesto da cutim kao i ostali koji znaju o cemu govorim. Kolika god da je nepravda, kradja ili usrana situacija u ovoj drzavi trenutno, nikakvo kukanje po internetu nece pomoci. Dajte da vidimo sta moze da se uradi. To vidim da neke ljude vredja, ali ne znam zasto. Da sam se uklopio u kuknjavu izgleda da bih bio vrlo podoban iako bi im to samo stetilo.
O kojoj reklami govoris? Radim kod privatnika, nemam avionsku platu, korektna je i mora takva da bude, ali imam zdravo radno okruzenje koje mi dozvoljava da dam svoj maksimum. Vlasnik firme veruje mojim lucidnim idejama, zna da volim VW i da se razumem u kola. Juce dodjem na posao, a na stolu

Video covek negde VW magnete za frizider, pa mi kupio

Zbog takvog odnosa dobija radnika koji radi kao za svoju firmu. Novac mu nije najbitna stvar i zato kad kupujemo kola prepusti meni da odaberem jer ima poverenja u mene. Sta je tu pogresno? Da ne bude samo "reklama" ja sam dva puta hteo da dam otkaz ovde jer se principijelno nisam slagao sa nekim stavovima, ali smo nasli dogovor na kraju. Kada sam jednom Gedori rekao da dajem otkaz covek hteo da me bije nekim crevom

. Kome treba da se reklamiram? Zavariocima na forumu? Ne budi smesan. 99% ljudi ovde ne moze ni da zamisli kako uredjen sistem izgleda. Da li je bolje da postoji ovakva neka firma u Srbiji koja hrani 100 porodica ili da ne postoji? To je samo kako ti projektujes sliku u svojoj glavi, a te navodne reklame sam pominjao kao osnov iskustva iz kojeg iznosim stavove. Ko me zna licno zna kakav sam, a kakav sam takav sam, uzmi il` ostavi. I naravno da me interesuje sta moja zena misli jer volim i da cujem njen sud, a i zajednicki je novac u pitanju. Vremenom je i ona postala VW ljubitelj tj "fan" kako kazu u Srbiji. Evo ako te interesuje izbor je pao na Taladega felne od Golfa6 R ili Durban od Golfa7 Hajlajn, pa ako natcis negde da se prodaju povoljno ti javi.
Da li bi se bolje osecao da govorim Vucicu pederu di su nasi novci i da krivim Amerikance i vanzemaljce sto radim za dvaes iljada? Mene osudjujes sto pokazujem primer da moze drugacije, zato sto govorim da se ne treba predavati? Suludo ako mene pitas.