Da bi Bosansko federalno osiguravajuće društvo pokrilo štetu, vozači moraju da popune odgovarajuće formulare gde, između ostalog, treba da sa što manje reči opišu saobraćajnu nezgodu.
Pokušavajući da skrate svoje iskaze, neki od vozača su dali objašnjenja koja deluju veoma komično, morbidno i bizarno.
U ovom prilogu autentično prenosimo neka od njih u izvornom obliku.
"Vraćajući se kući, ušao sam u pogrešno dvorište, i udario u drvo koje nemam."
"Sudario sam se sa parkiranim kamionom, koji je dolazio iz drugog pravca."
"Kamion je prošao kroz moju šoferšajbnu, pravo u lice moje žene."
"Pešak me udario, i podvukao mi se pod auto."
"Taj tip je bio po celom putu. Morao sam da skrenem par puta pre nego što sam ga lupio."
"Dok sam prilazio raskrsnici, znak se iznenada pojavio na mestu gde nikad pre nije bio. Zato nisam uspeo da zakočim na vreme, i izbegnem nesreću."
"Da ne bih udario branik kola ispred mene, pokosio sam pešaka."
"Moj auto je bio legalno parkiran, kada je krenuo unazad, i udario u susedna kola."
"Nevidljivi auto je došao niotkuda, udario moja kola, i nestao."
"Rekao sam policiji da nisam povređen, ali kada sam skinuo kapu, uvideo sam da imam frakturu lobanje."
"Bio sam ubeđen da starkelja nikad ne bi ni stigao na drugu stranu, kad sam ga udario."
"Pešak nije znao na koju stranu da beži, pa sam ga zgazio."
"Video sam starijeg gospodina usporenih pokreta i tužnog izraza lica, kako se odbija od haube mog automobila."
"Bandera mi se brzo približavala. Pokušao sam da skrenem sa njene putanje kad me je udarila."