Autor Tema: Nece da upali - zamrzla nafta ili...? RESEN PROBLEM  (Pročitano 14909 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: MK4
Odg: Nece da upali - zamrzla nafta ili...?
« Odgovor #20 poslato: Januar 31, 2012, 10:30:28 posle podne »
uzas....a sto se tice sipanja nafte to treba raditi kad je temperatura u plusu ili oko nule, ako je veliki minus i sipate a od prije vam je ostala stara moze da se desi isto da zaledi
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
« Odgovor #21 poslato: Februar 01, 2012, 02:59:58 pre podne »
jasam danas službeno bio kod jednog lika a on je tehnolog u nis-u i postavio sam mu ovo pitanje na koliko se euro dizel zgušnjuje-mrzne on mi je rekao da je ranije bilo do -25 ali sada je sve lošiji i nema veze saq tim da tera i di -25 zavisi od proizvođača ali je moguće da mrzne i na - 15

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #22 poslato: Februar 01, 2012, 03:22:52 pre podne »
Ajmo jovo na novo.... Oko ovog problema ima bar 5 tema sto ja znam. Svaka pumpa vam mora reci podatak do koje temperature je dizel predvidjen, bio to D2 ili ED. Znam iz licnog iskustva. Kao sto je nekada bio D1 zimski i D2 letnji, oni su imali svoju temperaturu mrznjenja (fabricki propisanu). Tako danas ima i ED isto. Moraju vam taj podatak reci na pumpi!!!! A da ne bi imali problema sa mrznjenjem D2 ili lozaka, dodajte 1l petroleja na 10l nafte i vozite smelo. NIKAKO SIPATI BENZIN U NAFTU!!!

P.S. Svaku slicnu temu u vezi ovog problema licno cu je brisati ja, jer ponavljamo neke stvari gore nago papagaji. MISLIM DA JE KRAJNJE VREME DA SE NAUCIMO DA SE  NEKE STVARI  MORAJU PRVO MALO PRETRAZITI PO FORUMU, PA TEK ONDA OTVARATI NOVE TEME!!!

Peco nemem nista licno protiv tebe, nego hocu malo da se uvedemo u red. mahac
Boban-Rus

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #23 poslato: Februar 01, 2012, 09:46:01 pre podne »
Uuuu, let di firse bi vid ju! Boban se odvejao pa rešio da nam nadoknadi ovih 10 dana :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #24 poslato: Februar 01, 2012, 10:26:41 pre podne »
Ne verujem da je zaledila nafta na -17
Nije nafta vec voda. Gledaj koliko tema o nepaljenju i ugasenim dizelasima u 5 dana. A koliko ih je jos istu sudbinu dozivelo. I ovi sto menjaju filter verovatno ce im opet za 3 dana isto da im se desi kad vodenkasta nafta zastopa filter. Ja gledao u servisu jednom na sta izgleda ta "nafta" kad se izvadi iz kola. Voda mulj i nafta. Ne sipajte benzin vec aditiv protiv zamrzavanja.
A sto se tice grejanja grejalicom. Prekjuce covek na Novom Beogradu (Spanskih Boraca) upalio grejalicu u garazi da zagreje kola, otisao i zapalio zgradu i nekoliko automobila u garazi. (ako se neko pita sto nije imao kablovsku i telefon juce na tom delu eto mu odgovora :) )
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #25 poslato: Februar 01, 2012, 01:15:07 posle podne »
@Boban-68

Taman posla, slobodno obrisi ako negde ima ista :) Nego sam morao samo za ovaj moj "slucaj" da otvorim jer nisam imao iskustva do sada sa ovakvim ponasanjem auta a na forumu su sve tudja iskustva neka i iskustva za d2, jos nisam procitao da je nekom eurodizel zamrzao ovih dana i da je otvorio temu :)

Sto se grejanja tice, zagrejana garaza cisto da bude koji stepen iznad 0 i ostavljen auto tako, idem posle da skinem punjac akumulatora, da kupim filter pa da probam da upalim auto :)
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže crni_vlada

• Full Member
  • Auto: Octavia 1.9 TDI
« Odgovor #26 poslato: Februar 01, 2012, 01:25:00 posle podne »
Ne verujem da kršten ED može da zaledi do -25c barem..meni pali dobro,malo zavergla ali upali iz prve..malo me alnaser zeza pa ne pali na pola ključa kao prošle zime,ali sredićemo i to uskoro ;)
Druže Brano,Škoda kakva je takva je ona je moja :)

Van mreže Sasha

• VW Početnik
  • Moj auto
« Odgovor #27 poslato: Februar 01, 2012, 02:02:58 posle podne »
Ja sam imao problem sa filterom za gorivo i kad sam ga promenio sad ponovo pali kao mina. Probaj da promenis filter goriva, a ako ti je star akumulator na jacem minusu imaces velikih problema.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #28 poslato: Februar 01, 2012, 02:11:11 posle podne »
Za nekih sat vremena kad kupim filter odmah montiram i videcemo sta ce biti

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #29 poslato: Februar 01, 2012, 02:13:29 posle podne »
A shta znaci na "pola kljuca"? JEl to ovaj kljuc
http://www.panoramio.com/photo/19133382
pa mene zanima, jel to znaci da auto pali na pola kljuca nizbrdo??? Nije mi jasan taj pojam zato pitam. Ako pali na pola planine kljuc, onda ne znam kako je to stvar za hvaljenje???
« Poslednja izmena: Februar 01, 2012, 02:15:37 posle podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #30 poslato: Februar 01, 2012, 02:19:05 posle podne »
Shomi, zezas nas malo ili? :)

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #31 poslato: Februar 01, 2012, 02:31:17 posle podne »
Neeeee, stvarno mi nikada nije bilo jasno shta znaci na pola kljuca???? Guglao sam guglao, i nishta... Nadjoh samo ovu planinu kljuc... Pa reko da pitam... Shta ne kapiram kljuc okrenete do pola, mislim kako do pola kad mora do kraja da se okrene da bi zaverglao... Nije mi jasno uopshte... A vozim istu motorizaciu kao ti pa rekoh da se informishem... nije na odmet... Mozda moj vergla malo duze, nego shto je normlano, mislim meni kresne da ga ne ureknem sa 2x grejanjem grejaca, pa tek onda verg, na ovim temperaturama... a ovo pola kljuca stvarno ne znam shta je a zanima me!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #32 poslato: Februar 01, 2012, 02:39:57 posle podne »
mislim meni kresne da ga ne ureknem sa 2x grejanjem grejaca, pa tek onda verg, na ovim temperaturama... a ovo pola kljuca stvarno ne znam shta je a zanima me!
E vidiš, tvoj pali na ključ i po (1,5 ključ), a kada okreneš ključ i odmah upali bez zadržavanja sile palca na poluzi ključa, onda je to tzv. na pola ključa.
I za neke prethodne teme si tražio detaljno objašnjenje ili pojednostavljenje stvari koje, računamo svi, da se podrazumevaju, pa zato većina kad ti pitaš misli da se zezaš...
ps.A ne verujem da je @Peca_Nis gurao auto preko pola planine Ključ, a na vrhu mu upalio...sam neka ti kaže...
Земунчанин

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #33 poslato: Februar 01, 2012, 02:46:49 posle podne »
Aham, znaci pogasi lampe zaverglam, to je pola kljuca... pogasi lampe verglam par sekundi kljuc... 2x grejem grejace, pa zaverglam 1.5 kljuc... Ok, Hvala na pojashnjenju... Da ne ispadam vishe glup u drushtvu.... Neke te zargonske fraze mi nisu jasne, a kapiram da su se odomacile, i da su svima normlane... Tako da eto, hvala josh jednom!

End OFFTOpic ;)

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #34 poslato: Februar 01, 2012, 03:20:53 posle podne »
hitno mi je potreban savet koji adetiv da sipam u fijat stilo jtd 19 troši euro dizel i snrzo je do jaja koj ADETIV DA KUPIM

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #35 poslato: Februar 01, 2012, 03:56:07 posle podne »
ni jedan .. samo garaza sa nekom normalnom temperaturom
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
« Odgovor #36 poslato: Februar 01, 2012, 03:57:28 posle podne »
BRATE NEMA GARAŽU ZA 2 AUTA PASSAT MI JE U GARAŽU A STILO NA OTVOREWNO NEBO -NAPOLJE

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Auto: MK4
« Odgovor #37 poslato: Februar 01, 2012, 04:00:07 posle podne »
evo ja sam palio danas auto polse 2 dana ....tempreatura je bila ispod 20..prvi put vergla i nista, drugi put vergla i kao da nema snage da povuce ..(malo verglanje bez silovanje jer kad nece nece)...posle toga otvorim haubu i pogledam crijeva ima li leda...Malo sam zaljuljao auto i cujem u filter da ima nafte i da se cuje ali kao da je bio led poceo.Vratim se u auto i upali :) Da ga danas nijesam upalio sigurno bi mi zaledila u filter
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #38 poslato: Februar 01, 2012, 04:01:24 posle podne »
@zarkotekica - jbg brate , mora zrtvujes pasata ako hoces da upali
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #39 poslato: Februar 01, 2012, 05:28:27 posle podne »
Ljudi promenjen filter i opet neceeeeee.... ne povlaci naftu iz filtera, barem tako izgleda :S
« Poslednja izmena: Februar 01, 2012, 05:30:16 posle podne od strane Peca_Nis »