Au, sta me snadje!

Vracam se ja tako veceras sa posla autoputem i pred brdo Bubanj Potok velim da dodam malo gasa kako bih odrzao krstarecu brzinu od nekih 110 km/h. Izleteh, naravno, bez problema uz brdo tom brzinom i kad podigoh malo nogu sa gasa, papucica ne mrda! Posto sam vec izasao na ravno otpor je postao manji i naravno auto je poceo da ubrzava... silovito. 120, 130, 140 km/h!!! "Osamarim" nekoliko puta po papucici ali bez rezultata, i dalje je stajala negde pri sredini. Podvucem nogu ispod pedale pa probam da je podignem, lagana kao pero ali rezultata nema.(nisam ga ni ocekivao) Dolazim vec na nizbrdicu i tu vec uveliko idem oko 170!!!!!!!!!!!! Vidim da nema vise vremena za zezanciju, pritisnem kvacilo, ugasim auto na kljuc, vratim ga odmah na kontakt, izbacim iz brzine i lagano ga zaustavim.

Palim sva 4, oblacim prsluk, uzimam baterijsku lampu (uvek mi je u kolima), izlazim da postavim trougao a oko mene mrkli mrak. Podignem haubu nadjem (nekako) gde je sajla gasa i "izmrkam je sa ruku" kako je nekada neko na ovom forumu napisao

. Udjem u auto i upalim........ radi normalno. Izturiram malo neskidajuci ruku sa kljuca........vraca na 900 rpm. I tako... pokupim lagano svoje krpice i lutkice sa puta, sedam u kola i pravo kuci da presvucem gace...