Autor Tema: carinjenje motora???  (Pročitano 9775 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milos GTD

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2
Odg: carinjenje motora???
« Odgovor #20 poslato: Januar 24, 2012, 12:41:16 pre podne »
ja ove nedelje nosim ortaku kintu da mi zavrsi upisivanje motora u saobracajnu,samo sam mu dao saobracajnu od mog auta i broj motora od trojke...sve za 180e.Ostaje samo da se registrujem kad zavrsi ;)

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #21 poslato: Januar 24, 2012, 08:47:49 pre podne »
Super ako je tako =)

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
  • Auto: Vw Passat B8 E golf
« Odgovor #22 poslato: Januar 24, 2012, 10:05:24 pre podne »
Kada ti licno hoces da carinis nesto mimo neke agencije i posrednika odnosis na carinu iskljucivo blok motora i na osnovu njega radis carinu.Jedino resenje ako je auto stranac i nemas racun sa nekog otpada od preko da si kupio blok da ozuljas brojeve i tako ga carinis jer ce ti u suprotnom traziti poreklo ako postoje brojevi.Imam ortaka koji ima brdo ocarinjenih blokova ali nemaju brojeve nego sa papirom od carine ides na ukucavanje brojeva.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #23 poslato: Januar 24, 2012, 02:12:02 posle podne »
macne   beer , carina je oko 200 za motore do 100 kw , e sada na carini moze to da se spusti sigurno , svi to rade , nazovi bilo koju spediciju posto to oni rade , ja sam se raspitivao za sebe pa znam sigurno da je ta cena za motore do 2000cm3 , treba ti kopija saobracajne , ili originalna saobracajna , ili racun o prodaji sa odjavom onda u supu u stranoj zemlji ako nemas original saobracajnu ....

uglavnom se carini po kataloskom broju i podacima i godistu i snazi motora , pa tako za mk4 , mk5 moze opusteno biti i oko 500-600e , jbg.dovezes krs oni te oderu po katalogu , dovezes dobar motor oni te oderu jer imas dobar motor i nema sredine , svakako ce ti uzeti pare  bleh 
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
« Odgovor #24 poslato: Januar 13, 2013, 06:52:41 posle podne »
Ljudi jedno pitanje. Naprimer meni istice registracija u aprilu ja regularno registrujem auto i tipa u junu promenim motor sa dizela predjem na benzin ili obrnuto nebitno je, sta treba sve da se uradi ako je motor stranac da se ocarini i sta jos i ako je nas motor jel mora na tehnicki ponovo jel mora saobracajna da se menja jel mora ponovo da se ceo auto registruje. Sta tacno dali je neko imao sa ti iskustva?
« Poslednja izmena: Januar 13, 2013, 06:57:28 posle podne od strane Fica »

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #25 poslato: Januar 13, 2013, 09:41:04 posle podne »
Ovako: ako ti je motor stranac: 1- treba ti tvoja lična karta 2- saobraćajna od tvog auta da se vodi na tvoje ime 3- pre ugradnje motora u auto lepo napišeš br. motora na jedan papir, ugradiš lepo motor u auto i nađeš špeditera da ti to ocarini i 4-daš mu jedno oko 220 evra i sve završava, ne moraš ni auto da mu teraš, ništa. Pusti te glupe priče da ti treba račun o kupovini isl. sve špediteri završe. Auto ako ti je registrovan, odeš na vanredni tehnički pregled i platiš promenu čipa u saobraćajnoj dozvoli to ti je dodatnih 30 evra, dakle sve završiš za oko 250 evra! Treba ti te 4 tačke da ispuniš a 4. je najbitnija biggrin
Ako ti je motor domaći: 1-treba ti kopija saobraćajne u kojem autu je motor bio, 2-kupoprodajni ugovor koji košta oko 10 evra 3- ugradiš motor, onda na vanredni tehnički, promena čipa u saobraćajnoj i  driving

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
« Odgovor #26 poslato: Januar 14, 2013, 02:34:58 posle podne »
ok hvala na info. Najvise me zanimalo oko registracije tj oko tehnickog pregleda i saobracajne.