Autor Tema: Problem sa motorom 1,3b (mk2)  (Pročitano 2539 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže alex83

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Problem sa motorom 1,3b (mk2)
« poslato: Januar 23, 2012, 12:41:38 pre podne »
pozz.. dakle radi se o golfu mk2 1988. god. (karburator)... imam sledeci problem sa motorom, desava se da mi povremeno motor podize vecu temperaturu od uobicajene i tada auto izgubi i grejanje i izbija vodu na cep posude tecnosti za hladnjak, a to se desava samo u voznji i samo povremeno, u garazi kada auto radi na leru i kada mu tako u mestu dodajem gas itd, ponasa se sasvim normalno... ali u voznji se povremeno, ali ne uvek desava da pravi problem, i to najcesce kada se vozi malo ostrije, pa se predje na opusteniji rezim u manjim obrtajima (npr neko ispred mene me gusi, itd.) ...i da prilikom voznje, kada stanem na semaforu i sl., bilo koja vrsta rada na leru, auto gubi grejanje, a cim mu se doda malo gasa on ponovo greje, ali bez gasa ne... i onda ponekad i iz lera nece da greje nego isto nabija temperaturu...

da li neko zna o cemu je rec? neka iskustva, jer sam na par mesta kod tzv majstora pitao i svi su mi govorili razlicite stvari...  bonk

hvala unapred i veliki pozdravw...

« Poslednja izmena: Decembar 01, 2012, 10:27:51 pre podne od strane GT267 »

Van mreže aleksandar_dimic

• VW Početnik
  • Auto: Golf 1.3 89 god.
Odg: problem sa mororom 1,3b (mk2)
« Odgovor #1 poslato: Januar 23, 2012, 12:06:06 posle podne »
Otvori čep kad upalis auto i pogledaj dali izlazi voda iz tankog creva koje ide od hladnjaka u kanticu,  da li voda izlazi uopšte iz tog tankog creva kada je motor na leru i da li šiklja jace kad dodas gas. 

Van mreže alex83

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 24, 2012, 12:34:03 pre podne »
probao sam, kada je auto tek upaljen, nisam cekao da se zagreje, itd., i tada na prelivno crevo iz hladnjaka ne ide voda, a kada dam gas ide, i sto je jaci gas ide sve jace... nisam cekao da se zagreje, ali mislim da kada se auto malo zagreje onda ide i na leru... doduse, ne radi mi sauh, pa kada je hladan radi na nekih 600-800 obrtaja, mozda i zbog toga ne kruzi voda tada... sta mislis, kakav je problem u pitanju?

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 24, 2012, 12:43:25 pre podne »
dihtung glave

Van mreže paulvandyk68

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 cl
« Odgovor #4 poslato: Januar 24, 2012, 02:04:02 posle podne »
nazalost, svi simptomi dihtunga glave. Negde ti je prokuvao i sprzio dihtung, a bogami i skuvao karike.

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 24, 2012, 03:01:20 posle podne »
A jel ti gubi vodu prijatelju?
« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 03:02:54 posle podne od strane aleksandar_dimic »

Van mreže alex83

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 24, 2012, 04:14:26 posle podne »
ma kod caleta mi je bio ovaj auto par godina dok sam ja vozio mk3, itd... ali sam resio da se vratim staroj ljubavi mk2  ;) ...pa kad sam ga uzeo od njega primetio sam da se javljaju ovi simptomi i da ne greje na leru... on je menjao dihtung glave pre dve godine, ali nije ravnao glavu, samo je promenio dihtung, pa predpostavljam da odatle potice problem, samo moram da rasturim da vidim u kom je stadiumu....

i da gubi vodu, ali ne trosi je, vec izbacuje na cep posude za tecnost, koji je inace takodje za zamenu...

Van mreže alex83

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Januar 24, 2012, 04:16:26 posle podne »
i najvaznije zaboravih... hvala svima na odgovorima, pomoglo je na sta treba da se baziram...

Van mreže alex83

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Januar 26, 2012, 01:46:31 pre podne »
resen problem... vodu pomalo izbacuje na cep posude tecnosti za hladnjak, kada otvori termostat, jer je los cep... a sto se grejanja tice, nije ga imao na leru jer je imao problem sa nekim delom koji ni neznam kako se zove, a radi se o nke dve kao plasticne posude oblika filtera goriva, koje su povezane na creva koja idu na hladnjak grejanja i povezane medjusobno tanjim crevom... to je izbaceno, a creva povezana direktno i sad sve radi normalno... a sto se temperature tice, izmerena temperatura tecnosti u posudi prilikom podizanja skale (za sta sam ja mislio da je prevelika temperatura) i ustanovljeno da termostat otvara na 87 stepeni i tada pali ventilator... a jendostavnost i jeftinost otklanjanja problema me je jako oraspolozila  clap  clap  clap

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Januar 26, 2012, 11:22:05 posle podne »
Odlicno, drago mi je da ne moras da otvaras motor. :)

Van mreže checky

• VW Početnik
  • Auto: Vw Polo 6N 1.4; Astra G 2.0DI;
« Odgovor #10 poslato: Decembar 01, 2012, 12:32:00 pre podne »
bratelo, ynam da je ova tema stara 100 godina, ali ako si jos tu i sjecas se ovog tvog problema, da li bi mi rekao sto si tacno uradio. imam problem, tecnost cirkulise normalno, ne gubi mi vodu nidje, sva crijeva uredna, crijeva od malog hladnjaka oba vruca, ali potpuno hladan vayduh mi izbaca. popizdjeh!! dje se nalaze te posudice u vidu filtera i to sto si ti petljao, jer stvarno bey grijanja u kola...  driving

Van mreže csomi1980

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.3 90 god
Odg: Problem sa motorom 1,3b (mk2)
« Odgovor #11 poslato: Decembar 12, 2012, 03:50:32 posle podne »
Zravo svima ot prilike isti problem kod mom golfu 1.3 *karburator*(benzin+gas)
na leru nema grejanja čim dodam gas ekstra da li neko zna sta da radim..

Van mreže Nexy101

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Golf III GTI 16v
Odg: Problem sa motorom 1,3b (mk2)
« Odgovor #12 poslato: Decembar 14, 2012, 10:45:27 posle podne »
Vec je receno,ako na leru nema grejanje, u 90% slucajeva je dihtung glave otisao,proveri da li ti auto gubi vodu.....