Autor Tema: VW koji vas je najvise razocarao  (Pročitano 13527 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 2 1.3
Odg: VW koji vas je najvise razocarao
« Odgovor #40 poslato: Januar 23, 2012, 01:13:06 posle podne »
Da si ovo postavio pre 3-4 meseca,bez razmišljanja bih napisao moj MK2.Od kad sam ga bio kupio,non-stop je nešto zajebavalo.Medjutim situacija se sad okrenula za 180 stepeni.Još da skupim pare i amortizere da mu zamenim i na Himalaje sa njim da krenem lollol
A inače MK3 je po meni veliki promašaj,što se limarije tiče

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #41 poslato: Januar 23, 2012, 01:22:55 posle podne »
@ lemi   
ako si mislio na to da ta auta vozi ko stigne,ne,ta auta dok su bila tu vozio sam samo ja i eventualano jos jedan kolega kada bi sa njim isao recimo na posl.putu...golf 6 je tek dosao,prvi utisak je napisao sam kakav,opet napominjem ,sva auta servisirana u ovlascenom servisu,auta su mazena i pazena ko svoja biggrin,napominjem opet,to su moja iskustva
« Poslednja izmena: Januar 23, 2012, 01:34:18 posle podne od strane kadi »
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #42 poslato: Januar 23, 2012, 01:50:37 posle podne »
Moguće da je svako auto priča za sebe... Naš pasat b5 nikad problema s ramenima nije imao. Mislim da je sasvim korektno da se u 400000km zamene ramena i spone imajući u vidu naše puteve. Auto nikad lupan, solidno održavan, a bio je poprilično tovaren i forsiran. Imalo smo transportera T4, koji je bio kao brdska koza i pod punim teretom, golfa trojku 1,9 tdi sa super limarijom (96') i golfa keca sa kog su otpadala vrata povremeno (jbg, ratna vremena biggrin)
U suštini, nikada nas neki VW nije levatio previše pa ne mogu reći da sam se razočarao u njih... ali ima vremena da se to promeni, a ja se nadam da neće.

EDIT: Manite se tog škripuckanja u autu, pogotovo po polovnim kolima koja dolaze na naše tržište koje je jasno deklarisano kao groblje evropskih automobila. Da vas neko tera da u opancima trčite po makadamu od krupne rizle i vi bi se raspadali kao što se naša auta raspadaju od ovih puteva.
« Poslednja izmena: Januar 23, 2012, 01:54:51 posle podne od strane ortodox09 »

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #43 poslato: Januar 23, 2012, 11:41:50 posle podne »
Manite se tog škripuckanja u autu, pogotovo po polovnim kolima koja dolaze na naše tržište koje je jasno deklarisano kao groblje evropskih automobila. Da vas neko tera da u opancima trčite po makadamu od krupne rizle i vi bi se raspadali kao što se naša auta raspadaju od ovih puteva.

Upravo tako!

Ja jednog imam 6 godina drugog 5, ni za jednog nemam zamerku da mi je nesto crklo eto tek tako, i da sam sa nekom stavkom nezadovoljan. 

A sluzbeni koliko god da ih vozilo ljudi, to je sluzbeni i to se tako vozi, ne izbegavaju se svake rupe, penje se na sve trotoare itd itd...znam i ja radim kao vozac, pa ma koliko ja pazljiv bio, omane se nekad. A pogotovo kada jedan auto voze, dvoje ili vise ljudi, dovoljno je i dvoje, dve razlicite noge, dva razlicita coveka... Pritom i ti u servisu kad im dodju sluzbena kola se drugacije ophode prema istima...  sve to utice malo po malo...a ako i godine tu uticu... sve se to slozi na svoje.

Ovde se najbolje daju svoja iskustva sa svojim kolima. Sto je meni onda daje zakljucak da je ova tema totalno bez veze, jer ne bi niko blatio svoj auto koji je vozio ili jos gore da ga jos vozi... a sad ja da pricam kakav je Tuareg posle 100000 km je totalno apsurdno...
« Poslednja izmena: Januar 23, 2012, 11:44:48 posle podne od strane LEMI »

Van mreže Dr.Mengele

• VW Početnik
  • Auto: BORA 2.0,BORA 1.8,PASSAT i35
« Odgovor #44 poslato: Januar 24, 2012, 12:15:03 pre podne »
Lemi ovde su ostavljali komentare i ljudi koji su posedovali i vozili makar neke od automobila o kojima su pricali i koje su naveli kao problematicne.Opste je poznato da je mk3 limarijski losiji  i da passat b5 ima problema sa vesanjema koje je do pre godinu dve bilo preko 1200E komplet,a sada je oko 300E,kao i da je benzinac 1.4 u mk4 govno.
Sada cete vrv reci,pa da kad je polovan kupljen,pa da kad ga vozi dvoje troje...Pa koliko ljudi na ovom forumu uopste poseduje vozilo ciji su prvi vlasnik i koji iskljucivo oni voze????
A sta onda reci za mk1 golf ,za mk2 golf,za b3 passat,pa svaki od navedenih je promenio pet sest vlasnika u proseku,presao po 400,500 hiljada kilometara i sta znam jos i OPET SU LJUDI ZADOVOLJNI ISTIM!
Tako da je tema sasvim pristojna... ;)

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #45 poslato: Januar 24, 2012, 12:53:44 pre podne »
Da ne valjaju ramena pasatu, da je loša limarija na trojci i tako to... to je sve na mestu. Imaš auta koja to potvrđuju, ali isto imaš i onih koja to osporavaju. Ne mora te Ajnštajn napravit' da bi znao da svako auto ima slabu tačku, stvar je u tome koliko ti ta slaba tačka iscrpi novčanik i živce... ipak nas to najviše boli pa od toga i zavisi koliko nas je auto razočaralo.
Moj pasat ima zdravija ramena od mene, ne urek'o se  biggrin

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #46 poslato: Januar 24, 2012, 01:46:42 posle podne »
Svako bi ovde kupio bolji auto od golfa 2 , nego ljudi nisu u situaciji da sebi priušte nešto bolje, pa je onda aktuelna priča da je dvojka keva, a glfu 3 loša limarija passat b5.5 ne valja a mk 5 krcka plastika wacko...Uglavnom srednjoškolci i studenti na forumu voze dvojku, ili ljudi iz unutrašnjosti (van Beograda), jer su delovi jeftini i mogu da sebi priušte projekte(stajling) na tom tipu vw, a i kad prebace 3 deceniju plaćaće jeftinije poreze(30+ oldtajmer).Kad sam bio student i srednjoškolac nisam vozio ništa i išao sam ''šipkom''(busom).
Земунчанин

Van mreže vwMARKO

• Hero Member
  • Auto: Audi A4 Avant 2.0T FSI
« Odgovor #47 poslato: Januar 24, 2012, 02:28:14 posle podne »
Ubedljivo najgori Golf 3.. Moj otac imao 1995. god karavana.. "95e dovezen iz fabrike, znaci sa najlonima, glan nov.. vec 2000-2001 pokazao na limariji, sajtne i oko zadnje sofeke.. Motor nije los.. Ali nije to-to.. A i golf 4 nista nije bolji (po pitanju plastika).. A za golfa 4 1.4 16v da ne pricam... bonk bonk bonk 
Ne odnosi Bog ni dobrog ni zlog vec onog ko kasno ukoci...

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #48 poslato: Januar 24, 2012, 02:55:16 posle podne »
Golf 4 iz mog iskustva a verujem i vecine vasih, je dosta slab po pitanju dugotrajnosti plastike u kabini, vrlo brzo stradaju rucice, skida se lak, boja na plastikama koje su najvise podlozne koriscenju, rucice od vrata itd...moj prijatelj je iso na letovanje golfom 4, i otkinula mu se rucica na vratima, sa unutrasnje stvari usled toplote kako mi je on objasnio. Spolja je solidno odradjen, za rayliku od golfa 3, koji je slab na limariji kao sto se vecina konstatovali ovde. Mislim da su passat b3,4 i golf 3 po kvalitetu u unutrasnjosti odlicno odradili posao, i posle 20 godina, retko sta se cuje da kvrcne ili da se pohaba rucica menjaca, volan ili rucice na vratima. Ne znam kako ali tu je vw sa golf mk4 dosta omanuo...

pekar

• Gost
« Odgovor #49 poslato: Januar 24, 2012, 03:27:04 posle podne »
na nasim putevima ima i buldozer da se raspadne, ja generalno sam zadovoljan sa sva cetri modela golfova,sto se tice trojke takodje,stim sto je ona bila edition model i imala je vosak zastitu,pragovi i ostali delovi su bili puni voskom tako da nigde nije pokazala, a sto se tice krckanja table ja to kod mene u autu od auspuha ne primecujem biggrin a kome krcka tabla a nema sportski auspuh,samo neka pojaca muziku i ne cuje se nista da skrcka biggrin

ako neko hoce da mu se auto ne cuje uopste,za to je najbolje onda da uzne japanca na elektro pogon i moze uzivati u cvrkutu ptica ;)
« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 03:28:42 posle podne od strane pekar »

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #50 poslato: Januar 24, 2012, 03:34:57 posle podne »
hahah bravo kralju! Objasnio si! :)

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #51 poslato: Januar 24, 2012, 03:53:37 posle podne »
Svi pricaju za te trojke da ne valjaju, a moje licno iskustvo je bilo odlicno.
2001. smo uzeli Golfa 3 belog 1.9SDI sa 5 godina starosti. Koliko je presao bio nemam pojima, ali sigurno preko 200k km kad smo ga uzeli, a na satu je bilo 101.000. Uglavnom odmah odradjen veliki servis kod tadasnjeg Ivegesa. Na oko 130.000km promenjeni diskovi i plocice, na nekih 160k km promenjeni amortizeri svi i silenti napred. Na toj km otprilike je crkao lezaj alternatora, koji me je sreca ostavio u gradu pred put na more. Ulje nije trosio, nije dimio, odlicno palio.
Ono sto je bilo za zamenu je kvacilo tako sam ga prodao i eventualno protokomer. Inace bio je i cesan, kod predhodnog vlasnika, ali pragovi i sve ostalo je bilo perfektno. Vozili smo ga do 2006-e. 5 godina i 90k km.
Mada sa druge strane, vidjam dosta trojki sa trulim pragovima, poneka i sa rubovima i prednjim krilom pri dnu. Ono sto zameram i trojku koju nikad ne bih uzeo je 1.9d i 1.9td, nekako me ti motori nisu ubedili, nikako.
Cetvorka onako, ima i ona svojih mana, kao sto se spominje osetljiv enterijer ponajvise. Ali koja od cetvrki nije preslka preko 300k km, tesko da ih ima. Ove sa manjim km su u dobrom stanju.

Ali ipak paja je paja, nema boljeg auta za te novce po meni-mislim na B5 i B5.5-3bg. Inace sad vozim 5-i komad, i vrlo sam zadovoljan bio i ostao. :)

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #52 poslato: Januar 24, 2012, 03:58:05 posle podne »
Verujem da je taj motor 1.9 sdi nepoderiv sto se kaze, nije se za dzabe nastavio i u mk4, mada po pitanju performansi i nekog minimalnog uzitka u voznji je ravan Jugu. Ali zato bije po 300 000 i vise bez problema. A b5,5 je i po meni jedan od boljih solucija za taj novac za koji se prodaje..

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #53 poslato: Januar 24, 2012, 10:33:39 posle podne »
Ide malo bolje od Yuga, ha ha, iz Yuga kog smo tad trenutno vozili sam ppreao u SDI. Isao je on lepo do 80km/h, pa onda malo mrtvila od 80-100km/h, pa onda opet lepo ide od 100-130 otprilike. kako god ja sam se lepo i jeftino navozao, srcko radi pri preticanju, ali ne bih vise uzimao SDI zbog performansi izvan grada, u gradeu je odlican.

Van mreže bogdan1

• VW Početnik
« Odgovor #54 poslato: Januar 24, 2012, 10:36:05 posle podne »
to je to, ista prica vazi i za motor 1.4 u mk4.

Goran79

• Gost
« Odgovor #55 poslato: Januar 24, 2012, 10:38:10 posle podne »
Po meni, nijedan me nije razocarao, zato i dalje imam sva 3  ;)

Van mreže redzo99

• Main !
  • Master Member
  • Auto: Passat B5.5 TDI
« Odgovor #56 poslato: Januar 24, 2012, 10:39:08 posle podne »
Passat b5.5 ne fali nista,to su samo price neke fali mu ono,fali mu ovo....imo sam b5 sad imam b5.5,ni na nijedog mi se nista nije pokvarilo  biggrin
Redžo je toliko mršav,da mora da uđe dvaput u kafić da bi ga primijetili. lollol

Van mreže NikolaRS

• Master Member
  • Auto: Passat
« Odgovor #57 poslato: Januar 24, 2012, 10:42:57 posle podne »
sve zavisi od vlasnika.  ja sam trojku ovu sad kupio od bankara koji je isao sa njom samo na more i sad dobio sluzbeno auto prodao trojku. kad sam ga zvao na br u oglasima jedva covjek izasao iz kuce kaze zovu ga bzv niko para nema :D slabi su joj bili blatobrani i ja sam to zavrsio i skinuo citavu unutrasnjost i iznutra sve zastitio voskom i sad sam miran. tako da mogu reci da me nijedan vw nije razocarao al ostali... ima drug golf v stalno nesta pravi na njoj al je presla zato preko 400k

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #58 poslato: Januar 24, 2012, 11:59:52 posle podne »
@Dr.Mengele slazem za sve to, ali zato ne moze da se poredi sluzbeni auto sa porodicnim. Tipa moj passat koji je za 6 godina presao 140k i neki sluzbeni koji to bije godisnje.

Za golfove ne znam, ali mi porodicno passate vozimo, tako da znam za b2, b3, b4 koji su za svoje godine, svoje km, pa i svoju opremu bili sasvim zadovoljavajuci tada, pa i sad ovaj B5.5, tako i sa Borom. A ostale modele ne mogu da komentarisem jer nisam posedovao i ne znam pa necu ni prepricavati-prenositi tudja misljenja.

@Predator Pa da, sve zavisi od vlasnika ali onda ovi sto kukaju na B5.5 se sa njima penju po stepenistu? Jbg onda su stvarno ta ramena losa...

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #59 poslato: Januar 25, 2012, 07:46:35 pre podne »
kod starog plavi b5 vec god dana,nikakvih problema oko trapa,kod mene sivi pasat zamenjeno krivo donje rame 60e,imalo ga je i za 30e ali nebi da ga menjam ponovo za 2-3 meseca,gedora licno menjo
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI