Svi pricaju za te trojke da ne valjaju, a moje licno iskustvo je bilo odlicno.
2001. smo uzeli Golfa 3 belog 1.9SDI sa 5 godina starosti. Koliko je presao bio nemam pojima, ali sigurno preko 200k km kad smo ga uzeli, a na satu je bilo 101.000. Uglavnom odmah odradjen veliki servis kod tadasnjeg Ivegesa. Na oko 130.000km promenjeni diskovi i plocice, na nekih 160k km promenjeni amortizeri svi i silenti napred. Na toj km otprilike je crkao lezaj alternatora, koji me je sreca ostavio u gradu pred put na more. Ulje nije trosio, nije dimio, odlicno palio.
Ono sto je bilo za zamenu je kvacilo tako sam ga prodao i eventualno protokomer. Inace bio je i cesan, kod predhodnog vlasnika, ali pragovi i sve ostalo je bilo perfektno. Vozili smo ga do 2006-e. 5 godina i 90k km.
Mada sa druge strane, vidjam dosta trojki sa trulim pragovima, poneka i sa rubovima i prednjim krilom pri dnu. Ono sto zameram i trojku koju nikad ne bih uzeo je 1.9d i 1.9td, nekako me ti motori nisu ubedili, nikako.
Cetvorka onako, ima i ona svojih mana, kao sto se spominje osetljiv enterijer ponajvise. Ali koja od cetvrki nije preslka preko 300k km, tesko da ih ima. Ove sa manjim km su u dobrom stanju.
Ali ipak paja je paja, nema boljeg auta za te novce po meni-mislim na B5 i B5.5-3bg. Inace sad vozim 5-i komad, i vrlo sam zadovoljan bio i ostao.