Autor Tema: Da li ste ikada ostetili svoj auto? Iskustva  (Pročitano 13780 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
Da li ste ikada ostetili svoj auto? Iskustva
« poslato: Januar 20, 2012, 02:16:28 pre podne »
Jel ste imali do sada neke situacije u kojima ste ostetili auto? Mozete postaviti i slike toga ako imate...  I naravno, iskustva, kako ste mogli to da izbegnete...

Ja sam prosle zime overio golfa. Jednosmerna ulica sa 2 trake, sneg, ispod snega cist led. Ulica prazna.   Sam sam kriv za sve.
 Krenuo sam na maskenbal  biggrin Nas cetvoro u autu. Ja sam imao kompletnu opremu za motor na sebi, od kozne jakne sa protektorima, cizme, rukavice...  lollol Samo mi kaciga nije bila na glavi. Nas petoro u autu. Podignem rucnu na pocetku ulice, zanesem gofa, spustim rucnu i nastavilm "kontrolisano klizanje" da ne kazem drift, sa nekih 40km/h... Zadnje gume letnje, a posto sam imao i rukavice sa protektorima, skroz drugaciji osecaj sa okretanjem volana, i iz bocne ulice krece da izlazi Punto. Samo sam pipnuo kocnicu i nisam vise mogao da ispravim auto. Poceo je bocno da kliza prema drvetu koje sam promasio za pola metra, i udarim bocno desnom stranom u kantu za smece na trotoaru ciji je kraj bio zabetoniran a oko nje metalna ogradica. "Odnesem" ogradu, iskidam kantu iz korena  boodala Brzo se pomeram sa mesta da, ako je video neko, ne pozove policiju. Stajem u ulici jednoj, izlazim iz auta, a steta sledeca:

- prednje desno krilo
- prednja desna vrata
- zadnja desna vrata ( nisu mogla da se otvore )
- zadnji rub 
- prednja desna felna oguljena
- prag ostecen na 3- mesta 
- zadnji desni tocak pomeren 0,5 cm u nazad

Popravka me je kostala 80 eura, sve komplet. Od tada sam se opametio i mnogo sam oprezniji...
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

killah

• Gost
Odg: Da li ste ikada ostetili svoj auto? Iskustva
« Odgovor #1 poslato: Januar 20, 2012, 02:24:03 pre podne »
Suvozacev retrovizor od garazu... Pre godinu ipo...

Stao na pesacki pre kruznog toka i jedno 30 sekundi kasnije me cuknula likusa sa puntom... Znaci svi su vec presli i taman da krenem stize me... Nista ozbiljno...

Msm da je to to... Posledice puklo staklo na retrovizoru a na braniku nema nista biggrin

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 20, 2012, 02:25:50 pre podne »
A ja staklo vozacevog retrovizora o garazu isto :)   A od punta jel ostalo nesto? :D

killah

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 20, 2012, 02:27:06 pre podne »
Nisam ni gledao, kad sam video da je moj ok rekao joj dovidjenja biggrin

Nista ozbiljno nije bilo, klasiicno cukanje....

Van mreže DusanVW

• Master Member
  • Auto: Grand Cherokee 4.7
« Odgovor #4 poslato: Januar 20, 2012, 03:47:56 pre podne »
Nije proshlo ni 10 dana od kad sam dobio auto, i chuknuo sam ga odma'... lollol .  Komshija parkirao loshe,i ja u rikverc pokushao da izadjem sa parkinga,i o njegov branik ocheshem svoj auto tj.vrata suvozacha odma ispod lajsne... Nishta ozbiljno. I u vozhnji shto me udario jedan,u blagoj krivini,okrenuo me za 360 stepeni, ali zadnji  branik mi samo malo naprso,jedva da se vidi. biggrin . I to bi bilo to. Za sad. biggrin

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 20, 2012, 04:44:15 pre podne »
Motori se ne racunaju ?  bonk  bleh
Ovako,passata b3. Sam overio mrtav pijan,bio led u mojoj ul. a meni letnje 17ice i naravno pun gas  :rolleyes: i tresnem o komsijin ford! Steta: malo branik napukao,maska i migavac polomnjeni (jak passat jbga)   biggrin

A posle toga se zakucam sa bmw-om u zadnji deo kamiona nedelju dana pred moju svadbu(jedva ga opravismo)...naravno tu je on bio kriv jer je magarac izleteo u direktno u levu traku (bilo je dve u jednom smeru) bez migavca naravno i gledanja  ima li tu nekog.  batine

Uploaded with ImageShack.us
Sreca bio je nizak pa sam se podvukao ispod njega   bleh

I jednom  se potrkam sa ortakom i spucamo se nas dvojica  lollol
 Bilo je tu jos sitnih stvari,ali to nema potrebe da nabrajam .
« Poslednja izmena: Januar 20, 2012, 04:49:25 pre podne od strane DzonyVw »
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

leponiko25

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 20, 2012, 05:01:54 pre podne »
Meni se hvala bogu nista ozbiljno nije desilo. Golfa u Nisu sam zakacio na kapiji kad sam ulazio. Naiso neki auto i ja s ulice na brzinu i zakacim zadnji deo. Nije bista strasno. Ostala boja od kapije na autu (to se skinulo) ali sam stub kapije zeznuo-polomio.
Sto se tice drugih stvari uglavnom ne. Zeznuo sam i Rabbita skoro kad sam se iznervirao. Ali nije bilo u voznji. Nego mladji brat me nesto zavitlava i nerivra i ja pesnicom u vrata i natsane mala udubljena tackica precnika 2 cm. Ali dobro. Nista strasno za sad.
Ovo su gluposti, sitinice sto sam napisao, ali ajde da navedem.

Van mreže Sasa90

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 2 1.3
« Odgovor #7 poslato: Januar 20, 2012, 10:39:24 pre podne »
Ja sam svog očešao na stub od ograde kod drugara.Tek ga bio kupio,još ne iskusan bio i prilikom isparkiravanja zakačim zadnje krilo.Ali ja mislim da nema nekog ko nije overio taj stub.Mnogo brate usko biggrin

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #8 poslato: Januar 20, 2012, 11:05:32 pre podne »
Na proslom autu Lada Samara dizel sto sam vozio na Pancevackom mostu sa kamiona koji vuce prikolicu ,prevoze one gradjevinske masine ,ispalo par klocni tj drvenih greda 10x10 sa jedno metar duzine i pravo meni u sofersajbnu ,sreca pa je to rus pravio pa je samo pukla malo nije se sasula,a sa Pasatom me zvekno neki lik sa dzipom Grand Cherokee tockom naskocio na moju levu stranu stradao far malo ocesan i nosac napukao,hauba ne jednom mestu ulubljena i prednja maska iskrivljena,(mada na kraju sve ispalo ok uzeo mu 90 eura zamenio masku uzeo novu (stara je ionako bila rdjava mnogo) i malo poravio haubu i to je to...

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #9 poslato: Januar 20, 2012, 11:28:09 pre podne »
Kako sam saznao za šta služe prorezi na haubi

Od kako sam kupio auto (VW Mk2) jezičak koji zatvara haubu nije mogao lepo da pogodi rupu, nego je uvek išao više napred pa mu je uvek bilo potrebno malo "pomoći" da uleti gde treba.

Naravno nikad nisam mogao da zalupim haubu kao gepek. Iskreno nikad mi to nije smetalo.

Letos kad je auto bio na servisu, ravnanje glave, ventili, gumice... majstor je bio vredan pa je "namestio" i jezičak.

Sada je hauba mogla da se zalupi ali više nije bio u funkciji onaj drugi stepen koji drži haubu "zaključanu" i kad nije zatvorena do kraja.

Primetio sam to odmah ali sam bio lenj da kupim drugi jezičak i sam vozio tako jedno vreme, dva tri meseca.

Došao je i taj dan, gledao sam ulje pred put kad mi je zazvonio mobilni, spustio haubu i otišao u kuću po nešto.

Kasnije krenuo na put, usput stao da sipam gas (ne znam kako nisam video da hauba nije zatvorena do kraja) i zapalio dalje.

Sećam se da sam pretakao jednog Golfa peticu i mečku slona i na oko 120km/h, pomračenje sunca uz strahovit prasak.

Siguran sam da su Nemci uzeli u obzir i to da se nekom otvori hauba u vožni pa su uredno prorezali rupe na haubi koje siguran sam imaju još neku namenu sem gledanja kroz njih.

U trenutku kad mi se to deslio prošao mi je kroz glavu jedan crveni Yugo kome se isto to desilo davno, znam da smo se drugar i ja pokidali od smeha (išli smo u Zrenjanin)....

Odezeo gas, polako na kočnicu, desni žmigavac, parkirao na travu pored puta (nisam odmak`o daleko od Vršca, možda šest km).

Izađoh iz auta, hauba savijena kao kifla preko krova, prolaze i slon i golf, gledaju ljudi...već se vidim kako zovem nekog da dođe po mene i nastavljam put autobusom.

Nekako sam odlepio haubu sa krova i šoferke i zalupio je tako krivu, vozio sam još 230 km...

Vezni lim ispod šoferke skoro iščupan od šarki koje drže haubu, hauba za bacanje, slobodna procena štete 200€, broj povređenih 0, osumljičenih 1-2, okrivljenih 0.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Januar 20, 2012, 11:50:44 pre podne »
Dzoni u sta si ovo udario BMW-a? u neki kamion ili si ga podvukao pod neki visok auto?
Desmo, dobro si prosao, mogla je hauba da odleti kao u GTA :D i nedaj Boze da padne na nekog iza

A ovi sto istrisu grede po auto putu, to je haos, prosle godine ispao tocak na novijem mercedesu i proleteo iznadj mojih, koji su bili u Daciji Logan, i pogodio treci auto iza...

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #11 poslato: Januar 20, 2012, 03:51:11 posle podne »
Pise brate... :D
Pod kamion sam ga podvukao...
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Januar 20, 2012, 07:16:48 posle podne »
Idem kod drugara, bio je mokar asfalt, pocelo da topi sneg, i nalecem na levacno i tu sam trebao da skrenem levo, i uspeo sam do jednog momenta, al sam naleteo na led,sneg, poceo sam bocno se se klizam u ogradu, ne velikom brzinom, ali led je bio i nisam mogao da se yaustavim, pokusavao sam da dam gas da se izvucem al sve 4 letnje gume bile... ispravio sam se nekako i klizao klizao klizao cini mi se citavu vecnost :D  epilog....probio sam ogradu nekom coveku, i zaustavila me jabuka... plastika od passata b.5.5 ispala sve mislio sma da se polomila ali se sama otkacila, malo ogrebotine nijedno ulubljenje na braniku, ali kalem od jabuke mi je ulubio haubu iznad fara. sreca u nesreci...

Van mreže kiza91

• Hero Member
  • vw rulez
  • Auto: Bugatti Veyron
« Odgovor #13 poslato: Januar 20, 2012, 07:48:40 posle podne »
caletu izleteo neki iz sporedne ulice i ugasio mu se auto na sred raskrsnice i ovaj se zakuco sa nekih 60kmh u njega... boodala

Van mreže Mašinac

• 7th Son of a 7th Son
  • Master Member
« Odgovor #14 poslato: Januar 20, 2012, 07:59:28 posle podne »
9. septembar 2010. Krenuo sam za Kladovo i ispred Svrljiga predjem u drugu traku u krivini (ispravim je). Iscimam volan na desno, medjutim vec su mi oba leva tocka bila na sljaci pored puta i kako sam iscimao volan zadnji kraj se zaneo. Okrenuo sam se za 180 stepeni na putu, pa jos 180 stepeni u vazduhu jer sam sleteo s puta i nabio se u neko zbunje jedno 4-5 metara od puta sa desne strane. Nemam slike, ali ostecenja su bila skoro nikakva.

- probusena prednja desna guma
- iskrivljena spona
- ispala prednja tablica
- ispale obe plastike iznad prednjih tockova (blatobrani ili kako se vec zovu)
- polomili se brisaci
- ispala (citaj izgubio sam) jednu plastiku u braniku (ona gde stoje maglenke, sa resetkama)

Sve sam sredio za nekih 55e + nova guma. Zamenio sam u sustini samo sponu i kraj spone, kupio nove brisace i vratio plastike.

HTEO sam da pokusam da iskontrolisem auto, ali kad sam smotao volan u levo, taman da nabijem gas, video sam da sam preprecio put. Da sam kojim slucajem nabio gas ko zna sta bi bilo... Verovatno bih se zabio u neko drvo pored puta... A da, inace zadnji branik mi je prosao na bukvalno 5-10 cm od nekog kamenog stuba... Da nisam iscimao volan kad sam ispravio krivinu nabio bih se u neki betonski ( blink ) sanac pored puta sa leve strane...

A da, sve se to izdesavalo pri brzini od 60-80 km/h...
« Poslednja izmena: Januar 20, 2012, 08:01:04 posle podne od strane Mašinac »

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #15 poslato: Januar 20, 2012, 08:15:27 posle podne »
u Masinac, dobro si prosao :)  A passat je izvukao deblji kraj koliko vidim, a da li je bilo uopste potrebe da se aktiviraju air bagovi? Jel moze ovaj trokraki da se nadje? Kolika je steta u parama na passatu?

Van mreže kiza91

• Hero Member
  • vw rulez
« Odgovor #16 poslato: Januar 20, 2012, 08:28:17 posle podne »
pa mislim da je bilo potrebe pogotovo sto nisu bili vezani,vidi se po soferci biggrin ...steta bila oko 1000 i nesto eura zajedno sa majstorom...a volan nije menjan nego samo air bag i plastika...

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #17 poslato: Januar 20, 2012, 09:12:50 posle podne »
pa za trokraki air bag mislim :) Znaci moze da se nadje... Suvozac je bila musterija? jel su povredjeni?

Van mreže kiza91

• Hero Member
  • vw rulez
« Odgovor #18 poslato: Januar 20, 2012, 09:24:26 posle podne »
pa moze,u sapcu je nabavljao delove cini mi se...drugar caletov..nije niko povredjen,cale bio u bolnici al zato sto je dijabeticar pa mu pao secer inace sve ok..

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #19 poslato: Januar 24, 2012, 05:41:35 posle podne »
Bivsi mk2, 1.6 TD, koji je nekada bio GTI, pa je ubacen TD motor
Majka posla na posao, izleteo joj biciklista, bio je januar 2007, led,  da ne bi udarila u njega, naglo skrene, golf se zanese, i da ne bi presla u suprotnu traku odakle je autobus nailazio, udari direktno u banderu. Otvoreni prelom kolena, vatrogasci su hteli da iseku golfa, ali ona je nekako uspela da izadje. Kupljen ceo mk2 stranac kao donator, posle popravke golf je prodat. Biciklista, hvala bogu, pobegao lepo, i nikad nije pronadjen  angry2
Inace, pre udesa je bio mnogo lep, imao je ats cup, noviiju masku sa duplim faoriva, bele satove sa obrtomerom, duboke branike...

Molim moderatore da srede slike, zeza me net nesto, ima sigurno desetak slika ovde, nikako da ih sredim, ne vide se sve

Posle popravke, ali je mala slika, nije se primecivalo nista

« Poslednja izmena: Januar 24, 2012, 05:45:23 posle podne od strane Peca_Nis »