Nikad u životu nisam bio u Novom Sadu, pa ti ne mogu puno pomoći. Znam samo da se servis nalazi na Kaćkom putu. To je sve radio prošli vlasnik par dana prije nego što sam preuzeo auto. Dogovor je bio da sredi plin prije prodaje. Inače, prije toga je isto zeznuo nekoliko protokomjera detonacijama, gasio se na leru, trošio 11 litara na otvorenom putu... I to sve sa instalacijom koju je serviser u Prijedoru ugradio sa atestom, znači prva ugradnja, i nisu ga znali uštimovati. Taj majstor u Novom Sadu je nanovo postavio neke dijelove plinske instalacije, podesio neke vakuume u isparivaču, ugao predpaljenja na razvodniku i na kraju smješu pomoću analizatora izduvnih gasova, a ne kao ovi naši majstori "na uvce". Mogu ti preporučiti jednog dobrog majstora u Banja Luci, ne znam dolaziš li na ovu stranu? Nisam nikad vozio auto kod njega, ali jeste komšija koji je sa ovakvim Passatom karavanom isto 1.8 motor prešao oko 250 000 km na plin (radio je kao trgovački putnik), i garantuje za njega.
Samo da te razuvjerim u sumnje oko ovog motora u kombinaciji sa plinom, otac od jednog druga je uvezao Passata 1.8 iz Italije '96. godine sa već ugrađenim Landirenzo plinom, i oko 200 000 km na satu. Trenutno ima 550 000 na satu, i ne pada mu na pamet da ga mijenja, iako ima pare za 20 godina mlađi.