Autor Tema: POMOC....passat b6 2.0 tdi nece da upali....!!!  (Pročitano 37812 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
Odg: POMOC....passat b6 2.0 tdi nece da upali....!!!
« Odgovor #40 poslato: Januar 19, 2012, 12:57:45 pre podne »
shto se ulja tiče, imaš ovde posebnudite temu o tome. vw je propisao za svaki motor standarde koje uljje treba da ispunjava. Ovo 5w30 ti je gustina ulja. Otvori haubu, pored cepaj gde se sipa ulje ti je na poklopcu motora otshtampan tj utisnut i standard koje ulje treba da ispunjava. Tebi je taj standard pored ove gustine strasno bitan. A za proizvodjaca manje vishe. Treba da budeš siguran da je ulje original. Tj da nije neka kopija jer je naše trziste puno falsifikata..... Bukvalno se sve falsifikuje i ambalaza i sve sve.... Sad vozi, i prati nivo ulja, tj potroshnju ulja. Kad ti padne nivo oko minimuma dosipi isto ulje, ili promeni... Do tada ceshce naći krshtenog majstora koji zna sta radi i koji ce ti odrzavati auto i shto je najbitnije garantovati za svoja rad. Ipak je to za naše pojmove relativno skup auto, i odrzavanje treba da je tip top ;) shto se dizne tiče, prati kako ti se motor ponasha auto, pa ako krene da zeza onda preduzimaj neshto.... 
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže vaske2

• VW Početnik
  • Auto: Vw Golf 6 1.6 tdi
« Odgovor #41 poslato: Januar 19, 2012, 12:32:33 posle podne »
Castrol SLX Professional Powerflow 5W-30.

Ovo je odlicno ulje ako je originalno i mozes ga voziti bez problema 15000km ili 1 godinu.Nadam se da su ti u servisu iskljucili long life rezim i programirali sledecu zamenu na fiksni iterval tj. 15000km ili 1 godinu...
Castrol SLX Professional Powerflow 5W-30 bi trebalo da zadovoljava specifikaciju od 504.00 do 507.01 Vw normativ.

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
  • Auto: PASSAT B6,Golf 3tdi
« Odgovor #42 poslato: Januar 19, 2012, 12:54:40 posle podne »
Vaske ispunjava sledece standarde...ACEA  C3....VW  504.00/507.00....i onda pise ovako....Fulfills the requirements of the former VW503 01 specification....e sad ne pise ona oznaka PD ,neznam dali treba da stoji i to posto je motor 2.0 tdi pd motor,pa kao treba na ulju da stoji i ta oznaka PD...a to dali je original ili nije ja to poima nemam kako prepoznati...znam samo da sam ga platio 1400 dinara litar...
TDI je zakon...

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #43 poslato: Januar 19, 2012, 01:03:23 posle podne »

Ovo je odlicno ulje ako je originalno i mozes ga voziti bez problema 15000km ili 1 godinu.Nadam se da su ti u servisu iskljucili long life rezim i programirali sledecu zamenu na fiksni iterval tj. 15000km ili 1 godinu...
Castrol SLX Professional Powerflow 5W-30 bi trebalo da zadovoljava specifikaciju od 504.00 do 507.01 Vw normativ.

Nisam razumeo ovo da su trebali da mi iskljuce rezim long life i programiranje sledece zamene....
TDI je zakon...

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #44 poslato: Januar 19, 2012, 03:44:05 posle podne »
Ma to ti je samo obaveshtenje o sledecem malom servisu na bordu... Nisu ti to radili cim im nije radio laptop :D to mozes kad budes radio dijagnostiku da promenish, to ti je samo obaveshtenje, koliko ja znam, ne utice na rad motora...

poz
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže predrag

• Jr. Member
  • *
  • Auto: passat cc
« Odgovor #45 poslato: Januar 19, 2012, 10:13:23 posle podne »
Evo da se ukljucim ja malo,prvo moja preporuka ti je da mali servis radis u AK Tasic zato sto ja dolazim cak tu ali samo ulje i filter ulja tu menjam.Sto se tice ulja zavisi koji ti je motor dali ima filter cestica ili ne, ili bolje koja mu je oznaka motora reci cu ti koje ulje ide.To ulje sto si ti sipao je za motore sa filterom garezi i ono original kosta 2350,oo din.
Znaci ja nemam poverenja u trgovce sto prodaju to ulje po radnjama i zato idem u ovlasceni servis....

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #46 poslato: Januar 19, 2012, 10:44:50 posle podne »
Evo da se ukljucim ja malo,prvo moja preporuka ti je da mali servis radis u AK Tasic zato sto ja dolazim cak tu ali samo ulje i filter ulja tu menjam.Sto se tice ulja zavisi koji ti je motor dali ima filter cestica ili ne, ili bolje koja mu je oznaka motora reci cu ti koje ulje ide.To ulje sto si ti sipao je za motore sa filterom garezi i ono original kosta 2350,oo din.
Znaci ja nemam poverenja u trgovce sto prodaju to ulje po radnjama i zato idem u ovlasceni servis....
Oznaka motora je BKP...pamet za drugi put...jbg kupio sam ga skoro i aj da mu odmah zamenim ulje kao da ucinim nesto dobro za njega,poima nisam imao da je to bas toliko bitno...za ubuduce znam sta cu...
TDI je zakon...

Van mreže predrag

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #47 poslato: Januar 20, 2012, 11:16:08 pre podne »
BKP nema PDF filter( filter garezi) tako da moze jeftinije ulje...

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #48 poslato: Januar 29, 2012, 10:21:52 posle podne »
Opet isti problem sa paljenjem...onda kada nije hteo da upali imao jezdusni cep,to je reseno i palio je dan dva uzastopno...medjutim opet je stajao nekoliko dana i opet se javlja isti problem,veceras sam pokusao i nist...opet moj stari dobri golf mi je zavrsio posao...kako je  moguce resiti taj problem...ocigledno je da ako se auto nevozi nekoliko dana opet negde povuce i primi vazduh i to onda za#ebe stvar.....
TDI je zakon...

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #49 poslato: Januar 29, 2012, 11:23:39 posle podne »
Pa rekao si da ti prijavljuje diznu na trecem cilindru, spremi se za zamjenu. Kako bas potrefi da uzmes BKP motor...

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #50 poslato: Januar 30, 2012, 12:02:48 pre podne »
Beshe taj ima simensove one cuvene dizne?

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #51 poslato: Januar 30, 2012, 12:15:17 pre podne »
Dali je moguce da je problem dizna a da kad ispustim vazduh na filteru goriva on upali i onda mu dizna nije problem...ja koliko sam saznao citajuci ovde na forumu dizna kad otkaze onda motor vise nema sanse da upali...i to kad ispustim taj vazduh koji se odnekud pojavi motor pali i radi perfektno...
TDI je zakon...

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #52 poslato: Januar 30, 2012, 12:22:56 pre podne »
Pa probaj opet ispustiti, ako nece onda dizna.

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #53 poslato: Januar 30, 2012, 12:31:28 pre podne »
Prosli put kada sam mu ispustio vazduh palio je redovno svakog dana,medjutim kada on odstoji nekoliko dana onda zezne stvar...i zato mislim da  je nemoguce da je dizna u pitanju...sutra cu pokusati opet da ga upalim tako sto cu mu prethodno ispustiti vazduh...
TDI je zakon...

Van mreže predrag

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #54 poslato: Januar 30, 2012, 02:51:23 posle podne »
A kad to verglas da upalis...jel ti mozda izbaci neku gresku na displeju da pise nesto ili se upali neka lampica....

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #55 poslato: Januar 30, 2012, 02:57:37 posle podne »
A kad to verglas da upalis...jel ti mozda izbaci neku gresku na displeju da pise nesto ili se upali neka lampica....
Ne Predraze,ne izbacuje nikakvu gresku na displeju,i kad mu odvijem crevo od filtera i verglam,on odmah pocinje da daje znake da ce da upali i cim krene nafta na crevo vratim sve nazad i on upali i sve je OK...i onda radi i pali sve normalno,odstoji dva dana opet upali....e kad odstoji malo vise 4-5 onda vec nece da upali,i opet ponovim isti postupak i opet...i tako u krug...malo je glupo da ja ispustam taj vazduh svaki drugi treci dan a auto 2007-god...
TDI je zakon...

Van mreže Vasko

• VW Početnik
  • Auto: vw
« Odgovor #56 poslato: Januar 30, 2012, 10:34:24 posle podne »

cao, zanima me ako neko moze da mi obijasni, zasto su u servisu trebali da smanje servis zamjene ulja na 15 000km ako vec to ulje ima normu 504,00 ili 507 00 nije mi bas jasno hvala unapred
sto ljudi 100, cudi
sto zena 200, sisa

Van mreže predrag

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #57 poslato: Januar 31, 2012, 11:49:37 pre podne »
Zbog nasih uslova, dobro gorivo,cisti putevi bez prasine....

Van mreže vaske2

• VW Početnik
  • Auto: Vw Golf 6 1.6 tdi
« Odgovor #58 poslato: Januar 31, 2012, 02:26:41 posle podne »
Preporuka je da se kod nas iskljuci long rezim koji podrazumeva zamenu ulja na 30000km i vazi za uslove voznje na zapadu gde je gorivo mnogo bolje,a i sami uslovi voznje su drugaciji(bolji putevi,duze relacije) i da se programira fiksni interval zamene koji podrazumeva zamenu na 15000km ili 1 godinu.Posle ovoga je za nase podrucje preporucljivije sipati za nijansu gusce ulje gradacije 5w40 sa specifikacijom 505.01 iako se na zapadu sa uklucenim long life rezimom zamene naj cesce sipa 5w30 sa specifikacijom od 504.00 do 507.00.Za auta sa DPF filterom mora se sipati iskljucivo ulje sa Vw normativom 504.00-507.00 sa intervalom zamene od 15000km ili 1 godine...

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #59 poslato: Januar 31, 2012, 03:05:51 posle podne »
Cek jel taj long reyim ili kako vec samo upozorenje na tabli kada se menja ulje ili ecu radi drugacije ako nije u tom modu? pitam onako informativno, kod mene stoji fiksni interval zamene na 15000, al ja menjam ulje na do 10000km...