Autor Tema: POMOC....passat b6 2.0 tdi nece da upali....!!!  (Pročitano 37811 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vaske2

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw Golf 6 1.6 tdi
Odg: POMOC....passat b6 2.0 tdi nece da upali....!!!
« Odgovor #20 poslato: Januar 17, 2012, 09:31:09 posle podne »
Pa da registrovao je grešku.Čim ga majstor bude priključio...znaće šta je u pitanju,a dotle...glupo bi bilo više nagađati.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #21 poslato: Januar 17, 2012, 09:31:58 posle podne »
tesko je na tom autu ovako na daljinski locirati bilo kakav kvar vezan za paljenje druze

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
  • Auto: PASSAT B6,Golf 3tdi
« Odgovor #22 poslato: Januar 17, 2012, 09:36:33 posle podne »
Da da,znam da je tesko i gotovo nemoguce napamet da se nagadje...ima jos jedan elektronicar u Jagodini koji  takodje radi auto-dijagnostiku,pokusacu da stupim u kontakt sa njim sutra mozda vec sutra odradim to...nestrpljiv sam i pomalo angry2...
TDI je zakon...

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Januar 17, 2012, 10:18:16 posle podne »
vidi ti da nemas mozda blokadu motora, u vezi sa alarmom i slicno.

leponiko25

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Januar 17, 2012, 10:26:52 posle podne »
Jedan detalj nisam napomenuo,koji je mozda bitan...cini mi se da kad sam startovao motor (dok je to on hteo :angry:) kad dam kontakt sacekam da grejaci i sve ostalo odradi svoje ostanu upaljen samo lampica za ulje i za akumulator....medjutim sad ostaje jos i ona lampica zuta koja oznacava motor....pa mozda nesto i to govori o mogucem kvaru... badmood

Ja koliko znam ta lampica gori sve dok se ne uplai auto. Nisi ti to zapazio lepo pre. Kod mene na Golfu 5 je tako a i na Golfu 4 koj sam imao prilike da vozim je bilo isto tako.

EDIT:

IMG_0363[1].MOV
« Poslednja izmena: Januar 17, 2012, 11:00:32 posle podne od strane leponiko25 »

Van mreže darcofreezer

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #25 poslato: Januar 17, 2012, 10:34:30 posle podne »
mozda je kod kljuc,probaj drugim kljucem

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #26 poslato: Januar 17, 2012, 10:53:49 posle podne »
To u vezi blokade motora je mozda i moguce,ali valjda ne bi trebalo da to bude problem zato sto sam auto vozio dovezo parkirao u garazi i posle nekog vremena se to desava da nece da upali.....bez ikakvog razloga,nije znaci niti skidan akumulator niti je nesto u medjuvremenu cackano....a pokusao sam i sa drugim kljucem isto se desava....ta lampica  gori sve dok motor ne startuje,u pravu ste....video sam na youtube...
TDI je zakon...

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #27 poslato: Januar 17, 2012, 10:59:18 posle podne »
ako koristis neki vid osiguravanja motora, vrlo je moguce da se nesto poremetilo i nece da upali

leponiko25

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Januar 17, 2012, 11:02:20 posle podne »
Sto se tice blokade motora da je to verovatno bi ti treptala sijalica za to. Nebih reko da je to. Eno ti klip gore sad sam snimio kako je kod mene. Nebi trebalo da se razlikuje.
I baci pogled malo na onu knjigu za koriscenje. Tamo pise tacno koje sijalicice treba da gore kad je dat kontak i ako se ne ugase sta onda.
« Poslednja izmena: Januar 17, 2012, 11:04:28 posle podne od strane leponiko25 »

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #29 poslato: Januar 17, 2012, 11:03:50 posle podne »
ako koristis neki vid osiguravanja motora, vrlo je moguce da se nesto poremetilo i nece da upali
Brate sa njim se nisam jos ni provozao kako treba,uzeo sam ga skoro i odradio taj mali servis i sad se to desilo ja bukvalno jos uvek ne poznajem taj auto....tooko sigurnosti pogotovo neznam sve sta i kako...znam da ima centralnu,valjda ima i fabricki alarm...
TDI je zakon...

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #30 poslato: Januar 17, 2012, 11:05:59 posle podne »
Sto se tice blokade motora da je to verovatno bi ti treptala sijalica za to. Nebih reko da je to. Eno ti klip gore sad sam snimio kako je kod mene. Nebi trebalo da se razlikuje.
I baci pogled malo na onu knjigu za koriscenje. Tamo pise tacno koje sijalicice treba da gore kad je dat kontak i ako se ne ugase sta onda.
da da video sam da se ta lampica gasi tek posto motor startuje...video sam na tube vise klipova...
TDI je zakon...

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #31 poslato: Januar 18, 2012, 12:02:48 pre podne »
Svashta moze da bude na tom autu... Dacu ti moj primer, meni je golf4 radio bez problema i samo odjednom nece da kresne, vergla ali ne sastavlja... pa probaj jednom, probaj drugi put, pa nece... pa iz treceg upali... Sve dok me nije ostavio jednog dana, i nije imalo trika da ga sastavi... Zablokirali neki releji od fabrickom imobilajzera... iz cista mira... Dakle moze svashta da bude....

Imash Tasica kod naplatne rampe, ovlashceni, reshice ti garantovano....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #32 poslato: Januar 18, 2012, 12:15:06 pre podne »

jel to bio problem da se odblokira i koliko te je to kostalo?
TDI je zakon...

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #33 poslato: Januar 18, 2012, 12:56:45 pre podne »
Nije bio problem, kada majstor zna shta radi... ;) Vishe im je vremena trebalo da rasture pola enterijera da dodju do tih releja nego sama popravka... A o cenama necu javno, nije mnogo koliko sam se nadao... 

Ko ti je radio taj mali servis?
« Poslednja izmena: Januar 18, 2012, 12:58:24 pre podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #34 poslato: Januar 18, 2012, 01:09:03 pre podne »
Servis "motor" u Jagodini...
TDI je zakon...

Van mreže Shomi

• Hero Member
« Odgovor #35 poslato: Januar 18, 2012, 01:18:58 pre podne »
E uzdravlje.... :)) Povlacim se iz diskusije... nastavak samo preko privatnih poruka!

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #36 poslato: Januar 19, 2012, 12:15:54 pre podne »
Evo me da se javim svima sa dobrim vestima (po mene)...nista ozbiljno nije bilo kod mog auta,danas sam bio kod majstora-ali ne onog koji mi je radio mali servis-doslepao auto do njega i covek odvije povratno crevo sa filtera za gorivo i zaverglao dva puta i auto upalio....toliko o servisima koji rade posao kako (ne)treba,i jos kada sam se zalio upravo na to da je moguce da je ostao vazdusni cep majstor iz servisa kaze ne to nije moguce ali nikako...nego sada me nesto drugo kopka...kada je danas auto konacno upalio ja sam zahtevao da ga stavi na dijagnostiku...i kaze da mi prijavljuje diznu na trecem cilindru...i pitaju me koje sam ulje sipao u njega,jer zbog toga sto nije odgovarajuce ulje u njemu moguce je da ocekujem da ce auto da trokira i da ne pali  i ....a zapravo mi  je taj servis preporucio kao najbolje ulje za moj auto.... a sipao sam Castrol SLX Professional Powerflow 5W-30...Danas mi majstor rece da mora da se u njega sipe ulje koje ima oznaku PD,a ovo ulje nema tu oznaku....voleo bih da mi neko ukaze kaze sta zna o tome....plasim se da ne zeznem nesto vozeci sa ovim uljem...
TDI je zakon...

leponiko25

• Gost
« Odgovor #37 poslato: Januar 19, 2012, 12:20:34 pre podne »
Hvala bogu da nije bilo nista opasno. Sto se tice ulja ide sinteticko 5W-30. Mislim da ti je ro uradu sto si sipao. Nebi trebao da imas problema. Ovi u drugom servisu su mozda hteli samo da ti uzmu pare...

Van mreže vane1111

• VW Početnik
  • WV---WV---WV
« Odgovor #38 poslato: Januar 19, 2012, 12:28:02 pre podne »
Ne ne za drugi servis gresis druze.....da su oni hteli da mi zgrabe pare nekako bi mi dali do znanja da me prizovu i da kod njih odrzavam auto....cak su me  i zamolili da o tome ne pricam nikome da ne blatim nikoga nego da za sledecu zamenu pazim sta radim...
TDI je zakon...

leponiko25

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Januar 19, 2012, 12:29:19 pre podne »
Ja se stvarno izvinjavam sto gresim. Nisam mnogo iskustva ima sa dizelima.