Autor Tema: Auto se ''gushi'' :/  (Pročitano 2043 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DusanVW

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Grand Cherokee 4.7
Auto se ''gushi'' :/
« poslato: Januar 13, 2012, 06:09:31 posle podne »
Pozdrav ljudi. Imam jedan problem,i uopshe mi nije jasno shta mozhe da bude... Auto ja benzinu ide kao lud,niti secka nishta... Medjutim kad prebacim na plin auto se gushi kao da je npr.zapushen katallizator(koji sam ochistio pre 2 dana), znachi od 3000-3500 hiljade obrtaja do 4000 auto kao da se gushi,i kad probije posle toga do 7000 puni normalno... E sad ujutru kad upalim auto,i kad vozim na plinu auto ide tako savrsheno nekih 15ak kilometra... Totalno sam zbunjen... I da zamenio sam filter od plina i goriva juche,ali izgleda da nije ni to... Nadam se da sam uspeo da Vam objasnim svoj problem... Pozdrav. mahac mahac

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Auto se ''gushi'' :/
« Odgovor #1 poslato: Januar 13, 2012, 06:13:32 posle podne »
Kad si poslednji put steovao uredjaj? Idi do Lukica gore u Vinogradima, sredice ti sta god da je problem.

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 13, 2012, 06:23:43 posle podne »
To se meni desavalo, ne na vw-u nego na Loganu, ispostavilo se da dizna jedna nije dobra, ii se desava kad sipas los plin... Sad ne znam da li si ti to proveravao
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže DusanVW

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 13, 2012, 06:36:46 posle podne »
Majstor mi pogledao plin,i reko da je dobro nashtelovan,ali ipak cu da odem za svaki sluchaj u ovlashceni servis. Hvala Djole. . Okej su dizne,to smo proverili. Brate za ova 3-4 dana koliko auto to radi,sipao sam svaki put na razlichitoj pumpi,i isto se deshava... Chudno mi je shto mi auto ujutru kad je prvo paljenje odlichno radi na plinu jedno vreme,i posle samo pobrljavi odjednom... On ide,ali na vishim obrtajima se gushi. angry2 .

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Januar 13, 2012, 07:06:39 posle podne »
A ventil pozadi na boci da li je odvrnut skroz? :) Meni auto nije hteo da prebacuje na plin, kad pogledam, ovi u servisu zategli onaj ventil na boci skroz
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže DusanVW

• Master Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 13, 2012, 07:08:00 posle podne »
Au brate ne znam da ti odgovorim na to pitanje... :/ . Ja mislim da je odvrnut, provericu i to... Hvala.:)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #6 poslato: Januar 13, 2012, 07:40:07 posle podne »
Auto ja benzinu ide kao lud,niti secka nishta...

Sam si sebi dao odgovor u recenici drugoj.... Nije napravljen da radi na plin... I svako malo neshto zeza i baguje. Problem je u nashem narodu, gde svima vozilo radi kao sat, ne troshi gram ulja, i tako to, i NIKO ti nece priznati da neshto ne valja. Ni naj ortaci, ni na netu, niko. Da je trebalo da radi na propan-butan izashao bi tako sa trake... i ne bi imao benzinski rezervoar... Osuce ljudi paljbu po meni ali jbg tako je. Cak i gosn.Wele koga licno ne poznajem, ali na forumu se busa u prsa :) po pitanju plina je skori izjavio da mu auto stalno baca chack engine, i da on te stvari brishe telefonom, jer ga nerviraju....

Dakle poenta price, obidji majstore, pa nek ti nadju problem, ako su znali da ti uzmu par stotina evrica za plinski sporet, i josh par stotina da ti srede motor, onda nek naprave da radi kako treba. Ako su obecali da ce da radi kako treba, i da neces imati razlike... Tebe kao korisnika treba savrsheno da boli uvo shta se deshava, i josh ponajmanje da trazis reshenje ovako na 4umu!
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže DusanVW

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 13, 2012, 08:31:24 posle podne »
Pitao sam na forumu zbog toga sto je mozda neko nekad imao takav problem. :). A inache malopre sam otisho do prodavnice kolima,i na benzin je pocheo isto da se gushi,malo manje nego na plinu,ali isto... Tako da nije problem do plina... :). Od kad imam plin,ovo je prvi problem koji mozhda ima veze sa plinom, ali zato sam taj uredjaj otplatio vec odavno... :).  Hvala na savetu Shomi :).

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #8 poslato: Januar 13, 2012, 11:37:56 posle podne »
Check engine kod mene bacao dve greske - lose ulje ometalo hidopodizac lanca. Boban svedok. Oprali motor zamenili ulje i nikad se vise nije pojavila greska.
Druga greska je zbog ili felericnog MAFa ili O2 senzora ili loseg vakuuma. E ovo zadnje sam odradio zamenili smo sva creva i evo jos nijednom se nije upalila lampica. Mada ja sumnjam na MAF jer se on cesto kvari, a jos ga nisam uzeo jer se razmisljam da uzmem neki custom.
Inace auto pre sto je izbacio gresku auto je besprekorno radio vise od 18 meseci, bez ijedne posete majstoru zbog nekog problema na motoru, eto Gedora zna. Daj boze da mi svaki auto tako lose radi, a i svima isto tako.
Za sve koji misle da auto nije pravljen na plin mogu da ih pozovem da vide kako ide A3 i Golf2 (da, da onaj sto je bio ispred arene na jednom skupu), pa nek kazu onda nesto posle ako budu jos u nedoumici. Poziv je iskren i otvoren, a moze bilo koji vikend dogovor preko PP
Jedini razlog zasto necu uzeti GTI peticu je sto ne moze da se stavi plin :)
Nesto nisam siguran da kola na benzin i dizel su bez greske i besprekorna cak u dvostruko kracem intervalu, a Shone ti malo preuranjeno donosis zakljucke :)

Ako mene pitas da te auto dobro sluzi potrebno je neko osnovno znanje o motoru koji imas i majstora koji zna motor, a ne uopstene stvari. I naravno adekvatno odrzavanje. Kad se te stvari dovedu u red onda su problemi svedeni na minimum. To se zove preventiva i sistematsko resavanje problema.
Dusan ovde nije ni zavrsio sta ga muci, odma je plinski uredjaj kriv :)
Treba temu Autogas izbrisati jer samo ruzi sliku o VW automobilima.

Sto se Dusana tice ako si vec studiozno pratio ne zna bas mnogo o svom motoru niti ga licno odrzava. Mislim njegov otac ga odrzava, a sve krije od Dusana :) Ja se samo nadam da ima majstora koji zna taj motor posto je to mala egzotika jos uvek u Srbiji.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže DusanVW

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Januar 15, 2012, 07:45:40 pre podne »
Imam osecaj ko da ljudi jedva chekaju da ti GTI ne radi lepo ako imash plin. Odma' pljuju po plinu. :). Shto se tiche znanja oko motora u pravu si u potpunosti, i takodje shto se tiche oca. biggrin . Imam dobrog majstora, sa te strane ne brinem. :)

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #10 poslato: Januar 15, 2012, 12:56:34 posle podne »
Da se razumemo, nisam protivnik auto gas uredjaja, i voznja trenutno jeste najisplativija na to gorivo... Inace vozila koje posedujemo u porodici se voze na sva 3 goriva sa trzishta, samo metan nemamo :) Inace tng se sam isplatio za 2 meseca voznje, i to stoji. Shto se odrzavanja tice ono je obavezno i redovno, i tu se slazemo da je to jedan od bitnijih faktora prilikom eksploatacije vozila.  ALI jednostavno ne poznajem nikoga kome tng ne pravi problem. Ortaku novo vozilo sa tridesetak hiljada i novim brc plinskim uredjajem, pravi problema onekad jer misteriozno ne moze da kresne, i ni ovlasceni servis ne moze da ustanovi problem... I tako, dosta sa offom...

Sve shto ste naveli o mladom decku iz kg-a sa opakom mashinom, navodi opet na moj zakljucak da ga otera kod majstora i da ne bije glavu. Ako vec ne odrzava sam svoje vozilo, i ne razume se u motor i problematiku, onda nema razloga za brigu. No lepo reci ocu da otera auto kod tog dobrog majstora kog imate i nakrivi kapu!
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #11 poslato: Januar 15, 2012, 01:11:03 posle podne »
Nekom život majka, nekom maćeha  biggrin
Dušan je zauzet nekim drugim poslovima  sex

Samo da dodam kad sam ja trebao da ugradim gas, naslušao sam se svakakvih nebuloza od raznih poznatih servisa. Imao sam sreću da sam završio kod stručnih ljudi. Sad dodaj gomilu ljudi koji nisu imali tu sreću (uglavnom zbog što niže cene) i eto hipoteze o plinu i problemima.
« Poslednja izmena: Januar 15, 2012, 01:14:25 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!