Autor Tema: Otvaranje otpada?  (Pročitano 3441 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže goran-72

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf
Otvaranje otpada?
« poslato: Januar 10, 2012, 09:37:27 posle podne »
Zamolio bih sve clanove, ako mogu da mi nekako pomognu tj. daju neki savet

Naime vec neko vreme mi treba neki dodatni posao, kroz neko razmisljanje sam dosao na ideju prodaje polovnih delova tj. kao neki mini otpad, uslove imam, znanje sasvim solidno.

Koji marku, model izabrati? Razmisljanjem sam dosao do Golf 3, Polo, Pasat iz razloga sto ih ima dosta na putevina, a opet moze se naci solidno ocuvan stranac

Koliko je to uopste isplativo? Isao bi na to da kupim ovde celog stranca, pa posle prodajem pojedinacno delove. Pomenuti automobili ovde se mogu naci za 500-700eur.

Pa molim sve koji nesto znaju, imaju neko iskustvo, da li se tu uopste mogu izvuci svoje pare da iznesu svoje misljenje

Uopste ne zelim od ovog da se "obogatima" cisto da imam neki dodatni prihod

Hvala svima koji se budu ukljucili u ovu temu

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
Odg: Otvaranje otpada?
« Odgovor #1 poslato: Januar 10, 2012, 09:59:46 posle podne »
kao i u svakom poslu,tako i ovde moras da imas pocetni kapital.ne mozes poceti sa dva automobila.mislim da je najbolje da se baziras na jednom brendu.nemackom ili francuskom posto su podjednako zastupljeni.
za legalan posao moras da imas svu pratecu dokumentaciju vozila koje rasturas u delove.

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Januar 10, 2012, 10:11:27 posle podne »
Po meni neznam kakvo je stanje kod vas u SRB ali kod nas se to bas i ne isplati.Ako sam dobro shvatio ti bih taj otpad prijavio kao firmu i tako radio e tu bi ti se malo drzava naturila na vrat treba ovo ono u biti sila papira i kad dodju ljudi u crnom(inspekcija) ope njima pare jer su nasli nesto sto ne valja.Moj ti je prijedlog druze ovaj usaltaj se sa sto vise majstora blizu tebe uzmes stranca razvalis sve sta valja sta nevalja u sirovinu i javis imam to i to ako treba trzni i stavis par dijelova na nekakav sajt za kupoprodaju i tako polako.E sad ako ti nemas drugog posla znaci nemas nikakavih obaveza nisi zaposlen ili sta vec onda ti se mozda i isplati.Ali ako radis znaci radi svoj poso posle posla malo u garazu razvaljivanje i te stvari.Mozda grijesim neznam ali vidi raspitaj se dobro.

Goran79

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 11, 2012, 02:41:44 pre podne »
Ja mogu samo da te pasavetujem oko morki VW sa kojim bi mogao da radis:

Golf mk2
 Golf mk3
 Golf mk4

Polo n6

Passat b3
 Passat b5