Kupio sam auto pre 20ak dana, 1.4 16v, Fabia, 2007., sa ugradjenim plinom, Landi, sekvent! Prvih 10ak dana sve normalno, ide kao blesav, mirno radi, a onda baxuz od kad je zahladnelo i otkad je ispod 4-5'C u toku voznje prebaci sa plina na benzin, pocne da pisti, ali se ne gasi! I mogu sasvim normalno da vozim na benzin! A da bih ga vozio na plin, moram da ga ugasim, pa upalim, da se resetuje komp, sta vec, i opet je pitanje koliko ce trebati do ponovnog prebacivanja, nekad 1-2km, nekad duze! Ali je postalo sve ucestalije! Kad je toplije napolju, kao sto je bilo juce, oko 5-6 koliko je bord pokazivao, ne prebacuje na benzin, radi normalno ceo dan na plin, zato nekako vezujem to za spoljnu temperaturu...
Otisao sam u Eko-Top servis pored autoputa, navodno ovlasceni za Landi, gde nisam nikakav konkretan odgovor dobio! Dvojica su ga gledala i proveravala sat i po vremena, sa sve kompjuterima za dijagnostiku i raznim spravama za merenje svega i svacega, da bi mi na kraju stavili NOVI komp za plin koji ide uz instalaciju, umesto mog na probu, i kad smo zajedno otisli na test voznju auto ide i radi bez problema, ne pravi probleme sa prebacivanjem, a i motor mirnije radi, malo bolje vuce rek'o bih! Njihova dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku, a njihovo resenje
- novi komp za plin - 250e, posto je radio ok na testu, ili
- da zamene sve za plin pod haubom (prekidace, rasprskivac, komp, 4 dizne, creva, filtere...) - 370e! Maltene mi nude ponovnu ugradnju instalacije! Malo mi nelogican predlog...

Ima li iko predlog kod kog bih majstora za Landi mogao da odem, neko ko je cuo o nekome nesto dobro, ili bar da je ok, da nije neki plinadzija koji bi sve na remont, ili ako neko od forumasa zna sta bi moglo da bude? Svaka pomoc, savet, broj bi dobro dosao!
I jos nesto, zna li neko ista o AC Rasic, Visnjicka? Hvale ih po nekim sajtovima, kao profi su, ali ne rade do 12og, oduzili im se praznici, izgleda, hehe...

Pa cu eventualno posle cetvrtka otici do njih...
Hvala, ljudi, pozdrav!