Autor Tema: Procedura oko kupovine polovnjaka u Evropi  (Pročitano 845 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Seat Leon 1M 1.9 TDI
Procedura oko kupovine polovnjaka u Evropi
« poslato: Januar 07, 2012, 10:11:57 posle podne »
Gledao sam, trazio slicnu temu, ali morate priznati da ima bas mnogo stvari na forumu (sto je jos i dobro, razvija se), te se nisam bas nesto snasao u moru tema.
Moderatore molim da temu premeste u neku postojecu ili na isti fazon ako vec postoji.

Elem, hteo sam da pribavim par korisnih informacija oko kupovine automobila u Evropi (Svajcarska, Austrija, Nemacka...)...
Na primer:
1. Kako ide dalja papirologija od kupovine auta do izlaska iz zemlje? Sta sve treba znati, pripremiti, uraditi...
2. Iskustva na granicama, papiri opet...
3. Koliko treba zivaca/para za to sve itd...
 driving

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: opel
Odg: Procedura oko kupovine polovnjaka u Evropi
« Odgovor #1 poslato: Januar 07, 2012, 10:50:14 posle podne »
spansko selo ako nisi nikada ranije ... ja sam se raspitivao za kupovinu motora i saznao sam sledece , verujem da je slicno i za automobile ... treba ti racun o prodaji obavezno , odjava tablica iz zemlje al ne registracije nego tablica dakle da automobil napusta zemlju , overavas to tamo kod njih na tvoje ime ako kupujes od nekoga , a ako kupujes od nekog auto placa onda ti je mnogo lakse oni ti zavrsavaju svu papirologiju ti samo kesiras , na carini mozes i nemoras prilikom ulaska u zemlju da zavrsavas papire , ako ne uradis odma to na carini , moraces posle da nadjes neku spediciju kod nas sa carinskim skladistem pa da ti oni zavrse , nimalo jeftino ... od 200e pa navise samo za uslugu , zvao sam po oglasima i raspitivao se ... po meni ti je najbolje da nadjes nekoga da ti to doveze , odes sa njim ako postoji ta mogucnost , a ako ne , nadji vozilo koje te zanima uglavnom oni koji se bave uvozom imaju ljude koji prikupljaju aute pa doteruju na svoje placeve i posle kace na kamione i dovoze . mada dosta oni tu i zavrnu , skidaju gume ako su dobre i delove ako mogu da smute ...kapiras , dakle ono sto ocima ne vidis nemoj mnogo da se nadas ... ja kada bi kupovao neki bolji auto , ja bi otisao licno , kupio od vlasnika nakacio na voz , platio i doterao ...
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|