Kao sto sam naslov kaze..phaeton ludi
Ja sam ga takvog kupio,tako da ne znam sta bi moglo biti..trebao bi mi neki dobar elektronicar da to sve sredi i pogleda
Naime... centralna brava radi,pa ne radi,ne radi mi sredisnja navigacija(sve vreme nesto blica display), pozadinsko svetlo na tabli ne pali
Recimo ubacim cd,pojacam preko volana,pesma krene i posle par sekundi prestane..ista prica je i sa radiom i recimo kad ukljucim izduvavanje u soferku...duva par sekundi,pa prestane!
I non stop u vozinji kao da se ta centralna konzola resetuje,nasumicno se pali radio(ne svira,samo ga ucita), pa cd, pa navigacija,pa predje na klimu i tako non stop pai i menja neke funckije
Recimo sva podesavanja sedista rade,podesavanja volana takodje
Na boardu mi izbacuje neke greske tipa nivelacije
I na tabli onaj deo gde je akumulator,kazaljka varira izmedju 12 i 14v...spusta se i dize....
Pomislio sam da je alternator..na dijagnostici kaze da puni na 12,6... medjutim provereno unimerom puni normalno na 14
I na samom alternatoru je izmereno 14v... e sada me jedino buni sto mi je na vecem akumulatoru izmereno da puni na 14, a na manjem na 12,5v
I da..ubacim kljuc,on nece odmah da upali,moram malo da ga vrtim,pa on odjednom proradi i onda pali normalno!
I desava mi se recimo kada ga ugasim,da mi ne daje odmah da izvucem kljuc...tak nakon nekoliko obrtanja levo desno..samo klikne nesto i sve radi
Inace ga upalim i vozim normalno... jedino sto primecujem kao neki nedostatak struje..sva svetla malo tinjaju
Da li iko ima da mi da neki savet,ili bar kod koga da teram auto
Unapred hvala