Autor Tema: Vw Caddy sta mislite o njemu kometari  (Pročitano 3834 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
Vw Caddy sta mislite o njemu kometari
« poslato: Januar 04, 2012, 11:07:49 posle podne »
Ako moze sto vise komentara na ovaj automobil planiram da uzimam nesto i posto nebi nista drugo uzimao osim VW ,za sad Caddy mi je najbolji  i najlepsi....SDI TDI D Benzin itd itd sta je bolje i sta da gledam
« Poslednja izmena: Januar 05, 2012, 09:31:09 posle podne od strane nemanja7 »

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
Odg: Caddy 1.4 sta mislite o njemu
« Odgovor #1 poslato: Januar 04, 2012, 11:10:35 posle podne »
vredi te pare ako su motor i menjac ok

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Januar 04, 2012, 11:27:39 posle podne »
Ako planiras zbog posla sebi onda ga mozes uzeti pod uslovom kako rece Nino. A ako planiras za neka dalja putovanja, motor ti je slabasan za to.
Boban-Rus

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
« Odgovor #3 poslato: Januar 05, 2012, 12:08:12 pre podne »
Ma za posao po gradu nista drugo ....znam da su svi kudili taj motor pa zato...dao bi ga za 1900....on mi rece za 1.9 dizele  da prokuvavaju da su losi motori ... mada deluje mi slabo 1.4 44ks  a ja cu ga sirgurno tovariti nece ici prazan ...sad citam da trosi i po 15 litara po gradu natovaren
« Poslednja izmena: Januar 05, 2012, 12:21:45 pre podne od strane nemanja7 »

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #4 poslato: Januar 05, 2012, 12:20:37 pre podne »
(Svaki cigo hvali svoju kobilu) To za 1.9 dizela cisto sumnjam. Ovaj ce pre to da uradi Probaj auto obavezno i negde malo po guzvi i drzi ga na leru da upali ventilator hladnjaka i prati sta se desava.
P.S. Proveri detaljno kod majstora motor i menjac!!!
Boban-Rus

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
« Odgovor #5 poslato: Januar 05, 2012, 12:22:22 pre podne »
Ma ja sam bio za 1.9sdi ili tdi sta bude bilo nekako mi slabasan ovaj

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #6 poslato: Januar 05, 2012, 12:24:50 pre podne »
Sto jes jes... coilleo2tj
Boban-Rus

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 05, 2012, 01:20:51 pre podne »
Vozio sam Caddy TDI 1998. prodao ga najvise zbog limarije. Limari kazu da je moj izrod, a onda sam cuo od nekih ljudi da nisam jedini. Uglavnom zna se kakav je VW bio tih godina sa limarijom-po meni losiji nego sa Golfom 2,a ovo je jos teretni i cini mi se da su sva teretna vozila losje odradjena po pitanju antkorozivne zastite.
Iz ovog si shvatio sta hocu da ti kazem, limarija na prvom mestu. Sve mozes popraviti da bude skoro kao novo, limariju nikada. A limarija ti je i najskuplja. Konkretan primerak, mi iskreno deluje lose-mozda gresim ali deluje trulo i radjeno, tesko ce on te pare za nejga dobiti po meni sa tim motorom.
Ono sto ti treba da gledas jesu grede ispod tovarnog prostora, rubovi, pragovi. Tu je najosetljiviji. Inace cisto da znas da pragove ne mozes naci nove, ne znam za originalne.
Ja sam mog dao za 1800e, tek registrovan, motor dobar, odlicne 4 gume i jedva sam ga prodao zbog limarije. A sto mi najdraze taj sto ga je kupio ga je odmah dao u neku kompenzaciju, a nije ga ni gledao. Iako je moj Caddy zaista bio odlican mehanicki, moze da ga vozi gde hoce i od toga ne bezim. Ali pragovi i rubovi zlo ispod gita, a levi prag nisam mogao ni da zagitujem koliku je rupu imao. Nisam gitovao zbog prodaje nego zbog sebe jos kad sam ga uzeo. Tako da mi iskreno laknulo kad sam cuo da ga je prosledio, jer me bilo sramota, ali sta da radim cena je bila max spustena .

A ovaj malo kaki. Ja ti takodje ne bih preporucio obican 1.9d, ali SDI radi odlicno posao, kakvo kuvanje, lupa gluposti. I taj SDI po gradu ti nece preci u Caddyu 6-6.5l jer ima jako dobar menjac, odlicno povlaci do 70km/h, i jako je elastican, cetvrtom ga mzoes voziti od 30-70 bez ikakve muke i trzanja.

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
Odg: Vw Caddy sta mislite o njemu kometari
« Odgovor #8 poslato: Januar 05, 2012, 09:33:17 posle podne »
E to care ovo mi dosta znaci bas bas,znaci ti mi predlazes sdi i siguran si da toliko trosi ako je tako to je  fenomenalno 6-7 litara...za limariju i dalje ne mogu da verujem da su tako losi...obraticu paznju na to ...
i koji su bolji i laksi za odrzavanje ovi 1997 1998 ili ovi 2000 2001

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #9 poslato: Januar 05, 2012, 10:18:56 posle podne »
Meni je TDI po gradu trosio od 6-7 litara, 7.5l prosle zime kad je bilo stalno ispod nule i nisam ga zagrejao jedno 3 nedelje na radnu temperaturu i voznja iskljucivo grad, Novi Sad. Neki prosek kad nije temp. u minusu mi je bio 6 i manje, a od toga grasd 80%.
Ma isto ti je da li je 1998 ili 2002, jedino sto su ovi iz 98 Euro 2 a ovi posle 2001 Euro 3. Misli da je radjeno samo nesto na usisu, EGR drugaciji i katalizator. Gledaj stanje auta i motora, a da li je euro 2 ili euro 3 manje bitno za odrzavanje. I da primetio sam da ovi Euro 3 SDI lepe rade. Naravno ako naleti TDI ne bezi od njega.;)

Gledam sad, nema ih za oo 2000e, nesto sto sam nasao to je blizu 3000e a da kazes da valja.

Inace Caddy je odlican auto, ima jako lepu voznju i stabiilnost, pa mogu reci i udobnost. Ja kad budem opet uzimao Pikapa verivatno cu traziti njega, ali limarija na detaljni pregled, a ne kao sa ovim sto mi je bilo hitno pa sam kupio najeftinijeg i bitno mi je bilo da je motor dobar, a limariju reko sredicu, ali sam se zeznuo. Uglavnom odradio je posao prosle zime, tako da je isplatio pola sebe.

Van mreže Mrki UE

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Januar 05, 2012, 11:14:02 posle podne »
Mogu da potvrdim isto ovo što je gag81 rekao.

Imao sam tj. otac je, caddy 1.9 SDI '98 godište, bili smo prezadovoljni, i potrošnjom i performansama. Ako uzmeš SDI nema šanse da ti troši preko 7 litara, kad god sam merio poštošnju ona je bila 6,1 litar kombinovane vožnje.
Mnogo je udobniji neko kedi naredne generacije, vozio sam i njega.

Korozija stvarno jeste problem, moj je bio star 6 godina kada smo ga kupili,  tada tek u uvežen i imao je na sebi korozije. Znači ako neko o tome nije vodio računa i sprečavao je ona je verovatno prešla u trulež.

U svakom slučaju bih ga preporučio.