Autor Tema: Osnovni hi-fi setup  (Pročitano 3033 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • VW
  • Auto: Golf 5
Osnovni hi-fi setup
« poslato: Oktobar 25, 2008, 03:29:25 pre podne »
Ovde mozemo da govorimo o ozvucenju u kolima,ali o klasicnom setupu.
Znaci ko zeli solidan kvalitet zvuka i nije mnogo zahtevan...vec zeli muziku za svakodnevno slusanje.
Naravno obilazimo proizvodjace tipa "NEO" "Evertone"  i ostale gluposti.

Ja sam oduvek koristio Pioneer i dosta modela sam imao u svojim kolima,takodje ih ugradjujem u servisu.
Tako da cu postaviti nesto od Pioneer-a
Osnovni model plejera 4x50W....nema izlaze za pojacalo

DEH 2000MPB...postoji u 3 boje ekrana.

By rogis

Zvucnici za prednja vrata....13 ili 17 cm...u tablu golf 2 (bese 8 cm?),golf 3-10 cm

Zvucnici u tabli za golfa 2-3 su mali tako da se ne dobija nista posebno i bez zvucnika u vratima ne vrede nista.

Osnovni model  TS-G1709 -17 cm  Ja sam ih ugradio u Audi A6,rade lepo....coveku je bilo bitno samo da je cist zvuk i to je to...za njihovu cenu su extra.

TS-G1709...mogu da se postave i na zadnju dasku

By rogis

Za neki solidan bass,na zadnjoj polici mogu se postaviti elipse

TS-A6902,ili stari model koga jos ima u prodaji TS-G6901

6902

By rogis

Ovo bi bio osnovni setup od Pioneera...plejer i 4 zvucnika za sasvim solidan kvalitet zvuka...

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
Odg: Osnovni hi-fi setup
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 25, 2008, 05:14:19 pre podne »
pazi slazem se da je pionir ok .. ali u zadanje vreme ili ima previshe kopija ili su malko srozali kvalitet zbog cene .

ja sam vishe za alpinu koje isto ima kod nas da se kupi .. ali moram reci da sam iamo priliku i slusao clariona i becera ..

nisam verovao koliko imaju bolji zvuk od pionira, sonija .. naravno nize serije ..

jos jedna stvar koaj je mozda i mnogo vaznija od samih zvucnika je dampiranje prostora u kome se nalaze .. znaci nemoze se ocekivati neki bas ako sve jeci i nije odgovarajuca litraza ... *naravo ima izuzetaka sa free zvucnicima, kojima kutija bukvalno nije ni potrebna* . Zatim odredjeni presek zice do cd-a i naravno do zvucnika .. kvalitetni spojevi .. itd .. itd ... ima mnogo sitnica koje bi mnogo uticale na zvuk .. recimo cist primer ..

na yugu kod mene ..

imao sam kenwudove elipse na zadnjoj fabrickoj dasci, u vratima 17cm pionire i clarion mp3

sve je bilo povezano na fabricku instalaciju .. znaci zadanji zvucnici i napajanje kasa je bila zica ..pa ne znam 0.75mm2 mislim da nisu deblje ..

samo zamenom zice za napajanje radija od 2.5mm2  dodavanjem 4 kondezatora od 4700uF ... zamenom zica do zvucnika 1.5mm2 i pravljene zadnje daske od drveta dobio sam neuporediv bolji zvuk ...

tako da mislimda prvo treba stvarno sreiti osnovu .. pa onda ubaciati ..sve ostalo ...

[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 25, 2008, 11:53:45 pre podne »
Nije to kopija nego se sve sklapa u Kini,jeftina radna snaga.

Damping vrata je prava stvar,ali se to radi kada je ozbiljniji setup u pitanju,jer je pravi materijal mnogo skup.
Opet ponavljam...ovo je za osnovni setup tema... sto se tice instalacije ona se stavlja naspram zvucnika,ako neko ima 35W zvucnike ne treba 2.5mm2 debljine.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 25, 2008, 12:19:40 posle podne »
Meni su zvucnici 2x50W i 2x35W i stavio sam kablove koji su bili u kompletu sa njima. Za struju mi je 1 qmm ili 1,5 qmm ali moracu da stavim od 2,5 qmm jer kad se pojaca malo vise pocinje da treperi osvetljenje na radiju. To se nije desavalo dok nisam povezao ova dva zvucnika od 35W.

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 25, 2008, 01:13:39 posle podne »
2.5 sam rekao da bude napajanje cd-a ,... a za zvucnike nema potrebe da bude toliki presek ...

a nisam mislio na full dumping . nego recimo  zadnju standardnu dasku zameniti sa home made drvenom .. mnogo znaci ?;) i tako ..
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************