Autor Tema: Good year ili michelin?  (Pročitano 5238 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nemanja Vlaisavljevic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Good year ili michelin?
« poslato: Januar 01, 2012, 12:08:19 posle podne »
Imam dilemu.
Treba da uzmem zimske gume za passata b6 (205/55 R16) i dvoumim se između michelina (alpin) i goodyear-a (ultra grip 8).
Ako neko ima iskustva sa ovim gumama savet bi mi dobro došao.

Van mreže dag81

• Sr. Member
Odg: Good year ili michelin?
« Odgovor #1 poslato: Januar 01, 2012, 12:42:12 posle podne »
Uzmi Dunlop Winter Sport 4D ili 3D, one su ti povoljnije od ove dve a po meni bolje, sportskije malo.
Sto se tice A4 ili UG8, pa znas kako poslednjih 5-6godina GY je sa Dunlopom, Contijem u vrhu svake godine, a Michelin sredina.
A4 nisam vozio, a cuo sam oprecna misljenja, doduse vise zadovoljnih ali sa Alpin A4. Ako pricamo o Primacy Alpin PA3-stari model, tu su iskustva vise negativna(da kazem nezadovoljavajuca), pogotovu na snegu, na mokrom su onako srednje, na suvom dobre.
GY UG8 jos nisam isprobao na snegu, ali sto se tice suvog, mokrog, i po asfaltu kad povrsinski ima malo leda(tipa magla a temperatura oko 0c, asfalt blago zaledjen) isto su se odlicno pokazale. E sad trebale bi da valjaju i na snegu i bljuzgavici.

Dunlop 4D ti je tu najupravljiviji, odlicno se ponasa po suvom, mokrom, snegu, i dosta je tiha guma.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #2 poslato: Januar 01, 2012, 06:03:49 posle podne »
Obe marke su OK, pri kupovini je najbitnije da je guma taze, obavezno proveri datum proizvodnje pre kupovine.
+1 za Dunlop, ja ih vozim na oba auta, na Tigu evo gazim 47u hiljadu. Odlicne su :-)
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #3 poslato: Januar 01, 2012, 06:50:03 posle podne »
Cekaj da se Zarko iz Nish, otrezni, pa ce da ti kashe shta od guma valja :D
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #4 poslato: Januar 01, 2012, 11:53:22 posle podne »
Uzmi neki od ovih modela Nokian-a i neces se pokajati sigurno. Ja sad vozim na Sharnu 205/60/16 Nokian WR i mogu ti reci da drzi odlicno. Juce dosao sa Golije po 20-25 cm snega bez problema i lanaca. Inace vozim Nokian vec 10-ak godina zimi.

http://www.internet-prodaja-guma.com/search.php?mode=search&page=1
« Poslednja izmena: Januar 02, 2012, 12:04:12 pre podne od strane boban-68 »
Boban-Rus

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Januar 02, 2012, 12:20:45 pre podne »
Bobane, slazem se sa tobom za Nokian ali za sneg. A posto ovde nema cesto snega, tj. vise se vozi po suvom Nokian nije dobar izbor po meni, bucnija, prosecna na kisi i suvom, a to je 90% voznje u Srbiji.

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #6 poslato: Januar 02, 2012, 01:02:59 pre podne »
Pa vozim i ja ovde zimi isti taj nokian i nisam primetio da je toliko bucan bas.
Boban-Rus

Van mreže dag81

• Sr. Member
« Odgovor #7 poslato: Januar 02, 2012, 01:16:54 pre podne »
Nemoj pogresno da me razumes, nisam rekao da bruji, bruji nego bucnija. Ali ajde sve zimske su bucnije.
Ali kao sto rekoh probao sam je na par auta, ne svojim, nove su bile gume par hiljada presle, i ono sto mi se nije svidelo je sto pri dodavanju gasa lakse proklizu(sva 3 auta su imali od 120-150KS) i pri kocenju proklizu vise nego sto sam ocekivao i navikao.
Sta znam, vozio sam stvarno dosta guma, pogtovu zimskih i moje ocene dobijaju na suvom i vlaznom asfaltu(potvrdili i vlasnici tih vozila WR G2 je u pitanju), na snegu je skoro svaka dobra. Za Nokian ne bih dao slicnu sumu novca koliko kosta npr. Dunlop i GY u pojedinim dimenzija, gde je Nokian cak i skupji, ili su pomenute dve skuplje oko 5%. Dok za neke vece i nestandardnije dimenzije, gde je npr. Dunlop, Goodyear lupam 200e, a Nokian 140-150e dobro bih razmislio pre kupovine.
Nokiana smatram prosecnim proizvvodjacem nikako losim izobrom, za nase podneblje gde sneg nije svakodnevnica.Zato kazem zavisi od odnosa cena sa konkurencijom, pa tako treba napraviti i izbor.

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #8 poslato: Januar 02, 2012, 01:32:49 pre podne »
Moguce je. Ja samo predlazem na osnovu svog iskustva sa Nokianom. Ja ga vozim 8-10g i tamo i ovde i nisam imao nikada problema ni po suvom ni po mokrom asfaltu. A kad dolazim ili odlazim imam svakakvog puta. Znam da za leto nema bolje gume od Michelina, po meni.
Boban-Rus

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Januar 02, 2012, 12:36:50 posle podne »
Hvala narode na iscrpnim odgovorima.
Jednu dilemu sam rešio. Michelin ipak neću da uzimam. Posle ovoga što sam ovde pročitao i drugih komentara po ostalim forumima ipak ne. Više je bilo lošijih nego dobrih. I svi su više hvalili GY nego michelin. Do duše nisam čitao komentare za UG8, ali ne vidim razlog da ona bude lošija od UG7 ili UG7+ (bar se nadam)
Međutim sad razmisljam o ovom dunlopu. Nisam dobijao ponudu za njega. Za GY imam stvarno dobru ponudu pošto ih ćaletov drugar prodaje (guma je MADE IN SLOVENIA, pa samo ne znam da li je to ok ili ne?), ali pokušaću da nađem dunlop pa ću da odlučim.
u svakom slučaju hvala na ovim savetima.
pratiću i dlje ako budete imali još koji komentar!

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Januar 02, 2012, 12:52:41 posle podne »
Sto se tiče nokian guma .....
Hvala ti bobane na preporuci, verujem u sve što kažeš, da su dobre i sve to, ali sam malo nepoverljiv prema tim markama, ne znam... možda grešim (i verovatno u nekim slučajevima grešim kad je u pitanju kupovina nekih ''zvučnih'' robnih marki) ali ću za sada da se držim GY, Michelina ili Dunlopa, pogotovu zato što retko kada silazim sa asfalta koji nije očišćen, obično je to neka gradska vožnja i auto putevi... tako da za sada biće nešto od ovih, za naše tržište, ''poznatijih''.
Tebi hvala u svakom slučaju na savetu!

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #11 poslato: Januar 02, 2012, 11:36:46 posle podne »
Pa ja brate i vozim po asfaltu i autoputu u 90% slucaja. I veruj da ni sa Touaregom ni sa Passatom B6 ni sa Polom nisam nikada dolazio u Srbiju zimi bez Nokiana i to sa ekserima i vozio i ovde po mesec dana i po suvom i po mokrom i po snegu. Sada vozim i na Polu i na Sharanu Nokian bez eksera i nikakvih problema nema. Po suvom ide kao i letnja a za mokro je majka mara!!!
Boban-Rus