Kad auto stoji malo duze a da se ne vozi,dva-tri i vise dana,tesko upali. To vazi i za leto i za zimu,mnogo teze upali zimi kad je hladno. Kad su niske temperature i ako je vozen u toku noci,ujutru tesko upali.
Prvo stenje kad vergla, onda kad upali, lampica za akumulator stoji upaljena jos 30 sekund, mozda i minut. Znaci ne okrece alternator,kao da mu ne stize dovoljno goriva,a onda u jednom trenutku se pojaca gas,alternator valjda ubrza i lampica se ugasi. Ovo se desava i na benzinu i na gasu,duze mu mozda samo treba da se probudi na gasu.
Zamenjen i alternator i anlaser,polovni doduse, akumulator nov, platine, kondenzator, svecice, sve osigurace, karburator, samo jos bobinu nisam zamenio i komplet kablove. Cak sam skidao klemu kad ga ne vozim duze i opet ista pesma. Kad nije mnogo hladno i kad se vozi svaki dan pali ko mina.
Znaci uopste mi nije jasno da li mu nesto vuce struju,osim radija nemam ozbiljnog potrosaca, ili iz nekog razloga alternator ne dobija odmah dovoljno struje,mada mi nije jasno ni zasto oba anlasera stenju u tim situacijama kad verglam!?
Zna li neko u cemu je problem,ozbiljno je pocelo da me smara ovo,moj majstor nije elektricar pa ne moze bas da mi pomogne oko oko ovog problema!