Autor Tema: Osiguraci 8 i 16A,golf 1?  (Pročitano 5284 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 1
Osiguraci 8 i 16A,golf 1?
« poslato: Decembar 27, 2011, 11:20:18 pre podne »
U kniizi vidim da se za moj auto golf1 1.1 koriste osiguraci od 8 i 16A.Kad sam ih skinuo na onim roze,pise 6A,to mi je malo cudno,trebalo bi 16 valjda,a beli su od 8A.Hteo sam da ih zamenim novim. Ne znam da li mogu oni valjkasti novi da se postave,ovi stari su kupasti na vrhu?

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
Odg: Osiguraci 8 i 16A,golf 1?
« Odgovor #1 poslato: Decembar 27, 2011, 11:44:32 pre podne »
kupasti su da bi konusni deo upao u lim-oprugu koja prespaja napon , ako stavis sa ravnim zavrsetkom ispasce ti iz lezista ...
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Decembar 27, 2011, 11:50:18 pre podne »
Znaci moraju da se nadju kupasti,a jel od 16 i 8A?

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2011, 03:36:38 posle podne »
Ako ti rade ne menjaj... Ovi koje mozes da nadjesh na trzishtu su katastrofa.... Topi se plastika a ne pregoreva licna... OPASNO vodi racuna koje osigurace stavljash i po pitanju amperaze i po pitanju kvaliteta... Dobar osigurac, JEDAN KOMAD koshta izmedju 80-150 din. cisto da znash.... Meni su savetovali, da u mk4 stavljam polovne sa stranca i otpada jer su novi katastrofa....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2011, 08:31:47 posle podne »
Hm,kupio sam sve da ih zamenim,a ti me sad uplasi,ja sam placao ove po 8din,nek ostanu u rezervi.
Nego sada sam nasao semu za mk1 i po njoj ima 15 osiguraca,od toga tri od 16A i ostali 8A.Kod mene u kolima su 4 od 16A,znaci jedan vise,to me zbunjuje!?
Mozda nekome zatreba pa cu da okacim sliku seme ovde:

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Auto: 16Z/9N3
« Odgovor #5 poslato: Decembar 27, 2011, 09:27:38 posle podne »
slazem se sto somi kaze. ja sam se isto napatio sa tim osiguracima. dzabe ih platis, a mogu kasnije skupo da te kostaju...

koji ti je taj cetvrti od 16?
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 27, 2011, 09:31:41 posle podne »
Ne znam,pogledacu sutra, pa cu da stavim od 8A. Ma slazem se i ja,samo sto mi nije jasno kako onolicki osigurac moze da kosta 150din. Kod mene su velicine pola zenskog nokta.Ne znam kako izgledaju kod vas na cetvorci i petici,ali pretpostavljam da su to isti ili slicni ubodni osiguraci.Naravno tu je i pitanje kvaliteta.

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #7 poslato: Decembar 28, 2011, 12:20:23 pre podne »
Shefe, ja imam u garazi izmedju ostalog i golfa istog kao tvog... tako da znam, shta ti pricam... Dakle 1.1 samo je malo mladji ;) Te osigurace shto si kupio baci, osigurac mora da je kvalitetan da odreaguje ako ti se ne daj boze napravi spoj, da on crkne a ne da ti se greje ili daleko bilo zapali instalacija... Ja u mk1 josh uvek stavljam neke stare osigurace, to je otac kupovao u zlatno vreme, dok su josh uvek delovi bili kvalitetni... Cak i osnova nije plasticna vec keramicka...

Dakle bolje baci to shto si kupio i samo gledaj promeni taj shto ti je predimenzionisan. mislim garantovano je stavljen veci osigurac na svetlima, ako je neko stavljao lampe jace od 55w. ili pak upaljac ako ga uopste imash u kolima....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Decembar 28, 2011, 01:25:17 pre podne »
to sto je od 16A jedan vise moze da ti sjebe elemenat na zavrsetku , primer : ako na zavrsetku imas sijalicu od 12v za nju je predvidjen osigurac od 8A , a tebi je od 16A postavljen , osigurac ce izdrzati preopterecenje ili kratki spoj , a silajica ce da ti izgori ...  e sada dobro je ako je sijalica a ako je nesto drugo .... imam ja semu kompletnu za instalaciju od mk1 1.1 i 1.3 ako ti treba uslikacu pa cu ubaciti u temu
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #9 poslato: Decembar 28, 2011, 01:29:00 pre podne »
e sada sam pogledao sliku , iskljuci kontakt nemoras da skidas klemu + , s leve na desnu stranu poslozi kako ti je napisano po snazi i to je to ... jel na osiguracima kod tebe pise oznaka , mislim koliko su snage ? ako pise samo slazi s leva na desno po tabeli osim ako ti nije na kutiji koja sluzi kao poklopac ako je imas naznaceno drugacije
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Decembar 28, 2011, 11:36:40 pre podne »
Shomi,bili su ti sa keramickom osnovom da se kupe,nisam znao da mogu i oni,ne znam da li su ubodni. Ovi moji stari na golfu su takodje plasticni,licne su sive boje,kod ovih novih su zute. Pozitivna stvar je sto ovi novi imaju jako stanjenu licnu u sredini,verovatno da lakse dodje do prekida ako zatreba. Pogledacu u prodavnici kakvi su ti keramicki.
Milane,na osiguracima pise oznaka i ovi od 16 su druge boje,od osam su beli. Kutija ima providni poklopac,samo treba da se naslazu.danas cu da vidim koji je taj od 16 a ne treba da bude,i onako treba da bude 3 od 16A. Davno sam jos umesto balonki stavio halogenke od 75w cini mi se,jace nisu mogle jer je trebao relej da ide,medjutim ni tada ni ranije nisam menjao osigurace,odnosno raspored.

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Decembar 28, 2011, 04:44:51 posle podne »
Moja greska,kupio sam te keramicke.Nije mi jasno zasto su ovi od 16A bili na 5,7,10 i 14 mestu kad treba samo na 4,10 i 15.To znaci da je samo jedan od 16A bio gde treba po ovoj semi.Zamenio sam ih sve,jer ne vidim neku razliku u kvalitetu,kod ovih starih je licna siva kod novih zuckasta,plus su mi neki od ovih starih malo nagoreli,mislim na plastiku,ali nista strasno. Sa druge strane mozda nisu menjani 34 god pa je red. Mada sam za svaki slucaj sacuvao stare.E da prodavac kaze da su ovi novi nemacki :-)
Evo slike,u cosku su novi i stari od 16A,jedan pored drugog,ostalo su sve stari.

Jos jedana stvar me buni,po ovoj semi je za radio 8A,kod mene je bilo od 16A.Po nekoj mojoj logici bi trebalo da bude 16A!?

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
« Odgovor #12 poslato: Decembar 28, 2011, 04:56:12 posle podne »
stavi za radio 16 slobodno , ima na radiju ako nije bas praistorija osigurac jos jedan , neces nista sjebati , a dobijace svakako bolji napon .
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|