Autor Tema: Golf 4 - Pomozite laiku oko kupovine  (Pročitano 1183 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže McBaneS

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Golf 4 - Pomozite laiku oko kupovine
« poslato: Decembar 27, 2011, 10:07:29 pre podne »
Pozdrav dobri ljudi!

Kao sto sam naslov teme kaze (nadam se da je nisam postavio u pogresan podforum) odlucio sam da si pazarim Golf 4 tdi sa limitiranim budzetom pa sam se bacio u potragu.
Naime juce sam sa bratom i drugarom otisao da pogledam Golfica u pitanju je 2002 godiste, tdi(crveno i), 101 ks, alu felne, zeder, trokraki volan, sat sa belim rubovima (jel sad vidite koliki sam laik  biggrin) registrovan godinu dana. Na motoru je nedavno odradjen veliki servis. Cena spustena na 4100e.
Ono sto se moze primetiti na njemu je poneko ostecenje od kamencica kao i poneka ogrebotina na zadnjem braniku sto nije strasno, ali ono sto nam je zapalo za oci je za nijansu svetlije desno krilo (ne primetno ukoliko se ne zagledate) i svetlija boja na gornjem rubu haube sto znaci da je auto lupan i zbog toga mi je brat savetovao da ga ne uzimam. Ali posto mi je ovo nekako auto u najboljem stanju sto sam do sada pogledao i imajuci u vidu da je meni maksimalan budzet upravo tih 4100e, moje pitanje je sledece:
Da li je ovo vozilo vredno ove cene ili za ove pare mogu da nadjem auto u boljem stanju?

Hvala unapred na pomoci.

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Auto: 16Z/9N3
Odg: Golf 4 - Pomozite laiku oko kupovine
« Odgovor #1 poslato: Decembar 27, 2011, 10:58:36 pre podne »
mozda je samo malo cvknut u to desno krilo, ne mora da znaci da su mu odvalili ceo tocak...
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #2 poslato: Decembar 27, 2011, 11:08:05 pre podne »
Besmisleno je govoriti da li je cena ok ili ne ako nagadjas o nedostatku vozila.
Uzmes auto, odes na reglazu i neko ti pogleda auto od dole.
Imas extra lika (Viktor) u APu u Vojvode Stepe

PS
Samo da napomenem ljudi danas povoljno mogu da kupe cetvorku, peticu itd, ali cena odrzavanja uopste nije srazmerna padu cena tih vozila.
« Poslednja izmena: Decembar 27, 2011, 11:14:15 pre podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #3 poslato: Decembar 27, 2011, 11:26:36 pre podne »
PS
Samo da napomenem ljudi danas povoljno mogu da kupe cetvorku, peticu itd, ali cena odrzavanja uopste nije srazmerna padu cena tih vozila.

Znaci Wele ovo je najbolje nesto sto sam procitao ovde na forumu, najbolji savet/upozorenje il kako vec

pre dve godine su se dvojke prodavale za 3000e a sad vec cetvorke mogu da se gledaju za te pare
dok je odrzavanje mk4 u odnosu na mk2
ko svemisrki brod u odnosu na mk4

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2011, 12:46:09 posle podne »
to ako je cvaknut to je sitnica,glupost,ako mu nisu pomereni stubovi nema sta da se cimas
povedes lepo limara i mehanicara sa dijagnostikom obavezno da pogledaju i znaces
  champ1

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #5 poslato: Decembar 27, 2011, 02:13:50 posle podne »
Ti se zakačio za limariju a o motoru i ostalom ispod haube ni reči. Da li dimi, kako vuče, da li mirno radi...? Šta vredi i da je savršen spolja, kažu spolja gladac a iznutra... a kod ovog izgleda nije ni to spolja gladac. Ja bih ga zaobišao i sačekao osim ako je sve ostalo (pomenuto) super.