Autor Tema: "Black Horse" problem  (Pročitano 5274 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw passat
Odg: "Black Horse" problem
« Odgovor #20 poslato: Decembar 09, 2011, 01:24:09 pre podne »
pa ja sam uzeo zato sto mi je bilo hitno , a nisam bio pri parama
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže DYNABLASTER

• Full Member
« Odgovor #21 poslato: Decembar 09, 2011, 07:36:22 pre podne »
a moze on da pokazuje i preko 12V, ako mu je opao kapacitet mozh ga stavis tamo gde i pripada- u kantu lol

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #22 poslato: Decembar 09, 2011, 09:53:44 pre podne »
Pre nego što ga šutneš u kantu proveri stanje bendiksa, magneta i anlasera. Kad auto stoji nedelju dana onda sve to stoji i ako nije skoro servisirano može da se zapekne mast pa da u kombinaciji sa istrošenim četkicama oteža verglanje. Imam isto tako "crnog konja" i skoro sam ga bio bacio jer je jedva verglao u oktobru na 20 stepeni. Slučajno sam se požalio majstoru, ovaj mi servisirao anlaser i bendiks i sada na 0 stepeni vergla kao od šale, zapravo kresne na pola ključa. Da li su ti čiste i dobro pritegnute kleme?

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #23 poslato: Decembar 09, 2011, 09:56:30 pre podne »
buraz to je drugo ,.. ali kada probas drugi aku , i on ne pravi takve probleme .. onda si siguran da je aku u banani
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #24 poslato: Decembar 09, 2011, 10:15:51 pre podne »
Moracu da odnesem ovo sr*** jer me nervira stavio sam neki od 45amp i primecujem kad palim da se muci auto, stv mi nije jasno od cega je mogo da rikne ako je vec kad nije koriscen badmood
Ako dobro razumem šta je napisano čovek je probao drugi i opet mu se auto muči. Sasvim je moguće da se njegov ispraznio i da ga treba napuniti, ali kao i u mom slučaju mogao se isprazniti upravo zato što pri verglanju sa zaribalim bendiksom i lošim četkicama vuče ogromnu struju koju ne može da nadoknadi posle u vožnji.
Ja bih ga napunio i još kupio onu stvarčicu za merenje gustine elktolita pa na napunjenom izmerio da li je ok. Mislim, merač elektrolita je 300 dinara a nov aku jedno 5 hiljadarki...

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #25 poslato: Decembar 09, 2011, 10:16:25 pre podne »
a moze on da pokazuje i preko 12V, ako mu je opao kapacitet mozh ga stavis tamo gde i pripada- u kantu lol

+1
Dzabe napon ako su celije tj. ploce izgubile kapacitivnost...

wagenman

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Decembar 09, 2011, 10:23:49 pre podne »
                  Da je black horse u problemu to je cinjenica. Drugar drzi prodaju i servis akumulatora i svaki peti hors ima reklamaciju. Banner i vesna procentualno nisu mnogo skuplji. Do skoro je imao u prodaji svedski tudor koji je vrh ali nije imao promet sa njim zbog cene.
                  Sto se tice anlasera on moze da se ponasa "normalno", a da pri tome vuce duplo vise struje nego sto bi trebao. Uzrok mogu da budu biksne, "probio" rotor ili stator i.t.d. Na ovakvim temperaturama amperaza akumulatora opada sama po sebi, pa ako je jos i potrosnja povecana aku brzo zvekne. Na novijim vozilima je postalo normalno da ako se ne koriste 3-4 dana, akumulator bude prazan jer neki i kada je sve iskljuceno i ispravno imaju potrosnju od jednog ampera.

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #27 poslato: Decembar 09, 2011, 04:11:24 posle podne »
Posle iskustva koje sam imao sa akumulatorom prošle zime samo kažem da ga ne treba šutnuti tek tako dok nisi 100% siguran da je sve ostalo (gore pomenuto) na kolima ispravno. Kod mene su bili gotovo istovetni simptomi, aku je bio u garanciji i nosio sam ga u ovlašćeni servis. Tamo su ga cimali 12 dana, testirali, punili i praznili i na kraju rekli da je ispravan, da mogu samo da pišem reklamaciju direktno u fabriku pa oni da ga uzmu. Digao sam ruke od svega i kako su došli topliji dani nekako pregurao tu zimu, planirajući da na jesen kupim nov. Onda sledi taj (gore pomenuti) razgovor sa majstorom koji mi je posle servisiranja anlasera i bendiksa spasao 9 hiljadarki. Sada na 0 stepeni taj isti aku koji sam hteo da bacim pali kao munja.

Van mreže nemanja_nish

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi a4 b7
« Odgovor #28 poslato: Decembar 11, 2011, 10:09:52 pre podne »
Juce sam studirao akumulator, malo su ispreznjene celije dopunio ih akumulatorskom kiselinom, stavio na punjac i sad vergla ali nece vise od toga, ipak samo je bilo mucenje sa "horsom" nece vala i nece a nosio sam ga nekoliko puta u servis dok je imao garanciju i oni mu menjali kiselinu i sta vec nisu radili i svaki put kazu e sad nema da zeza, davao i drugu na novijem autu isto od samog stojanja on se isprazni,
tako da sam da stavio sa strane i kupio novi akumulator sta ces pala je "Vesna" za slobodu
http://www.exol.rs/sr/images/sap.jpg

wagenman

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Decembar 11, 2011, 10:55:01 pre podne »
        Trebao si da uzmeš slovenačku vesnu, crnu. Vesna sap je hrvatski i nije bas sjajan.

Van mreže blackwood91

• Sr. Member
  • No replacement 4 good displacement
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #30 poslato: Decembar 11, 2011, 12:44:42 posle podne »
Cale je na pajeru imao Vesnu Starter i uz svu moju skepticnost ipak je radila posao i to dobro...

Van mreže kovac0311

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Decembar 14, 2011, 09:21:21 posle podne »
         Vesna sap je hrvatski i nije bas sjajan.

Makedonska je bela Vesna.

Van mreže jocca

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Decembar 14, 2011, 09:43:52 posle podne »
Vesna je makedonski akumulator. Trebao si lepo da odes u Akumulator Plus na okretnici u D.Vrezini i da vide sta i kako. A ni sa Vesnom se neces usreciti.
Razumem nedostatak finansija i sve , ali bre ljudi ako imamo za plin/gorivo, skupice se i za jedan kasvetan akumulator. Bolje ga uzmes jednom u 3-4 godine i platis nego gledas da prodjes jeftinije hiljadu - dve pa ti posle sve izadje na nos. Ne stoji dzabe ona stara - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari

Van mreže dennycrane

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 1.6 benzin
« Odgovor #33 poslato: Decembar 17, 2011, 01:17:38 pre podne »
slazem se sa vladompp...ja sam imao problem sa istim akumulatorom,odneses ga u servis bh,ako je do njega(sto izgleda da jeste) oni ti daju drugi na koriscenje,dodjes za par dana,vrate ti taj akumulator napunjen, ako je valjao,ako ne,dobijas nov...samo moras imati racun sa sobom...

Van mreže va vw

• VW Početnik
  • Auto: vw passat 1.8 b3
« Odgovor #34 poslato: Decembar 17, 2011, 09:35:35 posle podne »
nema ko nije imao problema sa black horsom, sluzi koliko traje garancija, kod 90% ljudi rikne cim prodje garancija kao da ga programiraju  lollol . Kod mene pred istek garancije osetim da mi auto teze vergla i raspitam se lepo kako se dobija novi akumulator dok je ovaj u garanciji i lik iz servisa mi kaze da jedino ako napon u njemu bas mnogo padne ispod neke njihove granice dobijas nov, i ja lepo popalim sve zivo po autu i ostavim ga na kontaktu par sati a jos je bio i jak mraz, i odnesem ga kod njih da mi ga kao dopune i kad su ga premerili kazu imas srece dobices nov  biggrin tako da mi sa vec cetvrta godina po ceni jednog akumulatora ali sranje je sto garancija vazi samo za prvi akumulator inace bi primenio opet isti recept  lollol

Van mreže fantazi

• VW Početnik
  • Auto: golf II
« Odgovor #35 poslato: Decembar 22, 2011, 12:48:47 pre podne »
Nemanja,mozda si trebao da ga probudis malo na punjacu,skini cepove i ostavi ga celu noc nek se puni,ako ujutru krcka kiselina u njemu nisu se iskrivile celije,ako ne krcka onda jednostavno je izgubio tu svoju snagu da zadrzava energiju u sebi.   a ima jos neka fora za zamenu,jedan lik mi je pricao da srafcigerom nekako isktivi celije unutra i odnese na reklamaciju,i dobije drugi,ali nije mi tacnije objasnio kako i sta,jbg steta,jer sam i ja sam kupio nov Horse pre mesec dana i vec sam morao da ga dopunjujem,mada se ispraznio verglajuci jer mi se paljenje poremetilo bilo  bonk

Van mreže ShoneVW

• VW Početnik
« Odgovor #36 poslato: Decembar 22, 2011, 06:07:07 posle podne »
Black horse traje koliuko i garancija, u dosta slucajeva crkne i pre, pricam iz licnog iskustva. Varta je majka  ;)
a i kad bi imo lovu ovi nasi pederi ne proizvode 125 12 i jebi ga