Autor Tema: registracija-ljudi pomagajte....  (Pročitano 4433 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže patka

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw polo 6n
registracija-ljudi pomagajte....
« poslato: Decembar 07, 2011, 02:00:20 posle podne »
ljudi,prodao sam auto pre 3 meseca coveku,sa starim tablicama,dogovorili se kad istekne reg. da se cujemo da vratim table i sve... ok,pa ce ga ok prevoditi.vidjao coveka skoro svaki dan,kad eto...istekla reg.,covek propao u zemlju...nema ga nigde,danima...samo mu znam ime i broj tel. a nedostupan.sta da radim?nisam vratio table.neznam ni gde su kola,da znam otisao bi tamo.sta da ocekujem iz mup-a?jel moram da ga odjavim?pomoc...

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
Odg: registracija-ljudi pomagajte....
« Odgovor #1 poslato: Decembar 07, 2011, 02:04:03 posle podne »
sto se uzbudjujes. on kad bude hteo da registruje nece moci bez tebe i bez tablica. nema nikakve zakonske obaveze i roka kada treba da se vrate tablicetj. registruje auto. kad mu bude trebao auto on ce se javiti i tada mora da ga prenese na sebe.
a kad smo vec kod toga to je svakome da se prizove pameti i da ne prodaje kola bez kupoprodajnog ugovora.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #2 poslato: Decembar 07, 2011, 02:06:35 posle podne »
+1
kad ga bude registrovao zvace te :))
  champ1

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #3 poslato: Decembar 07, 2011, 02:07:57 posle podne »
pa imas rok mesec dana od isteka registracije da odjavis auto, ako ne odjavis u tom roku nece ti stici nista ali pri sledecoj registraciji moras da vratis tablice i da platis kaznu 5000din zato sto nisi odjavio auto i vratio tablice u tom vremenskom roku od mesec dana.
e sada ne znam kakva je situacija posto su krenule nove tablice, ovo je bilo sa starim tablicama to znam 100% jer se meni tako desilo, mozda ti nece naplatiti kaznu sto nisi vratio stare tablice na vreme ali moraces u svakom slucaju da ih vratis kad odjavis auto ili da kazes da si ih izgubio

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 07, 2011, 02:15:54 posle podne »
a sto da odjavljuje auto koji je prodao? nece u staro gvozdje da ga baca. ako odjavi auto i naredni vlasnik nece vise moci da ga registruje zato nema potrebe bilo sta da radi i da razmislja o tome ako sta treba da radi to je da odjavi tablice ali posto nisu kod njega opet ne vidim problem. novi vlasnik mozda nema para da registruje trenutno pa ce se javiti kad skupi pare. ja stvarno ne vidim razlog za brigu.

Van mreže Stefan91

• GTIjevi
  • Master Member
  • Auto: mk1
« Odgovor #5 poslato: Decembar 07, 2011, 02:22:17 posle podne »
moze on tim kolima nedaj boze nekog da zgazi, pa da najebes posteno
...moze da bude jednostavno,a moze i zesce da se zakomplikuje

ja sam prodao jedan auto prosle god u ovo vreme i lik nije preneo auto na svoje ime
a da bude jos gore on je stariji god dana od mene ime nam je isto,a prezime nam se razlikuje samo u jednom slovu

par kazni sam platio,a na kraju sam video auto sasvim slucajno-odvaljen od zivota

jedini je fazon sto ako dodje do nekog sranja ja imam stari ugovor koji je vazio do 1.1.2011. pa mogu nekako da se vadim,a ti nemas nikakav papir

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #6 poslato: Decembar 07, 2011, 03:00:17 posle podne »
I po novom mora da se vrate tablice u roku od mesec dana od dana isteka vazece registracije. Ukoliko se to ne odradi, kazna je dal 5-6 hiljada... nisam siguran za cifru, al sam siguran da postoji... Dok se to ne plati nema nishta od registracije... (ja sam morao da vracam tablice jer mi majstor nije mogao da zavrshi farbanje auta u tom nekom roku, pa sam morao da ga odjavljujem)

Sad zeznuo se jesi, da ga odjavish ne mozesh, jer nemash papire... Ako imash kupoprodajni ugovor OVEREN, bilo u sudu, opshtini, ili mesnoj kancalariji imash stvar za vadjenje ako se neshto izdeshava... Agencijski ugovori vishe ne vaze,takodje ugovori na papiricu izmedju tebe i njega, takodje ne overeni zvanicno i pravno gledano takodje ne vaze... On bez tebe nece moci da prenese auto... Za shta mu je trebao auto boga pitaj... Najbolje svrati u neki sup pa se raspitaj, ako vec ne mozes da dodjes do novg vlasnika...

btw, sve kazne, za parking, crveno svetlo, radar kamere i ostalo dolaze na tvoje ime na tvoju adresu, i TI si duzan da ih platish! Necesh moci da registrujesh svoj novi auto ako ne platish sve kazne za sva svoja vozila! To se desilo ortaku bash pre par dana! Dakle ako nemash ni ugovor, kupac moze da ti pravi problema i oko placanja svih kazni koje napravi... tako da to je to, ukratko... Ja da sam na tvom mestu, molio bih boga da lik kome si ga prodao nije neki diler, preprodavac vozila, koji ceka sledeceg kupca... Tako da, sad da se nervirash dzabe ti je, cekaj shta ce da se izdeshava, jer bilo ko sa tim autom ne moze nishta da radi bez tebe, zakonski...
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže patka

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Decembar 07, 2011, 03:01:33 posle podne »
kontam sta pricate ali sta da radim sada?mislim da ga nece hteti registrovati uopste,mozda i sada negde stoji gurnut a nece ga moci voziti jer stare table su ocigledno drugacije od novih,mozda zavrsi i u delovima,nije me to briga.brine me da nemam problem sa mup-om ako i auto nestane a i tablice

Van mreže patka

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Decembar 07, 2011, 03:06:48 posle podne »
ljudi u pitanju je zastava stara 22 god. sad imam vw polo,regularno registrovao pre 10 dana.covek je kupio kola kao da mu treba auto samo na 2 sata a dobio sam 1 kaznu za parking pre mesec dana zbog zastave koju nisam platio ali sam nova kola registrovao normalno

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #9 poslato: Decembar 07, 2011, 03:14:03 posle podne »
a sto da odjavljuje auto koji je prodao? nece u staro gvozdje da ga baca. ako odjavi auto i naredni vlasnik nece vise moci da ga registruje zato nema potrebe bilo sta da radi i da razmislja o tome ako sta treba da radi to je da odjavi tablice ali posto nisu kod njega opet ne vidim problem. novi vlasnik mozda nema para da registruje trenutno pa ce se javiti kad skupi pare. ja stvarno ne vidim razlog za brigu.
zasto da pravi sebi probleme, najbolje je da ga odjavi, a to da novi vlasnik ne moze da ga registruje ako je odjavljen nije tacno, samo tako moze i da ga registruje, vlasnik auta mora da odjavi taj auto u svojoj opstini a novi vlasnik samo sa odjavljenom saobracajnom i prethodno vracenim tabliama moze ponovo da ga registruje u svojoj opstini na drugoj teritoriji i na svoje ime, drugacije je nemoguce, znam iz iskustva jer sam isao sa komsijom pre dve nedelje da registruje auto na sebe koji je kupio, mora da se plati i porez na prenos, overa ugovora je 860din (1 primerak) u Jagodini u opstini, a moze i u sudu da se overi (moraju biti prisutni i prodavac i kupac sa licnim dokumentima)

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #10 poslato: Decembar 07, 2011, 03:15:32 posle podne »
i to da ne mozes da registrujes auto ako nisi isplatio sve kazne nije tacno, ja nisam platio kaznu za prekoracenje brzine vec godinu ipo dana a registrovao sam 4 auta na moje ime ove godine, i plus cekam jos jednu kaznu za prekoracenje da mi stigne

Van mreže patka

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Decembar 07, 2011, 03:25:08 posle podne »
ok,a jel moguce ako nevratim table sa prodanog auta da ce me nagodinu zezati kad budem registrovao novi .kad bi lika navatao vratio bi table al nema gaaaaaaaaaaaaaaaaa

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
« Odgovor #12 poslato: Decembar 07, 2011, 03:27:16 posle podne »
Ja mislim da on bez saobracajne ni ne mozes da odjavi koliko ja znam. Jer treba da odjavis saobracajnu dozvolu.
Ispravite me ako gresim.

Van mreže pseudonim

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.9 TDI
« Odgovor #13 poslato: Decembar 07, 2011, 03:32:12 posle podne »
Sto neodes do mupa mozda ga oni nahvataju i skrate ti muku?

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #14 poslato: Decembar 07, 2011, 03:32:46 posle podne »
ok,a jel moguce ako nevratim table sa prodanog auta da ce me nagodinu zezati kad budem registrovao novi .kad bi lika navatao vratio bi table al nema gaaaaaaaaaaaaaaaaa
nece te zezati nista, jedino ako resis ponovo da registrujes taj auto sto si prodao moraces da platis tu kaznu zato sto nisi vratio tablice na vreme, kazna je oko 5000din
 rocky kada se auto odjavi, dobijas saobracajnu nazad u kojoj stoji pecat da je auto odjavljen i sa takvom saobracajnom novi vlasnik ide ponovo da ga registruje na sebe, znam sta pricam jer sam upravo to radio skoro

edit: u pravu si da  ne moze bez saobracajne da odjavi ali moze da ide da kaze da je izgubio, ako vec hoce da odjavi
ali u svakom slucaju ne mora nista da radi, a ako se kupac javi da hoce da ga registruje ponovo ti mu reci da prvo plati kaznu zato sto auto nije bio odjavljen na vreme pa tek onda da mu registrujes auto jer on bez tebe ne moze nista da uradi
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2011, 03:34:49 posle podne od strane Nikola GTi »

Van mreže patka

• VW Početnik
« Odgovor #15 poslato: Decembar 07, 2011, 03:38:18 posle podne »
u sustini,istekla je reg.saobracajna je kod njega normalno,mene taj auto nezanima,necu ga ja nikad registrovati,mozda je preprodao u delove neznam.on da ga odjavi iako ima dokumenta nemoze bez mene a voziti ga nece garant posto su stare table

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #16 poslato: Decembar 07, 2011, 03:44:30 posle podne »
o tome ti pricam,nemas potrebe za brigom, ako ga slucajno vidis dok ne prodju tih mesec dana pitaj ga da ti da tablice i saobracajnu da ga odjavic cisto zbog sebe, a ako se ne javi do tada nemas nikakve potrebe da brines, ne moze ti niko nista, jedino da ne zloupotrebi tablice ali posto se menjaju sada ne verujem da ce moci nesto da uradi

Van mreže patka

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Decembar 07, 2011, 03:58:52 posle podne »
zahvaljujem svima na recima,sada sam mirniji ali potraga se nastavlja.pozz svima

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #18 poslato: Decembar 07, 2011, 03:59:36 posle podne »
Ok, svi smo baje ne placamo kazne za radare i parking i imamo po milion ne placenih bez brige.... samo je pitanje do kada.... dečka su vratili iz ljermontove, udarili mu zabranu, poslali ga u nadlezan Sup, stari grad da raščisti sta ima.... Btw, neke kazne su mu zastarele, neke još uvek nisu. trenutno ne moze ličnu kartu da zamenii, a kako mu/im je rečeno, nece moći ni aauto da registruje... Dakle sve se izdesavalo pre desetak dana, u gradu beogradu.... tako da raspitajte se pre nego sto iznosite svašta na forum.... Ako je nekom stric načelnikovah ili tako neshto, pa baja ne mora da plača to je drugo.... ;)
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
« Odgovor #19 poslato: Decembar 07, 2011, 04:24:28 posle podne »
ja nisam rekao da sam baja sto ne placam kazne,jednostavno nisam bio ovde kada mi je stiglo da platim, dozvolili su mi da platim u tri rate, ja sam platio sam jednu a ostale dve nisam, stizalo mi je dva puta posle platim ali posto nisam bio ovde nisam ni primio pismo, sada cekam da mi stigne druga kazna za prekoracenje a u medjuvremenu sam registrovao 4 auta, jedino ako kod vas u Beogradu postoji neki drugi zakon a kod nas u Jagodini Palma uveo nesto novo pa mozemo da registrujemo
prvi put od tebe cujem da neko nije mogao da registruje auto zato sto nije platio neku kaznu a znam ih dosta koji imaju kazne da plate pa sve mogu da zavrse

ono sto iznosim na forum iznosim iz licnog iskustva i nemam nikakvog rodjaka u supu vec sve sam na salteru zavrsavam
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2011, 04:26:31 posle podne od strane Nikola GTi »