Vozim Pola 9N 1.4 TDI od 2002 g kada sam ga kupio u Moskvi novog. Presao sam sa njim 160 000 do sada. Od pre 2 dana mi je poceo stucati i gutati knedle preko 2000 obrtaja. Svaki servis je radjen kod zvanicnog dilera i menjano ulje na 7,500 km. Na proslom servisu sam menjao i filter za naftu. Postavljen originalni. Uzrok tog stucanja se okazao da je filter prljav, iako nije presao ni 8000 km, sto je po telefonskom razgovoru rekao nas cuveni majstor Gedora. U razgovoru sa zvanicnim servisom u Cacku su mi dali predpostavku na kontakte oko kablova za dizne. Jedan od majstora u okolini Valjeva je cak sumnjao i na katalizator jer na dijagnostici nije prikazivao nikakvu gresku. Uzrok zaprljanog filtera za naftu je nafta od kamiondzija koji prodaju malo jeftinije (100) din po litru.
Od danas pa dok sam ziv!!!! nece ga Boban sem Lukoila sipati u rezervoar.
P.S. Citao sam dosta tema oko problema gde auto nece preko 3000 obrtaja. Momci, proverite prvo filtere goriva i skontajte gde ste sipali gorivo u auto, pa tek onda idite na turbine, EGR ventil i slicne stvari. Svaka pohvala za naseg GLAVNOG koji je na moje pitanje telefonom odgovorio kao iz topa bez razmisljanja da je u pitanju filter!!!!!