Autor Tema: Jedno veliko iskustvo  (Pročitano 1808 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Jedno veliko iskustvo
« poslato: Decembar 06, 2011, 09:39:06 posle podne »
Vozim Pola 9N 1.4 TDI od 2002 g kada sam ga kupio u Moskvi novog. Presao sam sa njim 160 000 do sada. Od pre 2 dana mi je poceo stucati i gutati knedle preko 2000 obrtaja. Svaki servis je radjen kod zvanicnog dilera i menjano ulje na 7,500 km. Na proslom servisu sam menjao i filter za naftu. Postavljen originalni. Uzrok tog stucanja se okazao da je filter prljav, iako nije presao ni 8000 km, sto je po telefonskom razgovoru rekao nas cuveni majstor Gedora. U razgovoru sa zvanicnim servisom u Cacku su mi dali predpostavku na kontakte oko kablova za dizne. Jedan od majstora u okolini Valjeva je cak sumnjao i na katalizator jer na dijagnostici nije prikazivao nikakvu gresku. Uzrok zaprljanog filtera za naftu je nafta od kamiondzija koji prodaju malo jeftinije (100) din po litru.
Od danas pa dok sam ziv!!!! nece ga Boban sem Lukoila sipati u rezervoar.

P.S. Citao sam dosta tema oko problema gde auto nece preko 3000 obrtaja. Momci, proverite prvo filtere goriva i skontajte gde ste sipali gorivo u auto, pa tek onda idite na turbine, EGR ventil i slicne stvari. Svaka pohvala za naseg GLAVNOG koji je na moje pitanje telefonom odgovorio kao iz topa bez razmisljanja da je u pitanju filter!!!!!
« Poslednja izmena: Decembar 06, 2011, 09:40:46 posle podne od strane boban-68 »
Boban-Rus

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
Odg: Jedno veliko iskustvo
« Odgovor #1 poslato: Decembar 07, 2011, 12:01:54 pre podne »
hahaha druze veruj mi da nema ni nedelju ipo dana kako se kod mene to desilo samo sto sam ja sipao d2 na jugopetrolu i ista prica nisam presao ni 7000 sa tim filterom on nije hteo preko 2500 u leru da nabije ja pozvao gedoru i iz topa mi reko filter zameni i sad radi kao blesav.

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Auto: MK4
« Odgovor #2 poslato: Decembar 07, 2011, 12:08:00 pre podne »
pa dje da sipas od kamiondzija  boodala   ja sam prije par dana zamijenio filter on nafte jer sam ga pripremao za zimu i osjeti se  bgm  wub
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže Fica

• Master Member
  • Auto: golf mk2 atmo dresina
« Odgovor #3 poslato: Decembar 07, 2011, 12:10:13 pre podne »
ja dok sam sipao euro dizel uglavnom na molu mada ponekad i na drugim pumpama menjao sam filter za gorivo na 10000 i uvek je bio cist znaci mogao je komotno jos toliko od kad sipam d2 to je strahota dimi auto kao bolestan i filter se zapusi samo tako.

Van mreže moskwa

• Sr. Member
  • Auto: MK4
« Odgovor #4 poslato: Decembar 07, 2011, 12:14:15 pre podne »
ja stalno sipam euro disel bas iz razloga sto manje pusi auto a i po fiteru se poznaje
Sto vozis jednom rukom? Prebrzo ulazis u krivine!! Ne pretici kad ovaj ispred tebe vozi 80! Dje zuris, hoce li te spasit' to sto cemo 10 min prije stic'? Previse se opustas i nije to to, neviras me! E sto te nece uhaviti' radar opet pa da mi kukas!" ♥ :) https://www.youtube.com/user/vr6DOTme

Van mreže Tuner

• Sr. Member
  • Bajina Bašta
  • Auto: FOX TDI Octavia TDI
« Odgovor #5 poslato: Decembar 07, 2011, 12:37:59 pre podne »
Lož ulje zakon za G2  biggrin
Ex YU RALLY (Rally Serbia) 2009 by Tuner ...  http://www.youtube.com/watch?v=6777S9pVHoE