Autor Tema: Oscilacije broja obrtaja  (Pročitano 1663 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže markovts

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • 1.4 tdi comfort line
Oscilacije broja obrtaja
« poslato: Decembar 06, 2011, 07:23:33 posle podne »
 Odnedavno mi se nesto cudno dogadja pri paljenju auta, a to je da normalno upali nakon cega pocne broj obrtaja da se seta,cas padne cas raste,bez pritiska na papucicu za gas.Pri tome auto se ne ugasi vec kad obrtaji padnu na otprilike 600 o/min odmah se  potom dignu na 1000,i tako u krug neko vreme nakon cega se vrati sve u normalu.Samo pri kretanju iz mesta deluje kao da ce da se ugasi mada kad dodam malo jaci gas nema problema,u toku voznje se ne javljaju nikakvi problemi.U pitanju je POLO 1.4 tdi.
 S obzirom da ni majstoru kod koga odrzavam auto nije najjasnije sta bi moglo biti u pitanju mozda je neko imao slican problem...
 Pozdrav svima

Maximus

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Oscilacije broja obrtaja
« Odgovor #1 poslato: Decembar 06, 2011, 09:44:42 posle podne »
recimo senzor temperature rashladne tecnosti, to je dosta cesta pojava

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #2 poslato: Decembar 06, 2011, 11:03:27 posle podne »
Vrlo moguce sto rece shveda, ali bi ti posavetovao kacenje dijagnostike i pracenje parametara prilikom paljenja na hladno. 
Boban-Rus

Van mreže bedazzled

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.6 8V Benz-TNG
« Odgovor #3 poslato: Decembar 07, 2011, 03:43:18 posle podne »
Ovo se takodje i meni desava samo uz to mi i trokira auto,nece da primi gas i sve tako radi dok se malo ne zagreje?! Ja sam zbog majstora koji je pogresno dijagnostikovao promenio vec svecice,kablove,bombinu,sipao ulje i menjao filter i ako sam nedavno to radio i opet nista,puko oko 150e i sad kaze da je protokomer a mozda i taj senzor... Sve u svemu trebam prvo da skupim parice jer sam ove bacio za dzabe :)

Van mreže markovts

• VW Početnik
  • 1.4 tdi comfort line
« Odgovor #4 poslato: Februar 02, 2012, 12:01:29 posle podne »
Dijagnostika je pokazala neispravan automat stop svetla i gresku na kompjuteru,koja se nakon zamene automata nije vise pojavljivala.Za svaki slucaj kupio sam nov akumulator na preporuku majstora jer je stari izasao iz garancije i bio na izdisaju,sto je takodje po majstoru bio moguc uzrok problema.
Maximus