Pozdrav drugari,
imam jedan problem sa passatom 2003. god, 96kw. Posecivao sam dosta lokalnih "majstora", menjao zamajac, sve spanere, kaiseve... ali problem je i dalje prisutan, te se nadam da mi neko od vas moze pomoci.
Problem se manifestuje u vidu vibracija i neke cudne buke o oblasti od 1800 do 2100/2200 obrtaja. Desava se i u voznji i dok auto miruje. Gledah ga iz kanala i meni deluje kao da dolazi iz / od auspuha. Kad malo nategnen aupuh deluje mi da su vibracije manje. E sad postoji jos jedan problem a to je da u nizim obrtajima (recimo oko 1000-1500) kada se da veci gas, auto pocne da dimi (crni dim). To se desava samo na nizim obrtajima, dok na vecim obrtajima 3500 - 4000 nema dima. Da li mozda taj celokupan problem ima veze sa usisom, egr-om? Nijedan majstor usis ili egr nije ni pomenuo ali meni kao laiku deluje da je problem bas tu. Inace auto je presao 156000 (sto treba uzeti sa rezervom), odlicno vuce, potrosnja ulja - evo nakon 15000 km koliko je proslo od prosle zamene merac je na polovini.
Unapred hvala na pomoci.