Autor Tema: Naplata stete od osiguranja - pitanja...  (Pročitano 6910 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže guzonja

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Naplata stete od osiguranja - pitanja...
« poslato: Novembar 30, 2011, 05:55:06 posle podne »
Pozdrav za sve forumase!
Pre dvadestak  dana imao sam prvi ( a nadam se i poslednji ) put saobracajnu nezgodu.
Neki kreten je na njegovo crveno svetlo krenuo presekao mi put i ja sam udario u njega...  Dosla je policija, napravila zapisnik koji treba da podignem u Dunav osiguranju(a ovaj nikako da stigne tamo) i dalje cekam...
Pa me zanima sta dalje. Ja sam vec bio u osiguranju gde je taj mentol osiguran, Delta Generali i procenitelj je izasao napravio zapisnik sto se i nije bas pretrgao da popise sve sto je puklo i unisteno, a za procenjene sate da ne spominjem, to najbolje zna Gedora ;)
I sta do tada, ja sam ih zvao obavestio da je izgleda totalna steta, pa mi treba neko miseljnje od Vas ko je imao istu ili slicnu situaciju...
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2011, 02:09:51 pre podne od strane guzonja »

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Auto: VW Passat b5.5
Odg: Naplata stete od osiguranja - pitanja...
« Odgovor #1 poslato: Novembar 30, 2011, 05:59:13 posle podne »
nema totalne štete brate  drugo krilo hauba branik vez lim far i farbanje neće koštati više od 400 e a daće ti 30000 din maksimum zbog starosti vozila
mismo imali ovakvu štetu na fiat stilu 2001 god i koštala šteta 800 e sve komplet delke nove glanc i ruke i farbanje pa ti sad vidi auto 2001 i auto 80 i neko nažalost je tako
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2011, 06:03:18 posle podne od strane ZARKOTEKICA »

Van mreže Mily

• Sr. Member
  • Auto: GTI
« Odgovor #2 poslato: Novembar 30, 2011, 06:42:42 posle podne »
Ja kolko vidim pomereni krakovi 1000%  i ko zna sta je sve unutra ispomerano i izlomljeno a sigurno je sve i oko motora.... po meni min 250e delovi,180e farbanje i limar od 50-100e...kad ti naprave konacnu cifru za stetu podnesi zalbu i idi kod nekoga da ti napravi profakturu za ceo ili delimican posao i delove,naravno nek nagruva cifru...

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 30, 2011, 06:56:14 posle podne »
Ok, znaci svakako cu morati da podnesem zalbu, znaci nece da plate realnu stetu? Zar je moguce da mi ponude 30k dinara za totalnu stetu???

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #4 poslato: Novembar 30, 2011, 07:01:48 posle podne »
kad ti predloze neku cifru ti ako mislis da je malo nemoras da prihvatis,kazes lepo ti ces auto uraditi o svom trosku i da ces na sud priloziti sve overene racune,i sve ti moraju platiti,ja sam tako uradio kad sam cukno bmw,dobijo sam 110 000,a izaslo me 35000
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže Kremic

• Full Member
  • Auto: Golf mk1 1.6D Passat B2 1.6D
« Odgovor #5 poslato: Novembar 30, 2011, 07:04:23 posle podne »
pa sta mislis da oni racunaju vrednost auta koliko si ga ti platio..hoce sve trce..komsija bio kasko osigurao passata b6 izlupao ga i dobio pola vrednosti..a to sto ti nazivas totalna steta to je malo za dioskusiju..ti nisi onda video totalno slupan auto..dobices 30000 kao i vecina zalio se ne zalio..izlupao sam ja coveku novu ladu nivu zalio se 5 puta.racunali su samo delove po nabavnim cenama i to je sve sto je dobio..ali podigni zalbu,mozda izvuces jos nesto...

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #6 poslato: Novembar 30, 2011, 07:08:13 posle podne »
ili nek ti oni srede auto
od moje devojke otac je imao sudar sa jugom,taj sa jugom ga susutigo od pozadi,nudili su mu u osiguranju pare ali nedovoljno da pokrije svu stetu,onda su mu oni doveli auto u prvobitno stanje,bez isplate ikakve,sto je po meni najbolje

jedina mana sto ce ti auto neko vreme biti nedostupan,tj kod njih
  champ1

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 30, 2011, 07:25:32 posle podne »
Svestan sam ja da nece oni meni da plate auto recimo koliko on vredi ili bas njih briga da li sam ga ja platio 3 hiljade evra ili 300e, oni ce verovatno ici po kataloskoj vrednosti tog automobila, uzmu onu knjizicu pogledaju model godiste i to kazu, ja sam jednom video tu knjizicu i po njoj ovaj moj auto kosta 110 000 dinara, e sad jel oni isplacuju taj iznos kada je totalna ili oduzimaju na godine i predjene kilometre?
Pitao sam ja procenitelja to da oni uzmu i oteraju u neki svoj servis ali je rekao da uglavnom praktikuju da sami se snalazimo, oteramo kod majstora i kao oni isplate to njima... Malo me je tu strah sta ako oni posle kazu e znas sta Miko tvoj majstor je skup bla bla, i ne isplate tu razliku za popravku?

Van mreže Kremic

• Full Member
  • Auto: Golf mk1 1.6D Passat B2 1.6D
« Odgovor #8 poslato: Novembar 30, 2011, 07:30:02 posle podne »
ako se odlucis da ti neko tvoj radi moras bas svaki racun imati..sto znaci da taj neko mora da ima legalnu radnju i sve da bude ok

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #9 poslato: Novembar 30, 2011, 07:58:38 posle podne »
Ja ne znam sto si zapeo za tu totalnu stetu kad je nema??? Prvo realno saledaj stanje vozila pa se zapitaj ako budes isao na sud putem privatne tuzbe da ti se slucajno ta "totalna steta" ne obije o glavu....

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 30, 2011, 08:00:53 posle podne »
oba kraka su mu kriva, desni mora da se reze i menja, desni a stub je kriv, patos mu je kriv od udara, na krovu je dobio rupu koliko se citav auto savio u desno. motor se mora vaditi radi centriranja desnog kraja i kraka.. dosta toga se na slkikama nevidi kao uzivo. napisali su mu da je za sve radove potrebno 32 radna sata?? auto mora ici na panter da bi posle bio iole normalan tj da bi majstor mogao uraditi reglazu. ako ce mu dati 300eu koja je matematika tu?

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #11 poslato: Novembar 30, 2011, 08:05:24 posle podne »
Gedora, to je decko vec mogao napisati jer to sto si naveo uveliko menja stvar....mada ni to nije totalna steta. A sto se tice procene radnih sati i visine materijalne stete, to se vec zna ko je kriv za to.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 30, 2011, 08:09:10 posle podne »
ma nezna on druze sta je krak i sta su zazori. guza zna samo da je benzinac. desna vrata su 5-6mm nalegla na b stub. auto je citav kriv u desnu stranu 6-7cm. ja sam mu savjetovao da poprica sa nekim advokatom jer su ti iz osiguranja namazani svi.

Van mreže guzonja

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: Novembar 30, 2011, 08:10:43 posle podne »
@twister
nisam ja zapeo da bude totalna, vec da bude moj auto kao sto je i bio, a relano stanje je bilo ispravan 100% i sto bih ja placao iz svog dzepa za nesto sto nisam kriv...
A i popravka ako me izadje vise od njihove procene ko ce onda to da plati, pa moracu ja...

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #14 poslato: Novembar 30, 2011, 08:18:42 posle podne »
Hahahaha...guzonja, lepo ti sacekaj vestaka iz svoje osigurajavuce kuce, pa nek ti i on uradi procenu.

Evo ovako, jedno licno iskustvo....pre 3 ipo godine imao sam SbN sa skuterom, pri cemu je steta biola duz cele desne strane vozila, bukvalno od prednjeg do zadnjeg branika. (polomljen prednji branik, vezni lim savijen, prednje desni blatobran probijen na 2 mesta, bocni zmigavac, desni retrovizor polomljen, probijena prednja i zadnja desna vrata, probijen prag ispod zadnjih vrata i ulubljen zadnji desni blatobran)...to je bar ono sto sam ja video golim okom, bez dizanja na dizalicu. Medjitim zbog mog posla i vremena rada osiguravajuce kuce, na procenu auto mi je odvezla supruga.....vestak-procenitelj je nakon pregleda i popisivanja svih ostecenja pronasao da mi je jos i sjebana vila prednja desna kugla i zglob. Broj radnih sati i suma za navedenu stetu je potpuno isti kao kod tebe (cudno zar ne??).
Podizanjem privatne parnice i sudjenjem konacna suma koju je lik morao da plati (umesto pocetnih 250e koliko sam mu trazio) izasla je 97,000 dinara. Ali je zato i proteklo mnogo, mnogo vremena do naplate.....samo 3,5 godine.