Uzrok mopze da bude svasta, npr. remenica nije u centru tj. baca, los mator tvrd prenategnut kais alternatora ili vodene pumpe cak i servo pumpe, koji radilicu neprimetno vucka u stranu,onda duzina sipke koja gura potisnu plocu kroz spojnicku, mozda je bila predugacka pa si pritiskajuci kvacilo do patosa polako pravio aksijalni luft.
Proveri sve delove pre nego sto ubacis novu radilicu, a ako nisi dovoljno strucan najbolje dobar servis koji ce ti dati garanciju 
auto mi je vec u servisu i ja sam rekao majstoru da pogleda i da pokusa da nadje uzrok jer ne bi voleo da mi se to ponovi i sa novom radilicom jer je to samo bacanje para...
trazio sam mu garanciju a on kao "ne bi trebalo da se ponovi posto nema oziljaka na bloku"
medjutim ja sam trazio da skine i blok da ga nosim kod nekog da je pogleda nasta mi on kaze "nema potrebe on moze da skine sve sa bloka i da je odnesem ali to je u fazonu prazan posao"
ja ne znam vise sta da radim, vec duze vreme se bakcem sa tim i nikako da sklopim auto...sta da proveravam?