Autor Tema: radilica i blok vw polo 6n  (Pročitano 2830 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Pendula87

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw polo
radilica i blok vw polo 6n
« poslato: Oktobar 12, 2008, 04:44:19 posle podne »
cao svima moj je problem vezan za radilicu motora,dobila je aksijalni luft skoro 2mm polovnu ne mogu da nadjem pa moram da kupim novu iz originala koja kosta 550e. e sad mene brine posto to nije malo para sta je prouzrokovalo tom problemu i jel moguce da se to ponovi i na novoj radilici?
majstor mi kaze da ne bi trebalo to da se ponovi posto na bloku(kucistu) nema oziljaka i da bi trebalo da kupim i uljnu pumpu posto je mozda ona krivac za kvar i problem.sta vi mislite o tome?
Automobili je Polo 1.4 16v 1996god.

Pozdrav svima!
omladina zeva kad bi trebalo da stvara preko cele noci bleji preko celog dana spava

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
Odg: radilica i blok vw polo 6n
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 13, 2008, 01:37:30 pre podne »
Uzrok mopze da bude svasta, npr. remenica nije u centru tj. baca, los mator tvrd prenategnut kais alternatora ili vodene pumpe cak i servo pumpe, koji radilicu neprimetno vucka u stranu,onda duzina sipke koja gura potisnu plocu kroz spojnicku, mozda je bila predugacka pa si pritiskajuci kvacilo do patosa polako pravio aksijalni luft.

Proveri sve delove pre nego sto ubacis novu radilicu, a ako nisi dovoljno strucan najbolje dobar servis koji ce ti dati garanciju ;)

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
  • Auto: Vw Passat B8 E golf
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 13, 2008, 09:20:10 pre podne »
Radilicu odnesi na masinsku obradu i oni ce je ponovo odraditi ona se navaruje i ponovo brusi i proverava.Javi se na PP da te uputim gde ce ti to kvalitetno odraditi i za ne puno para

Van mreže VW-TECH

• Full Member
  • Auto: Seat ibiza 6L TDI
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 13, 2008, 10:35:14 pre podne »
Samo nadam se da to nije  1.4 16v sa aluminijumskim blokom motora. Ako jeste i ako ste otpustili radilicu moram da vam kazem da je zavrsio karijeru. Konzole koje drze radilicu su stezane na odredjenoj toploti i pod odredjenim uslovima u fabrici i na tom motoru nije dozvoljeno raditi nista osim karika. kada popustis radilicu kozole se deformisu i ako ponovo stegnes posle vrlo malo rada zakuca motor.
Say no to spark plugs!

Van mreže Pendula87

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 13, 2008, 08:04:03 posle podne »
Samo nadam se da to nije  1.4 16v sa aluminijumskim blokom motora.
Nije sa aluminijumskim kod mene je gusani blok.
omladina zeva kad bi trebalo da stvara preko cele noci bleji preko celog dana spava

Van mreže Pendula87

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 13, 2008, 08:19:42 posle podne »
Uzrok mopze da bude svasta, npr. remenica nije u centru tj. baca, los mator tvrd prenategnut kais alternatora ili vodene pumpe cak i servo pumpe, koji radilicu neprimetno vucka u stranu,onda duzina sipke koja gura potisnu plocu kroz spojnicku, mozda je bila predugacka pa si pritiskajuci kvacilo do patosa polako pravio aksijalni luft.

Proveri sve delove pre nego sto ubacis novu radilicu, a ako nisi dovoljno strucan najbolje dobar servis koji ce ti dati garanciju ;)
auto mi je vec u servisu i ja sam rekao majstoru da pogleda i da pokusa da nadje uzrok jer ne bi voleo da mi se to ponovi i sa novom radilicom jer je to samo bacanje para...
trazio sam mu garanciju a on kao "ne bi trebalo da se ponovi posto nema oziljaka na bloku"
medjutim ja sam trazio da skine i blok da ga nosim kod nekog da je pogleda nasta mi on kaze "nema potrebe on moze da skine sve sa bloka i da je odnesem ali to je u fazonu prazan posao"
ja ne znam vise sta da radim, vec duze vreme se bakcem sa tim i nikako da sklopim auto...sta da proveravam? badmood

Van mreže pokemoni

• VW Početnik
  • Auto: Vw Passat B8 E golf
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 29, 2008, 11:58:17 posle podne »
Sta bi sa autom,da li si sve uspeo srediti?

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 31, 2008, 10:19:50 pre podne »
verovatno je sredio pa sad nema vremena da javi posto se vozikaaa driving driving driving
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže Pendula87

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Avgust 02, 2009, 11:11:41 pre podne »
drugari izvinite sto ne odgovaram ali sve sam sredio i sve je za sad odlicno....sipam gorivo i pun gas :)

poz