Evo ja sam sad u Minhenu, dosao sam pre 7 dana sa putnickim Caddy-jem i moja sledeca iskustva su:
Potrosnja 7l pri 140km/h na satu, znaci nekih 130km/h realno. To je voznja na 3100 obrtaja i nisam hteo da ga opterecujem vise od toga. Nas je bilo 5 u autu i pun gepek stvari i auto je vukao dobro i bez problema, ali se od te kilometraza ne nadaj vise posto on moze vise ali nije bas preporucljivo. Sto se tice voznje za svaki dan tu je auto odlican, za magistralu, regionalne puteve i ostalo, 5.-ta brzina 2000 obrtaja i ide 90km/h sto je sasvim dovoljno za nase puteve prosecna potrosnja mi je 6l-6.3l, startan je i dobar je i za kraca preticanja. Sto se tice udobnosti, nisam se mnogo umorio za tih 1200km, izolacija je odlicna (sigurno znam da je bolja nego na audi A4 1.9TDI 2002). Ogromna prednost mu je sto je pregledan fenomenalno, visoko vetrobransko staklo, retrovizori skoro pa kao na kamionima, u krivinama je stabilniji nego drugi minivanovi, ali je i zbog toga malo kruci na rupama. Mana su im turbina i plivajuci zamajac i mene je nazalost pogodilo i jedno i drugo i kostalo me je ukupno 800€, mada sam sada miran dugo dugo. A sto se tice SDI njega bih uzeo samo pod uslovom da se taj auto vozi van auto puta jer na vecim brzinama se muci, sigurno ne trosi manje, a na 120km/h-140km/h ce sigurno da trosi 1-2l vise od TDI , slabo ubrzava, ali opet ako je za regionalne i gradske puteve onda je OK. Tih 800€ u ceni zamajca, seta kvacila i turbine je mala razlika na 200 000km (u tom intervalu se obicno desavaju kvarovi) u odnosu na ono sto pruza TDI naspram SDI.
I da, a Lake autu u Cacku su mi rekli da se sad ti novi putnicki CADDY-ji registruju kao teretna vozila, tako da dobijas povracaj poreza ako uzimas na firmu a posle mozes i da imas odbitak PDV-a na gorivo, tako da je to odlicna stvar.