Probao sam da nadjem slicnu temu ali sa ovakvim problemom nisam uspeo naci.
U pitanju je golf II 1.6 koji nece da upali. Dva dana ga nisam vozio i kad sam probao da ga upalim vergla normalno i ali ne moze da ga startuje, sve kao da je na delic sekunde da ga upali ali nista. Pomslih da nisu grejaci jer to ide sa hladnijim vremenom. Izvadim sva cetriri grejaca, probam i rade odlicno, skoro celo stablo se uzari. Proverim akumulator isto u sve u redu. Proverim dovod goriva isto sve u redu. Posle toga ga na gurku upalim i istog momenta izbaci iz auspuha brlog dima toliko da se ulica nije videla i ostavim ga da radi nekih 10 minuta i utom periodu je prestao da dimi, pretpostavljam da je to bila sirova nafata koja je usla umotor dok sam poskusavao da ga upalim. Vozio sam ga tako oko sat vremena i kad sam ga ugasio opet nije hteo da upali.
Sledece sto cu da proverim to je relej grejaca za naftu, ali me zanima sta bih jos moglo da bude u pitanju.
Ranije se javljao problem sledeceg tipa na koji nisam mnogo obratio paznje ali evo da spomenem posto mozda moze da pomogne pri resavanju problema. Kada ga prvi put startujem u toku dana i vozim se npr 5-10 min i ugasim ga i posle nekoliko minuta opet probam da ga upalim vergla duze (nekih 5-7 sec) i tek onda startuje uz oblak dima iz auspuha koji odmah nestane.
Takodje relej ne cakne kad se grajaci za naftu u gase...